İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

KillerWhale'den GTA 5 RP'yi Yerle Bir Edecek Yeni Bir Oyun RAW - bannygo.com

KillerWhale'den GTA 5 RP'yi Yerle Bir Edecek Yeni Bir Oyun RAW

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
626755 kişi okudu
3.67 11

Son zamanlar Kickstarter üzerinde bulunan, sosyal yapıya ve gerçekçiliğe odaklanan bir MMORPG oyunu olan RAW potansiyeline ulaşabilirse iddialı dünya oyunlarından biri olabilir gibi görünüyor.

Killerwhale Games tarafından geliştirilen ve Arma Life, Rust ve Grand Theft Auto serilerinden yoğun bir şekilde esinlenen RAW, oyuncuların kendi küçük kasabalarında belediye başkanı ve türevleri olan çeşitli mesleklere (tamirci, otoparkçı, benzin istasyonu sahibi, yatırımcı) sahip olmasıyla oldukça dikkat çekiyor.

Online bir oyun olarak geliştirilmesi planlanan RAW oyunu, oyuncuların birbirlerini işe almalarına hatta çalıştırmalarına kadar detay düşünmüş bir yapı içeriyor.

Killerwhale Games Raw Oyunu

Geçtiğimiz haftalarda, Kickstarter üzerinde bir fragman yayınlayarak oyunun geliştirilmesini hızlandırmak için 100.000 Dolarlık bir yatırıma ihtiyaç duyduklarını açıklamışlardı. Nitekim bu fragman ile bir milyondan fazla yorum ve istenilen yatırımdan daha fazlasını topladılar. Ancak çoğu oyuncu RAW’ın çok fazla umut vadettiğini düşünüyor. RAW, Killerwhale Games’in ilk projesi hatta gelmiş geçmiş en büyük proje de diyebiliriz. Oyun, şehirlerin yapımından, oyuncu kazancının vergilendirilmesine kadar akıl dolu detaylar içermekle birlikte; otopark ücretleri, araçlarınızın yakıt ikmali, benzin istasyonları ve otopark yönetmek gibi özellikler de dahil olmak üzere mümkün olamayacak kadar gerçekçi ve doğru bir oyun vadediyor.

Killerwhale Games Raw Kickstarter

Herhangi bir MMORPG geliştirmek oldukça zor bir iştir. Ancak RAW’ın önerdiği yapıların geniş kapsamı küçük boyutlarda Killerwhale’ın geliştirme ekibiyle bir araya geldiğinde bazı oyuncuları endişelendiriyor.

Neyse ki, Killerwhale Games, insanların korkularını anlıyor gibi görünüyor. Bu ölçekte oyun sistemleri kesinlikle muazzam miktarda zaman, çaba ve kodlama gerektiriyor. Kısa süre önce yayınlanan SSS’de Kickstarter’dan gelecek bütçenin tamamıyla şirkete yatırım olarak kullanılacağına ve öncelikli olarak daha fazla programcı ve 3D modelleyici işe alacaklarını söylediler. Oyunun ana yapısının birçok kısmının geliştirildiğini söyleseler de vadettikleri işlevleri içeren hiçbir oyun videosu henüz yayınlanmadı.

Öncelikle Kickstarter’a yüklenen şu fragmanı izleyerek başlayalım.

Son zamanlarda, Kickstarter topladıkları fonu ilgili firmaya vermek istediklerini ancak, oyun içeriğinden daha fazla video (oynanış videosu vb.) göndermeleri gerektiğini söyledi. Gelen videoları bazı oyuncular oldukça yetersiz buldu ve bunların halihazırda ücretsiz stock sitelerinden indirilip kolayca düzenlenebileceğini savundu.

Bununla birlikte bu videoların sadece toplanan fonu çekmek için gönderildiğini düşünen bir kitle de bulunuyor.

Gelen tepkilere yönelik Killerwhale Games bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Erken erişim sürümünün, tüm özellikleri içermeyeceğini itiraf eden şirket, vizyonlarını gerçekleştirme umuduyla oyunu geliştirmeye devam edeceğine söz verdiler.

An itibari ile Kickstarter üzerinde belirledikleri hedeften 91.429 dolar daha fazla para toplayan şirket totalde 191.429 dolar fon toplamış oldu. Ancak gelen tepkiler üzerine, şirketin yeteri kadar açıklayıcı ve anlamlı bir video göndermemesini öne süren Kickstarter, projenin bulunduğu sayfayı askıya aldı.

Şirketten bu suspend işlemi sonrası herhangi bir açıklama gelmedi.

Sürekli gelişen oyun dünyasında GTA 5 bile bir süre sonra oyuncuların gözünden düşmeye başlamışken RP yani Role Play modu yayınlayarak bu seviyeyi yükseltmeyi denemişti. Role Play Türkçe tanımı ile rol yapma modu olarak tanımlanabilir. Oyuncular bir çok farklı server üzerinden birini seçtikten sonra kendini bir mesleğe yöneltip online oyuncularla mikrofon eşliğinde sürekli konuşup rol yapma yeteneklerini sergilerler.

Aslında oldukça eğlenceli olan bu modda, bir polis olabilir ve kasabanızda suç işleyen kişileri polis karakoluna götürebilir, sorguya çekebilir hatta kelepçe takıp verdiğiniz karar boyunca hapis yatmasını sağlayabilirsiniz. Diğer yönden bir çeteye mensup olup, organize bir banka soygunu da planlayabilirsiniz. Fakat polisin ensenizde olacağını unutmamakta fayda var.

Bunu size niye anlattım?

RAW oyununa geri dönersek, GTA’nın role play modun’dan çok daha detaylı seçenekler vadettiğini kabul edebiliriz. Ancak koskoca Rockstar Games bile böyle bir oyunu üst seviyeye taşıyamazken çekirdek bir yapıdan oluşan KillerWhale Games nasıl vadettikleri yapıda oyun yaratabilecekler?

Killerwhale Games Raw Oyunu

Killerwhale Games Raw Oyunu

GTA 5 haritasının bile 85km2 büyüklüğüne sahip olduğunu düşünürsek RAW oyununun sunduğu 400km2 alanında bir haritanın ne kadar devasa olduğunu hayal edin.

Oyunun en basit farkının bile oldukça abartı olduğunu düşünmenizde fayda var.

Her ne kadar az seviye de olsa da Kickstarter üzerindeki projeye birçok Türk oyuncu da bağış yapmış olarak görünüyor. Ancak korkmayın çünkü projenin tamamen iptali sonrasında bağış yaptığınız tutarı geri alabilirsiniz.

Gelişmeleri takip ediyor olacağız. Sizde bu oyunun gerçekten çıkma ihtimalini ve böyle bir oyunun çıkması durumunda oyun dünyasına vereceği etkileri yorum kısmında belirtebilirseniz çok memnun olurum :)

Yorumlar (4 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Profil Resmi
    garfield01 - 5 yıl önce

    Oyunun bir kaç gameplay videosu yayınlandı onları da eklemenizde fayda var. Ne kadar saçma olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. sadece stock marketlerden bedavaya alınmış bir kaç 3D vektör ile yapılmış bir gameplay videosu asjdja

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    @garfield01 o kadar basit değil dostum, oyunun çıkmasına engel olmak için yapılmış hamleler onlar. Madem bedaya vektör indirip yaptılar. Neden fragmanda da vektör kullanmadılarda oldukça gerçekçi bir fragman yaptılar?? bilmiyolar mıydı yine 3d vektör indirmeyi??

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    erkan - 5 yıl önce

    Bu oyunu bu adamlar yapamasa bile başka bir şirketin hedeflerine girdiğine eminim ne kadar istendiğini anlamışlardır bence. oyun dünyasının böyle oyunlara ihtiyacı var herkes artık gerçekçiliği artmış RAW gibi oyunlar oynamak istiyor. ama 2 kişiden oluşan şirket bunu tabiki yapamaz kaldı ki daha önce yaptıkları bir oyun bile yok gülüyorum sadece

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    mia.khalifa - 5 yıl önce

    Jahrein bu oyunun neden çıkamayacağını detaylı şekilde açıklamıştı. İmkansız bu oyun sahtekar herifler bunlar

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla