İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Huawei, Kendi İşletim Sisteminin Android'den Daha Hızlı Olduğunu Söylüyor - bannygo.com

Huawei, Kendi İşletim Sisteminin Android'den Daha Hızlı Olduğunu Söylüyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
633056 kişi okudu
5 5

Huawei'nin sorunları bitmek bilmiyor. ABD, Huawei’yi ABD mallarından ne kadar yasaklamaya devam edip etmeyeceği konusunda oldukça belirsiz görünüyor. Diğer ülkeler de ABD’yi izliyor ve şirketi kilit sektörlerden ve işletmelerden dışlamak istiyor.

Huawei İşletim Sistemi HongMeng

Bunlara rağmen, Huawei, lanse edilen öz yeterliliği ve bağımsızlığı nedeniyle yükseliş ve gurur duyuyor. Aslında, OS performansında Google veya Apple’dan daha iyisini yapabileceğini iddia ediyor.

Bu övgüler, Huawei'nin kurucusu ve Huawei'nin Çin hükümeti ile işbirliğine ilişkin iddialarının nedenlerinden biri olan CEO Ren Zhengfei'den geldi. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun eski bir üyesi olan ve hükümete yakın bağlarla durması ile bilinen Zhengfei casus olarak suçlanmıştı ve potansiyel olarak eyalet destekli casusluk için de Huawei'yi kullandı.

Hatta bu casusluk savaşlarının Trump yönetiminden önce bile sürdüğü iddia edildi. Huawei şu anda ABD hükümetini mahkemede dava ederek kozları eline almak istiyor. Ancak ABD, yaptırımlar için yeterli “olası tehdit” olarak görülmesi nedeniyle davadan mahrum kalıyor.

Huawei İşletim Sistemi HongMeng

Huawei bir yandan ABD’nin ticaret yasağı emri ile uğraşırken verirken diğer yandan istikrarlı ve bağımsız bir şirketin imajını geliştirmeye çalışıyor.

Android'ten hızlı MacOS'dan verimli

Bir de Fransız dergisine verdiği röportajların birinde; Zhengfei, HongMeng veya Ark işletim sistemi olarak adlandırılan ve dâhili olarak geliştirilen işletim sisteminin, Android’ten %60 daha hızlı ve Apple'ın MacOS’undan daha verimli olduğunu söylüyor.

Bu yeni işletim sisteminin kesin yapısı hala belirsiz ancak CEO, akıllı telefonlardan anahtarlara kadar her şeyle uyumlu evrensel bir işletim sistemi olduğunu söylüyor.

Bir başka röportajda, Zhengfei, bunu yapmaya zorlayabilecek bazı Çin kanunlarına rağmen, kullanıcıların Çin hükümetine verilerini sağlamadığı ve vermeyeceği konusunda ısrar ediyor.

Veri gizliliğine dikkat çekti

Huawei kendisini bu yönde Apple'a benzetiyor ve Zhengfei, müşterilerini satmak yerine ölmeyi tercih edeceğini söylüyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder