İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Elon Musk'ın Starlink Projesinin Size Ne Zaman Uydu İnterneti Sağlayabileceğini Öğrenin - bannygo.com

Elon Musk'ın Starlink Projesinin Size Ne Zaman Uydu İnterneti Sağlayabileceğini Öğrenin

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
543342 kişi okudu
5 1

SpaceX, Cuma günü Starlink uydu internet projesi için web sitesini güncelledi, çünkü şirket bu yıl içinde tüketiciden doğrudan tüketiciye geniş bant sunma hedefine yaklaşmaya devam ediyor.

Web sitesi, bir e-posta adresi ve posta kodu için bir başvuru formuyla potansiyel müşterilerin güncellemeler için başvuruda bulunmasına ve Starlink hizmetinin herkese açık bir beta testine erişmesine olanak tanır.

Formun hemen üzerinde yer alan “Bölgenizdeki Starlink haberleri ve hizmet kullanılabilirliği hakkında güncellemeler alın.” notu da sitenin amacını en iyi şekilde açıklıyor.

Starlink

Starlink Nedir?

Starlink, dünyanın herhangi bir yerine yüksek hızlı internet ışınlamak için yaklaşık 12.000 küçük uydudan oluşan birbirine bağlı bir ağ inşa etme iddiasıdır.

Uyduları yörüngeye sokmanın yanı sıra, SpaceX’in, tüketicileri doğrudan kendi ağına bağlaması için geniş yer istasyonları ve uygun fiyatlı terminal sistemi de kurması gerekti.

2018 yılında SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, Starlink ağını kurmanın “şirkete yaklaşık 10 milyar dolar veya daha fazlaya mal olacağını” söylemişti.

Ancak 2019′un başından beri, SpaceX yalnızca 1,7 milyar dolarlık sermaye toplayabildi.

Starlink

Peki bu site ne işe yarıyor?

E-posta adreslerini ve posta kodlarını Starlink web sitesine girenler, hizmetin “erişimin güvenilir olmayan, pahalı veya tamamen kullanılamadığı konumlara yüksek hızlı geniş bant internet sağlamak için tasarlandığını” belirten bir onay e-postası alır. E-postada ayrıca “Bu yaz kamuya açık beta testi” için özel bir beta testinin planlandığı belirtiliyor.

SpaceX, FCC’ye Nisan ayında Starlink’in “ kuzey Amerika Birleşik Devletleri ve güney Kanada’da ticari hizmet sunmaya başlayacağını ” bu yıl sonuna kadar “ve daha sonra 2021′de nüfuslu dünyanın neredeyse küresel kapsamına doğru genişleyeceğini” söyledi.

Ayrıca, SpaceX’in kurucusu Elon Musk , Starlink’in internet hızının mevcut Dünya’ya bağlı hizmetlerle rekabet edeceğini açıkladı ve Mart ayında ağın “20 milisaniyenin altında bir gecikme süresine sahip olacağını ve böylece birisinin rekabetçi düzeyde hızlı tepki veren bir video oyunu oynayabileceğini söyledi.”

Starlink güncellemesi, SpaceX’in dokuzuncu Starlink görevini başlatmak üzere ayarlanmasından bir gün önce, yörüngeye 58 uydu daha ekledi. Böylece SpaceX bugüne kadar 482 Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirdi.

Aşağıdaki ilgili makaleleri de okuyarak konu hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder