İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Dünyanın Sonu Kıyamet Konusunu Arşa Çıkarmış 10 Mükemmel Film - bannygo.com

Dünyanın Sonu Kıyamet Konusunu Arşa Çıkarmış 10 Mükemmel Film

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
648296 kişi okudu
4.75 19

Bu film listemizde dünyanın yok olmasıyla oluşan kıyamet sonrası filmlerini sıralayacağız. Burada ki amaç kıyamet, ölüm ve zombi filmlerini izlemek isteyen kitleye bu konularda yer alan en iyileri sunmaktır. Umarım güzel bir film keyfi geçirebilir ve cipsinizi bu güzel filmlerden birini izlerken yiyebilirsiniz.

Karanlik Saat (The Darkest Hour) 2011 | 4.9

Karanlik Saat (The Darkest Hour) 2011 | 4.9

2011 Yapımı olan film, 5 Amerikalı gencin Moskova’ya tatile gitmesiyle başlar, herşey yolunda gibidir, fakat birden tüm dünyanın enerjisi birden çekilmeye başlar, insan gözünün görmediği bir enerjiyle dünyayı istila etmeye gelen uzaylılardan kaçmak için kıyasıya bir mücadele başlar. Fakat belki de kaçmak yerine savaşmak daha doğrudur, IMDb’den yeteri kadar oy alamasa da teknik efektleri ve barındırdığı güzel oyuncular ile kıyamet filmleri listemize girmeyi başarıyor. Ayrıca 3D versiyonu ile izlemek daha heyecan verici olabilir.

https://www.imdb.com/title/tt1093357/

Filmin Fragmanı

Yarından Sonra (The Day After Tomorrow) 2004 | 6.4

Yarından Sonra (The Day After Tomorrow) 2004 | 6.4

Bir iklim bilimci olan Jack Hall, dünyanın soğuk bölgelerini araştırmasıyla ünlüdür, yine bir araştırmasında bölgedeki bir buz katmanının kırıldığını fark eder ve küresel ısınma ile bunun daha da artacağını bazı toplantılarda dile getirir. Ne yazık ki kimsenin dikkatini çekemez, fakat büyük felaket aniden dev bir tsunami ile başlar ve insanlar korku dolu bir şekilde dört bir yana kaçar.

Dünya resmen bitmeyen bir kıyameti yaşayacaktır, peki felaketi durdurmanın bir yolu var mıdır ?

Senaryosunu Roland Emmerich’in yazdığı The Day After Tomorrow (Yarından Sonra) filmi, başarılı görsel efektleri ile de oldukça göz dolduruyor. Bilim kurgu, aksiyon ve macera türünde film izlemek isteyenler vakitlerini değerlendirirken pek sıkılmayacağı güzel filmlerden biridir.

https://www.imdb.com/title/tt0319262/

Filmin Fragmanı

World War Z (Dünya Savaşı Z) 2013 | 7.0

World War Z (Dünya Savaşı Z) 2013 | 7.0

Tipik bir zombi filmi olarak görünen bu büyük yapım aslında senaryosunda epey uğraşılmış mükemmel bir film olabilir. Başrollerini Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner ve Ian Bryce üstleniyor. Brad Pitt’in canlandırdığı Gerry Lane, iki kızı olan ve karısıyla muhteşem bir hayat yaşayan eski birleşmiş milletler çalışanıdır. Bir gün yine tatile giderken, trafikte sıkışırlar fakat bu diğer günlerdeki gibi bir trafik değildir. Adamın biri yere yığılır ve ilk zombi virüsü böylece başlamış olur. İnsanlar ölen adamın yeniden canlanıp diğer insanlara saldırmasıyla, sağa sola koşuşturmaya başlar, Gerry, eşini ve çocuklarını güvende tutmak için eski birleşmiş milletlerinde çalışan bir arkadaşından yardım isteyecektir, fakat her yardımın bir karşılığı vardır ve Gerry, eşini ve çocuklarını korumak için bu görevde ne kadar öteye gidebilir?

https://www.imdb.com/title/tt0816711/

Filmin Fragmanı

28 Gün Sonra (28 Days Later) 2002 | 7.6

28 Gün Sonra (28 Days Later) 2002 | 7.6

Bir grup bilim adamı, Londra’daki bilim üssünde yer alan oldukça önemli bir çalışmayı ortak yürütmektedir. Fakat bir sebepten deney olarak kullanılan, maymunların serbest kalması ile birlikte dünya kıyameti yaşamaya başlar. Maymunlar tarafından ısırılan bir insan 30 saniye içinde tüm insanı özelliklerini kaybetmekte ve saldırganlığa meyilli bir zombi haline gelmektedir. Bu sırada hastane de komada yatan Jim, 28 gün sonra aniden uyanmıştır. Fakat etrafında kimseyi göremeyip dışarı çıkmasıyla dünyanın bıraktığı eski güzel gezegenden çok daha farklı olduğuna tanık olur.

https://www.imdb.com/title/tt0289043/

Filmin Fragmanı

Yarının Sınırında (Edge of Tomorrow) 2017 | 7.9

Yarının Sınırında (Edge of Tomorrow) 2017 | 7.9

Yakın bir gelecekte geçen bu muhteşem filmin başrollerini Tom Cruise ve Emily Blunt üstleniyor.

Dünyayı ele geçirme uğruna yıllarca süren bir uzaylı savaşı vardır. Orduların güçleri ve yetenekleri yetersiz kaldığından Tüm Dünya Ülkeleri birleşip güçlü bir ordu kurarlar. Savaştıkları uzaylıların emirleri telepatik yöntemler ile verdiğini düşünürsek, onları yenmek bir o kadar imkansızdır. Çünkü hiçbir şekilde iletişim kurmamaktadır. Çalıştığı şirkette yaptığı bir hatadan dolayı mahkeme Subay Cage’i 1 haftalığına askeri görev yapmakla görevlendirir. Fakat daha önce hiç tecrübesi olmamasına rağmen bu uzaylı savaşının içine dahil olacaktır. İlk kez öldüğünde durumun farkına varamayan Cage, her öldüğünde kendini bitmek bilmeyen bir paradoksun içinde bulmaktadır. Peki bundan bir çıkış yolu var mıdır?

https://www.imdb.com/title/tt1631867/

Filmin Fragmanı

Son Umut (Children of Men) 2006 | 7.9

Son Umut (Children of Men) 2006 | 7.9

2027 yılında geçen bu bilim kurgu ve aksiyon türündeki film, bazı ülkelerin birbirlerine savaş açmaları sonucu yıkıma geçen bir çok bölge ile artık çocuk sahibi olmayan yada olmak istemeyen insanlar yetiştirmiştir. İngiltere bunların içinde en şanslı olandır. Çünkü en genç çocuk 18 yaşındadır. Evet! Ne bir bebek ne bir ufaklık dünyada bulunmamaktadır. Fakat bu kısırlık bir kadının hamile olduğunu öğrenmesiyle son bulma şansı yakalar. Peki ya insanlar bu şansı kullanmak istiyor mudur?

https://www.imdb.com/title/tt0206634/

Filmin Fragmanı

Yıldızlararası (Interstellar) 2014 | 8.6

Yıldızlararası (Interstellar) 2014 | 8.6

Şüphesiz bir çok sinemaseverin kıyamet ve uzay konulu filmlerde ilk sırada görmek istediği Interstellar (Yıldızlararası)’ın yönetmenliğini Christopher Nolan üstleniyor. Aldığı Oscar ile yakından tanıdığımız, Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Micheal Caine ve Jessica Chastain ile başrolleri paylaşmaktadır.

Dünyanın sonu, kıyametin başlangıcı olarak görülen tahıl ürünlerinin telef edilmesine sebep olan büyük bir küf sorunu vardır. Ancak teknolojik cihazların gelişmesi ve Bilim uzay üstlerinin gücünün artması ile yeni dünya arayışı yapılabilecek ve  insanlık bir şekilde kurtarılabilecektir. Peki ya sahiden öyle midir? Bir gezegenden diğerine gitmek ne kadar sürer sizce? Peki ya gezegenler deki zaman farklılıklarını doğru hesaplayabilecekler mi? Ya döndüklerinde dünya diye bir şey olmazsa? Yine de nesli tükenmekte olan bu insanlık için bir şeyler yapılması gerekiyor. İşte bu bilimkurgu filminde müthiş bir seyir zevki alacaksınız.

https://www.imdb.com/title/tt0816692/

Filmin Fragmanı

Ben Efsaneyim (I Am Legend) 2007 | 7.2

Ben Efsaneyim (I Am Legend) 2007 | 7.2

Will Smith bir filmde başrol oynarsa ne mi olur, işte böyle harika bir yapım ortaya çıkar. Bu öyle bir filmdir ki, zombi filmlerinin atası, babası, kayın validesi yada teyzesidir. Filmde insanlığın bir zombi virüsü ile karşı karşıya kaldığını ve bu virüsün hızla yayılmasından sonra insanların öldüğü ve dünyada yaşayan belki de tek adamın Prof. Doktor Robert Neville olduğunu kabul etmek gerekir. Peki Robert Neville bu durumda ne yapmak isteyecektir. Hiçbir çözüm yolu olmayan bu virüsün gerçekten panzehiri yapılabilir mi? Bunun uğruna neler verilebilir? Yada sadece biraz rock müzik ve patetes cipsi ile eğlenilmeli midir? Sizi ekrana kilitleyen bu muhteşem yapımı 5-6 kez izlememe rağmen hala bir yerlerde görürsem kaçırmamaya çalışıyorum.

https://www.imdb.com/title/tt0480249/

Filmin Fragmanı

Öldüren Sis (The Mist) 2007 | 7.2

Öldüren Sis (The Mist) 2007 | 7.2

Stephen King’in harika hikayelerinin birinden uyarlanan bu bilim kurgu, kıyamet türündeki film, toplam bütçesi olan 18 milyon dolar ile de oldukça mütevazi görünüyor. Filmde şiddetli bir fırtına sonrasında insanlar sokaklarda, arabalarda ve yollarda kalmıştır. Aynı zamanda sokaklara sis’in içinde kaybolan ve insanları yiyerek beslenen bazı yaratıklarda çıkmıştır. Bu yaratıklardan bir şekilde kaçıp markete sığınan bir grup, bu olaylardan korunmaya çalışacaktır. Ne yazık ki bir süre sonra fikir ayrılığına düşüp kendi fikirlerini uygulamak isteyecekler ve olaylar gelişecektir.

https://www.imdb.com/title/tt0884328/

Filmin Fragmanı

Kar Küreyici (Snowpiercer) 2013 | 7.1

Kar Küreyici (Snowpiercer) 2013 | 7.1

Chris Evans’ın uzun yıllardır görmediğimiz uzun metrajlı filmlerinden bir olan Kar Küreyici, izleyenlere kesinlikle hiç bitmesin deneyimi sunuyor. Bir grup bilim adamının küresel ısınmaya karşı yaptığı deneyler başarısız olmuş ve insanlık yok olma tehlikesi yaşamıştır. Sadece birkaç yüz kişinin hayatta kaldığı fakat onlarında kendilerini sürekli hareket halinde olan bir trenden dışarı çıkaramadığını düşünürsek, yeni doğan bir çocuk trende doğuyor, trende büyüyor yada trende ölüyor. Bütün hayatlar bu trende geçiyor. Tabi ki dünya da olduğu gibi burada da belirli kapitalist sınıflar ve eşitsizlikler bulunmaktadır. Alt tabaka ve üst tabaka bu trende nasıl belirlenmektedir. Zenginlik için artık para mı önemlidir? Mükemmel bir seyir zevki alacağınıza inandığım bu filmi ilk sıraya koymak istedim.

https://www.imdb.com/title/tt1706620/

Filmin Fragmanı

Eğer bu filmleri izlediyseniz, diğer kişilere tecrübenizden yorum yazabilir yada izlemedikleriniz var ise hangilerini seçip izleyeceğinizi belirtebilirsiniz.

Ayrıca eğer diğer türdeki film listelerimize de göz atmak isterseniz bunları deneyin.
Yorumlar (5 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Fragmanları ile beraber paylaşmanız çok iyi olmuş güzel sıralama güzel liste ilk defa yıldızlar arası ilk sırada değil sevindim.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Hepsini izlemem kaç puan peki :D

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    ismoloji - 5 yıl önce

    Öldüren sis harika, paylaştım bu listeyi güzel liste

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    mia.khalifa - 5 yıl önce

    Snowpiercer filmi oldukça sıradışı temasıyla uzun süredir izlediğim en iyi filmler listesine kesin girer.

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    garfield01 - 5 yıl önce

    @mia.khalifa bende yeni izleyebildim, oldukça mükemmel bir film, ama bence en üstteki karanlık saatler çok iyi bir film değil. saçma geldi bana

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla