İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

2020'de Paranıza Değecek En İyi Telefonlar Ve Kaçınılması Gerekenler - bannygo.com

2020'de Paranıza Değecek En İyi Telefonlar ve Kaçınılması Gerekenler

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
544118 kişi okudu
5 1

Telefon üreticilerinin aksine, telefonlar yalnızca 1 yıldan biraz fazla dayanır. Yeni reklamlar, yeni telefonların daha şık görünmesini sağlayabilir ancak öncülerinin sadece birkaç ay önce orda olduğunu unutmayalım ve şanslı olmanıza gerek olmadan, bir süre sonra hepsini yarı fiyatına alabilirsiniz.

2020 Akıllı Telefonlar

 En son çıkan iPhone 11 Pro veya Samsung Galaxy S20 için 10.000 liranın üzerinde bir bütçeniz yoksa, burada hala inanılmaz özelliklere sahip ancak raf ömrü ve modeli düşük benzer amiral gemilerini bulabilirsiniz.

Bu listede yer alan telefonlardan bazılarının hala telefon mağazalarında sıfır yada üçüncü taraf aracılığıyla ikinci el olarak satıldığını belirtelim. Ayrıca diğer çevrimiçi satıcılar ile birlikte iyi telefonları ucuz fiyatlara da alabilirsiniz.

Öncelikle yeni bir telefon alma düşüncesi aklınıza girdiyse bunun için kendinize sormanız gereken sorular üzerinde biraz yardımcı olmak istiyorum.

Telefonlar her yıl ne kadar gelişiyor?

Telefonlar her yıl ne kadar gelişiyor?

Geçen yılki ürünlerin modasının geçmiş olduğuna dair tüketici fikrinden kurtulmak isterseniz, her yıl yeni ürünlerin eskisine oranla ne kadar geliştiğine bir bakın! Bu yıl piyasaya sürülen ünlü telefon üreticilerinin amiral gemilerinin çoğu geçen yılın amiral gemilerinde olan SnapDragon 855’in yeni modeli olan 865 ile donatılmıştır.

Çoğu analist SnapDragon 865’in kabaca %20-25’lik bir iyileşme gösterdiğini söylüyor. Kısaca, SnapDragon 865 ile yapılan önemli iyileştirmelerin tümü, yüksek yenileme hızını geliştirmeye yönelik QHD 144Hz destekleyen GPU geliştirmeleridir. Yeni işlemci aynı zamanda daha hızlı şarj, daha kaliteli video kaydı ve video işleme özelliklerini de getiriyor.

SnapDragon’un 5G özelliği 865’e entegre bir özellik değil, ayrı bir pakettir ve bu da 5G’nin yalnızca bu sene çıkan telefonlarda olmasını bekleyenleri üzebilir. Çünkü 5G eski modellere gelecek güncelleme ile de kullanılabilir hale gelebilir.

Peki yeni çip önemli olarak ne getiriyor?

Sadece her yıl olduğu gibi, küçük geliştirmeler ve bazı iyileştirmeleri içeriyor.

Gelelim 2020’nin bazı muhteşem telefonlarını ayrı ayrı incelemeye;

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

Geçen yılın amiral gemisi Galaxy S10 hala en iyi ekranlar arasında gururla oturuyor.

En yeni S20 telefonları gibi 120Hz olmasa da, S20'nin tıknaz kamera yumrularını ve Amazon'un S10'un yenilenmiş versiyonlarının yarısını 409$ 'a düşürdüğünü bilerek rahatlayabilirsiniz. Çoğu video ve oyun telefonlarının 60Hz'i geçmediğini düşünürsek 120Hz ekranların faydaları genellikle aldıktan sonra hissedebileceğiniz özelliklerdir.

iPhone X

iPhone X

IPhone'un tasarımını ele aldığımızda 2017 yılından bu yana çok fazla değişmediğini herkes söyleyebilir. Ve iPhone X hala her zamanki gibi muhteşem görünüyor. Eğer ki 5000 TL gibi bir bütçeniz varsa amazon ve benzeri üçüncü taraf satıcılarda bu fiyatlara yeni bir iPhone X bulabilirsiniz.

Ve bu fiyata Apple’ın tüm garantisini, gelecek yıllar için iOS güncellemelerini ve hala harika olan kamera geliştirmeleri de dahildir.

OnePlus 7T

OnePlus 7T

Büyük kardeşi OnePlus 7T Pro tüm manşetleri çalarken, 7T tartışmalı olarak daha az göründü.

Nesnelere süper yakınlaşmanızı sağlayan çok havalı bir makro lens modu da dahil olmak üzere üç kamera ile donatılmış 7T, 8GB RAM'e sahiptir - günlerce yeterli çoklu görev gücü. Ve ipeksi pürüzsüz 90Hz AMOLED paneli ile daha Samsung bu yıl piyasaya sürmeden önce yüksek yenileme oranına sahip ekranlara ulaşmıştı. Herkesin amiral gemisi gibi OnePlus 7T'de benzer bir fiyatla 5000 TL gibi bir fiyata bulunabiliyor.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

Stilus arıyorsanız, orta sınıf Android tekliflerinin ötesine bakın ve Galaxy Note 9 ile ustaya geri dönün!

2018'in sonunda piyasaya sürülmüş olabilir, ancak Samsung'un stylus kalem ustalığının üstesinden gelmek hala zor. Amazon'da 3200 TL civarında yenilenen Note 9'un muhteşem 6.4 inç Süper AMOLED ekranına ve günümüzün bazı amiral gemilerine uyacak kadar 512 GB ve 8 GB RAM'e de sahip olabilirsiniz.

iPhone 8

iPhone 8

İOS'a uygun fiyatlı olarak 300 doların altında bir iPhone 8 satın almak cazip olabilir, söylentiler Apple'ın iPhone SE2'yi başlatmanın eşiğinde olduğunu söylüyor. Söylentiler, bütçe dostu iPhone SE'nin devamını, mevcut nesil özelliklerini bir iPhone 8 kasasına paketleyeceğini öne sürüyor.

Ayrıca Pixel 3A'nın fiyat noktasına uyması da muhtemeldir ve üst sınıf kamerasıyla rekabeti daha zorlu bir hale getirebilir. Bu beklemeye değer bir telefondur.

Kaçınılması gerekenler: Google Pixel

Google Pixel

Göz atmaya değer birçok eski telefon olsa da, bu dayanıklılık yarışında geride kalan bazı telefonlar da ne yazık ki hala var.

Bu noktada Google'ın amiral gemisi Pixel telefonlarını önermek zor. Harika bir kamera ve en hızlı Android güncellemelerini alırken, Pixel 3 - ve muhtemelen ilerleyen zaman da Pixel 4 - donanım ve güç söz konusu olduğunda rekabete ayak uyduramıyor.

Google Pixel, 2020 yılında ağır uygulamalar ve çoklu görevlerle başa çıkmak için 8 ve hatta 12GB RAM içeren modeller geliştirdi. Pixel 3 sadece 4GB'lık bir hızda çalışırken, sıradan bir kullanıcıdan daha fazlası asla olamazsınız. Önümüzdeki birkaç yıl içinde güçlendiğini görmek de bir o kadar zor olacak.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder