İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

NASA Parker Solar Probe, Venüs'ün Toz Halkasının Görüntülerini Çekmeyi Başardı - bannygo.com

NASA Parker Solar Probe, Venüs'ün Toz Halkasının Görüntülerini Çekmeyi Başardı

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
396114 kişi okudu
5 1

Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Laboratuvarı'ndaki araştırmacılar tarafından Parker Solar Probe ile çekilen yeni bir görüntü paylaşıldı, Resim, Venüs'ü çevreleyen bir toz halkasının ilk tam görüntüsünü gösteriyor. Toz halkasının parçacıkları, gezegenin güneş etrafındaki yolu boyunca uzanıyor.

NASA Parker Solar Probe

Araştırmacılar yeni görüntüleri 6 Nisan'da yayınladılar ve halkanın neredeyse 360 derecelik görüntüsünü de içeriyor.

Araştırmacılar, görüntülerin bilim adamlarının daha önce yalnızca ipuçlarını gördükleri toz halkasının tam bir resmini temsil ettiğini söylüyor.

Bu önceki ipuçları, Helios uzay aracının 70'lerde çektiği görüntülere aitti.

2007 ile 2014 yılları arasında NASA'nın Karasal Güneş İlişkileri Gözlemevi sondalarının çalışmasında da toz halkalarının yeni ipuçları gözlemlenmişti.

Washington'daki ABD Deniz Araştırma Laboratuvarı'ndan Guillermo Stenborg'un çalışmasının baş yazarı, ilk kez iç güneş sistemindeki güneş etrafındaki bir toz halkasının "beyaz ışık" görüntüleriyle tam olarak ortaya çıktığını söylüyor.

Parker Solar Probe’un ana görevi, temel olarak güneşin ve güneş rüzgârının corona'sını incelemektir.

Bununla birlikte, sondayı çalıştıran ekip, Parker'ın Parker Solar Probe için Geniş Alan Görüntüleyicisini (WISPR) kullanarak Venüs toz halkasının görüntülerini en başından denemeye ve yakalamaya niyetliydi.

WISPR, 95 dereceden fazla görüş alanı sağlamak için birlikte çalışan iki teleskopa sahiptir. Bu teleskoplar temel olarak güneş rüzgarının ve beyaz ışığın geniş açılı görüntülerini yakalamak için tasarlandı.

WISPR görüntülerinde Venüs toz halkasına ilk bakışta, momentumu yönetmek için bir dizi yuvarlanma manevrası geçekleştiği görülüyor, Ağustos ve Eylül 2019'da uzay aracından alınan görüntüler kullanılarak bu yeni keşifin yapıldığını da söyleyebiliriz.

Döndürme manevraları, özelleştirilmiş görüntü işlemenin soluk, sabit özellikleri ortaya çıkarmasına izin verdiği için halkayı görmeyi mümkün kıldı.

WISPR görüntülerinde Venüs toz halkasına ilk bakış

Ekip, ilk başta, uzayın karanlığına uzanan parlak bir bant olarak görünen yüzüğün bir flama olduğunu düşündü. Streamer, içindeki elektronlar nedeniyle parlayan koronal bir yapıdır. Görüntü işlemede bir artefakt olma olasılığını ortadan kaldırdıktan sonra, daha fazla çalışma yapan ekip, Venüs'ün yörüngesiyle mükemmel bir şekilde hizalandığını belirledi.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder