İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

NASA, Şimdiye Dek Çekilmiş En Yakın Güneş Fotoğrafını Paylaştı - bannygo.com

NASA, Şimdiye dek Çekilmiş En Yakın Güneş Fotoğrafını Paylaştı

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
555868 kişi okudu
5 1

Hawaii'de Daniel K. Inouye teleskopu olarak adlandırılan yeni bir teleskop, güneşin yüzeyinin en yüksek çözünürlüklü görüntüsünü çekmeyi başardı.

Fotoğraf kaynama yüzeyini ortaya çıkarmakla birlikte büyüleyici ve desenli patlamış mısır gibi görünüyor. Füzyon reaksiyonları birbirini parçalayan ve helyum yaratan bireysel hidrojen çekirdekleri gibi güneşin çekirdeğinde neredeyse her saniye meydana gelir ve ürettikleri malzeme on bin yıl boyunca yüzeye çıkar.

Bu fotoğrafta gördüğümüz plazma zaten çoktan bir yolculuk geçirdi.

Güneşle ilgili araştırmalar, bilim insanlarının güneşin karmaşık doğasını anlamasına yardımcı olacak ve uzun süreçte uzayla ilgili bize güzel bir rapor getirecek, ancak aynı zamanda uydularımıza ve elektrik şebekemize zarar da verebilir. Güneş gözlüklerinizi ve belki de atıştırmalık yiyecekleri alın ve bu haftanın güneşe giden destansı yolculuğuna hazır olun.

FOTOĞRAF: NSO / NSF / AURA

FOTOĞRAF: NSO / NSF / AURA

Karamelli mısır gibi görünüyor, ama aslında güneşin sallanan yüzeyi. Bu hücrelerin her biri, yüzeyin altından kaynatılmış sıcak plazmandır; yayıldıkça ve soğuduktan sonra tekrar düşerek çekirdek benzeri bir desen oluşturur. Her hücre yaklaşık Texas büyüklüğündedir, ancak çok daha sıcaktır.

FOTOĞRAF: NASA GODDARD

FOTOĞRAF: NASA GODDARD

NASA'nın Güneş Dinamik Gözlemevi, 2015'te, Eyfel Kulesi gibi uzun bir plazma dizisinin güneşten vurduğu bu fotoğrafı çekti. Çok büyüktü -Dünyanın çapından birkaç kat daha uzun- ve çekimi yaklaşık iki gün sürdü.

FOTOĞRAF: NASA / JPL-CALTECH / GSFC / JAXA

FOTOĞRAF: NASA / JPL-CALTECH / GSFC / JAXA

Bu fotoğraf, x-ışını verileri, UV ışığı ve üç farklı teleskoptan görünen ışığın bir kombinasyonudur: NASA'nın Nükleer Spektroskopik Teleskop Dizisi, Japonya'nın Hinode uzay aracı ve NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi.

FOTOĞRAF: NASA GODDARD

FOTOĞRAF: NASA GODDARD

Bu sıcak plazma, güneşin aktif bölgelerinden ateş eden manyetik alan çizgilerini takip ediyor. Bu döngülerdeki bir kırılma bir güneş parlaması haline gelir: uzaya doğru hızlanan, Dünya'nın manyetik alanına çarpan ve kutuplarda aurora ile bize görünen yüksek yüklü parçacıklar.

FOTOĞRAF: NSO / AURA / NSF

FOTOĞRAF: NSO / AURA / NSF

Bu, Maui'deki Haleakala yanardağının üstünde bulunan DKI Güneş Teleskobu. Dört metrelik aynası, onu dünyanın en güçlü güneş teleskopu haline getiriyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder