İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

NASA, 2022'de Psyche Asteroit Görevini Başlatmak İçin SpaceX'le Çalışacak - bannygo.com

NASA, 2022'de Psyche Asteroit Görevini Başlatmak İçin SpaceX'le Çalışacak

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
545330 kişi okudu
5 1

NASA, SpaceX'in Psyche görevini Florida'daki Cape Canaveral'dan Falcon Heavy roketinde başlatacağını duyurdu.

NASA, SpaceX'in Psyche görevi

NASA'ya göre, misyonun birkaç yıl boyunca başlaması planlanmamıştı, bu da PSyche adında, özellikle nikel demirle dolu metallerle dolu bir asteroid hedeflediğini açıklıyor. NASA tek lansman da araştırdığı diğer iki misyonu da açıklamayı planlıyor.

Psyche, küçük bir gezegen olarak görülen büyük bir asteroittir; bilinen birçok masif asteroit arasında benzersizdir, çünkü NASA'ya göre, bu göksel metal yığınını güneş sisteminin bir yapı taşı olarak tanımlayan başka bir gezegenin nikel-demir çekirdeği olabilir.

Dünya gibi gezegenlerin metalik çekirdeklere sahip olduğuna inanılıyor, ancak bilim adamlarının kabukların ve mantoların içinden ne çıktığını görmeleri mümkün değil. İşte burada Psyche devreye giriyor. NASA, asteroidin bilim adamlarına bir gezegenin yaratılmasına yol açan süreçleri anlama konusunda eşsiz bir fırsat sağlayacağını söylüyor.

NASA JPL misyonu yönetecek olsa da uzay ajansı görevinin Arizona Eyalet Üniversitesi tarafından yönetildiğini söylüyor.

Diğer şeylerin yanı sıra, görev Psyche'nin aslında bir çekirdek olup olmadığını, ne kadar eski olduğunu, topografisini, nasıl oluştuğunu ve Dünya'nın çekirdeğinde bulunduğuna inanılan aynı ışık öğelerine sahip olup olmadığını inceleyecek.

Bu noktada NASA, misyonu tahmini 3.5 yıllık seyir süresi ve nihai 2026 varış tarihi ile 2022'de başlatılmayı bekliyor. Psyche misyonuna ek olarak, SpaceX de ikili asteroitleri araştırmak, Janus yüklerini ve Mars atmosferini de incelemek için Kaçış, Plazma Hızlandırma ve Dinamik Kaşifleri (EscaPADE) başlatacak ve bir süre bunlarda uzmanlaşmaya çalışacak.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder