İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Bir Zamanların En Gözde Hollywood Yıldızı, Örümcek Adam: Tobey Maguire - bannygo.com

Bir Zamanların En Gözde Hollywood Yıldızı, Örümcek Adam: Tobey Maguire

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
627104 kişi okudu
5 1

Bir zamanlar Hollywood'un en gözde oyuncularından biri olan Tobey Maguire, oynadığı filmler ve onu eşsiz yapan filmi Örümcek Adam serisi ve daha fazlası Tobey Maguire neden daha fazla filmlerde görev almıyor, bizde bu sorunun cevabını bulmaya çalıştık.

Hollywood sahnesinin gözde isimlerinden biri olan Tobey Maguireyi hepimiz biliriz, onu Örümcek Adam filmleriyle tanıdık ve bir nesil adeta bu nur yüzlü oyuncuyla büyüdü diyebiliriz. Filmde okul kavgasına karışması ve Frank' i dövmesi ve onun Mary Jane ile olan efsane aşkı ve daha fazlası haydi hep beraber bu ilginç adamı inceleyelim.

Tobey Maguire

Tobey Maguire Amerika'da dünya'ya gelen ve henüz sinema oyuncusu olacağı aklından dahi geçmeyen bir ufaklık olarak hayata başladı diyebiliriz. Tobey' in Babası Vincent Maguire Aşçılık mesleğinde evini geçindirirken,  annesi Wendy Brown metin yazan bir prodüktör olarak hayatının sürdürüyordu. Tobey hayatının ileri bölümünde babası gibi aşçı olmak istemiştir fakat annesinin teşviki ile oyunculuğa doğru adımını atmıştır, Tobey' in anne ve babası Tobey doğduğunda evli değillerdi ve ondan sonra evlenip kısa süre içerisinde boşanma kararı aldılar.

İlk Film Kariyeri Başlangıcı

Tobey Maguire İlk Film Kariyeri konusu

Henüz 15 yaşında iken Whoopi Goldberg' in sunduğu ve Nickelodeon' da gösterime giren 'Tales from the Whoop' isimli televizyon programında yerini aldı. İlk defa bir sinema filminde rol alacak olan Tobey'in beyazperdeye attığı adım 1989 yapımlı 'The Wizard' isimli film oldu. 90'lı yıllarda bir Amerikan dizisinde rol alan Tobey dizi tutmayınca yayından kaldırılmak zorunda kaldı.

En İyi Arkadaşı Leonardo DiCaprio

Tobey Maguire ile Leonardo DiCaprio

Tobey ilk defa Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio ile beraber rol aldığı  film 'This Boy's Life' olmuştur. Bu film sayesinde Tobey  kısa süre içerisinde ünlüler dünyasına adımını atmıştır diyebiliriz. Leonardo DiCaprio ile Arkadaşlığı'nın başladığı senelerdir bu yıllar ve onun için çok önemli bir zaman dilimidir çünkü ileride iki isim birbirlerine oldukça yardımcı olacaklardır.

Tobey Maguire ilerleyen zamanlarda bir çok filmde rol almaya devam etti.

Örümcek Adam Rüyası ve Marvel'e İlk Adımı

Örümcek Adam Tobey Maguire

Tobey sinema filmlerinde üstün performansı ve duygusal karakteri sayesinde yönetmen Sam Raimi' nin dikkatini oldukça çekmişti. Ünlü çizgi roman yazarı Stan Lee ve Steve Ditko' nun Marvel Comic isimli Çizgi Roman yayınlarından bir karakter olan Spider-Man' i canlandıracaktı ve bu filmde Kirsten Dunst' la baş rolleri paylaşmıştı. Örümcek Adam filmi gösterime girdiği daha ilk haftada 100 milyon doların üzerinde bir gişe hasılatı elde etmişti, bu durum dünyada yankı uyandırmıştır çünkü ilk başlarda Örümcek Adam filminden çok fazla bir beklenti düşünülmüyordu.

Daha Sonra Örümcek Adam 1,2 ve 3 vizyona girmiştir.

Tobey Maguire' nin Evliliği

Tobey Maguire ve Jennifer Meyer

Tobey Maguire şuan hala görevini sürdüren Universal Studios' da önemli bir pozisyonda çalışan Ron Meyer ' in mücevher tasarımcısı kızı Jennifer Meyer' ile evlidir. Seabiscuit filminin çekimleri esnasında tanışan bu iki çiftin 2 çocuğu bulunuyor.

Kariyerinin Zirvesi ve Yönetmelik Kariyeri

Yönetmen Tobey Maguire

Tobey Maguire Neden ekranlara dönmüyor bilinmez ama şunu söylemekte kesin bir fayda olacaktır ki, Tobey masum ve duygusal yüzü Örümcek Adam filminden daha sonra çekilen çoğu filmlerde beğenilmeyecek ve eleştiri yağmuru almaya başlayacaktır. Bana göre gayet başarılı olan bu usta oyuncunun değeri ABD'de ki sinema severler tarafından eleştirilse de bütün dünya gerçek Örümcek Adamı Tobey Maguire' nin sayesinde tanımıştır. Tobey Maguire Örümcek Adam filminden sonra bir kaç sinema filminde görev aldı ve hatta eleştiriler devam ederken en yakın arkadaşı Leonardo DiCaprio ile beraber gündeme gelmek için bir film çekmeye karar vermiştir bu filmin ismi Muhteşem Gatsby' idi. Tobey günümüzde oyunculuğa ara vermiş gibi görünüyor ve aktif bir şekilde yönetmenlik yapıyor.

Yorumlar (7 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 3 yıl önce

    Spider-Man oyuncularını karşılaştırıyorsunuz ama 3 farklı oyuncunun 3 farklı evrendeki 3 farklı Spider-Man'i canlandırdığını dolayısıyla her birinin karakterlerinin farklı olması gerektiğini unutuyorsunuz. Ben de Tobey Maguire Spider-Man'iyle büyüdüm, sırf bu yüzden her anlamda kaliteli iki oyuncuyu yermem. Kaldı ki o nefret diliyle hakkında konuştuğunuz çocuk pek çoğumuzun yapamayacağı şekilde hakkını vererek oynadı rolünü.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 3 yıl önce

    Birincisi; aşağıdaki yorumlar aynı kişi tarafından yazılmış galiba, hem Tom Holland nefreti hem de yazım hataları bunu gösteriyor. Ikinci olarak eğer Google de ilk sırada çıkan bir siteyseniz yazılarınızı birden fazla yönden değerlendirmelisiniz, zira bilgi edinmek için geldiğim sayfada hatalı yazım sebebiyle istediğim bilgiye de tam vakıf olamadan ayrılacağım ne yazık ki. Üçüncü olarak karakterleri canlandıran oyuncular arasında elbette daha fazla sevdiğiniz mutlaka vardır, fakat bu diğerlerini küçük görebileceğiniz anlamına gelmez.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 3 yıl önce

    Bütün örümcek adam filmleri izledim hiç kimse tobey kadar iyi örümcek adam rolünü oynamıyor özellikle Tom holland hiç beğenmedim şahsen berbat örümcek adam ben oynasam daha iyi oynarım

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    Bu adam gibi kimse olamıyacağı için bence uğraşmasınlar bence bütün örümcek adam filmlerinde bu adam oynamalı saçma adamlar koyuyolarya

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    şimdiki çocuk örümcek adam rolü için berbat kimse kusura bakmasın bu adam gibi olamacayaklar

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla