Titan, Hollandalı gök bilimci Christiaan Huygens tarafından 1655 yılında keşfedilen muhteşem deniz mavisi rengindeki buzlu aydır. Buzlu gök cismi gövdesi ile Satürn'ün en büyük ayıdır ve Güneş Sistemimizde bulunan en büyük ikinci doğal uydu olma özelliğini de taşır.
27 Haziran'da yapılan bir duyuruda NASA, Dragonfly rotor-lander'ı 2026'da başlatacağını açıkladı, ancak araç, 2034'e kadar Satürn'ün ayağına varamayacak. Titan, prebiyotik kimyasal süreçleri incelemek için 'umut verici' olarak tanımladı.
Uzay ajansı Perşembe günü çıkan habere göre, bilim adına başka bir gezegene çok rotorlu bir kara uçağını ilk kez uçuracak. Titan'ın atmosferi Dünya'dan dört kat daha yoğun olduğundan, bir NASA aracının ilk bilim yükünü göksel cismin farklı yerlerine uçurabilmesi tarihte bir ilk olacaktır.
Ay, uzay ajansına göre hayatın kendi gezegenimizde nasıl oluştuğuna dair ipuçları sunabileceği anlamına gelen bir Dünya analoğudur. Dragonfly, işleri başlatmak için 2,7 yıl sürecek ve çeşitli ortamları keşfetmeyi içerecek 'temel bir görev' gerçekleştirecek. İşte ilginizi çekecek bir kaç içerik
Ayrıca Dragonfly, görevi boyunca yaşam belirtileri de arayacak ve hem ay atmosferini hem de sıvı yaşam belirtileri üzerinde çalışacak.
Yorumlar (1 )
Tüm Yorumlar
Ya dayıoğlu 2026 da göndercek 2034 te ulaşcak. O zamana kim öle kim kala. Altı üstü uzay yani bi Satürn ne kadar zor olabilir allah kitap aşkına.