İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Yeterli Sayıda Acı Biber Kalp Sağlığınızı Koruyabilir Mi? - bannygo.com

Yeterli Sayıda Acı Biber Kalp Sağlığınızı Koruyabilir mi?

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
564411 kişi okudu
5 1

Birçok öğün ve atıştırmada bileşen olarak kullanılan parlak kırmızı biber, genellikle iki şeyle bilinir: bunlardan biri kişinin ağzında yanma hissine neden olmak olurken bir diğeri potansiyel olarak yiyecekleri tükettikten bir süre sonra mide yanmasına neden olmaktır.

Acı Biber

Bununla birlikte, tarihsel olarak, bu gıda türü, İtalya’daki birçok kurumda yapılan bilimsel çalışmalar sonucu sağlığa yararlı besinler arasına girmiştir.

Biberin kökeni Meksika'dan gelse de, dünyada çok yaygın ve popüler olarak kullanılan bir meyve türü haline geldi.

Birçok kültür tarihsel olarak bu biberleri sağlığa faydalı olarak seçmiştir ve İtalya dışında yapılan yeni bir araştırmaya göre, bu tarihi inançlar doğru olabilir.

22.000'den fazla İtalyan yetişkinin arasında yapılan çalışma sonucunda, düzenli olarak acı biber yiyen kişilerin yüzde 23 oranında daha az ölümcül ölüm riski bulunduğu tespit edildi. Sonuçlar, acı biber tüketimi ile ilgili rapor edilmiş verilere dayanmaktadır. Haftada dört kereden fazla biber yediklerini söyleyen katılımcılar, nadiren veya hiç biber tüketmemiş olan insanlara kıyasla, kardiyovasküler hastalık veya diğer “tüm nedenlere dayanan” senaryolarda ölüm oranlarının daha düşük olduğunu belirtti.

Acı Biber

Ek olarak, çalışma düzenli olarak bu biberleri yemenin iskemik kalp hastalığını ve serebrovasküler ölüm riskini azalttığını da buldu.

Araştırmacılara göre bu faydalar, yüksek tansiyonu olmayan insanlar tarafından daha yaygın olarak görülüyordu. Sonuçta, bu yararlar, bir Akdeniz diyetini izlemeyen kişilerde ve kardiyovasküler hastalık için risk faktörlerine rağmen görülmüştür.

8 yıldan fazla takip süresinde yapılan çalışma, düzenli olarak acı biber yiyenlerin kalp krizinden ölme riskinin yüzde 40 daha düşük olduğunu tespit etti. Serebrovasküler mortalite (inme) ile ilgili faydalar daha da büyüktü. Acı biberlerin atıştırmalık yiyeceklere ve tam öğünlere ne kadar kolay dahil edilebileceği göz önüne alındığında, çalışma, bu yiyeceğin diyetinde önceliklendirilmesinin bazı insanlar için önemli sağlık yararları olabileceğini göstermektedir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder