İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

WhatsApp, Facebook İle Veri Paylaşacağını Söyledikten Sonra Signal Ve Telegram İndirmeleri Artıyor - bannygo.com

WhatsApp, Facebook İle Veri Paylaşacağını Söyledikten Sonra Signal ve Telegram İndirmeleri Artıyor

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
432471 kişi okudu
5 1

Signal ve Telegram gibi gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamalarının indirilmesi, kullanıcıların Facebook’un sahip olduğu WhatsApp’a alternatif ararken hız kazandı.

Signal ve Telegram

Artış, WhatsApp’ın kullanıcılara ana şirket Facebook ile veri paylaşmayı devre dışı bırakma seçeneğini sunmadığı görülen hizmet şartları sözleşmesini güncelledikten sonra başladı.

Signal, hizmetinin bir parçası olarak, mesajların hedeflenen alıcı olmayanlar tarafından engellenmesini sağlayan “son teknoloji uçtan uca şifreleme” ye sahip olduğunu iddia ediyor.

Signal ve Telegram gibi, Çin - Gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamalarının indirilmesine yönelik hizmetin gizlilik politikasındaki değişikliklerle ilgili endişeler nedeniyle Facebook’un sahip olduğu WhatsApp’a alternatif arama yolları hız kazandı.

Sensor Tower’a göre Signal, 6 Ocak ile 10 Ocak arasında Apple App Store ve Google Play Store üzerinden dünya çapında yaklaşık 7,5 milyon yükleme gördü . Bu, bir önceki haftaya göre 43 katı. Signal’in uygulama geçmişindeki en yüksek haftalık veya hatta aylık yükleme sayısıdır.

Bu arada, Apptopia’ya göre Telegram, Çarşamba gününden Pazar gününe kadar dünya çapında 5,6 milyon indirme gördü.

Signal ve Telegram

Signal, hizmetinin bir parçası olarak, mesajların hedeflenen alıcı olmayanlar tarafından okunmasını engelleyen “son teknoloji uçtan uca şifreleme” ye sahip olduğunu iddia ediyor.

Bu iki uygulamanın indirmelerindeki artış, WhatsApp’ın 4 Ocak’ta gizlilik politikasına yönelik bir güncelleme yayınlamasından sonra geldi. 2016′dan beri WhatsApp, bazı verileri Facebook ile paylaştı. Ancak kullanıcılar daha önce bundan vazgeçme şansına sahipti.

Ancak 8 Şubat’tan itibaren, kullanıcılardan WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için uygulamada güncellenmiş şartları kabul etmeleri istenecek. Avrupa ve İngiltere’deki kullanıcılar, bu yargı bölgelerindeki veri koruma kuralları nedeniyle farklı bir mesaj göreceklerdir.

Bununla birlikte, WhatsApp mesajları şifrelenir, bu da Facebook’un içeriklerini göremeyeceği anlamına gelir. Ancak WhatsApp, ana şirketiyle paylaşılabilecek birçok başka veri toplar.

Bu veriler, telefon numaranız, işlem verileriniz, hizmetle ilgili bilgiler gibi hesap kayıt bilgilerini, hizmeti kullanırken işletmeler de dahil olmak üzere başkalarıyla nasıl etkileşim kurduğunuzla ilgili bilgileri ve mobil cihaz bilgilerini içerir.

WhatsApp, Pazartesi günkü açıklamasında, bu güncellemenin arkadaşlara ve aileye gönderilen mesajların gizliliğini etkilemediğini söyledi. Güncellemenin “isteğe bağlı olan ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlayan WhatsApp’ta bir işletmeye mesaj göndermeyle ilgili değişiklikleri” içereceği açıklığa kavuşturuldu.

WhatsApp, Facebook ile paylaşılan verilerin altyapıyı iyileştirmeye ve güvenliği artırmaya ve önerilerde bulunarak veya özellikleri ve içeriği kişiselleştirerek hizmetleri iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanıldığını söylüyor . Bu, Facebook markalı ürünler ile WhatsApp arasındaki entegrasyonu da içerebilir.

Duyurunun ardından Tesla CEO’su Elon Musk, geçen hafta Twitter takipçilerini “Signal’i kullanmaya” çağırdı .

Signal, geçtiğimiz hafta, uygulamayı kullanmaya başlamak için kullanıcılara kısa mesaj yoluyla gönderilen doğrulama kodlarının yüksek talep nedeniyle ertelendiğini bildirdi. Signal, yeni kullanıcıların akışını idare etmek için ek sunucular eklediğini söyledi.

Signal bir tweet’te, “Trafik kayıtlarını parçalamaya ve daha fazla insan Facebook’un yeni şartlarını ne kadar sevmediklerini kabul ettikçe kapasite eklemeye devam ediyoruz” dedi. “Yakın zamanda yeni bir grup oluşturamadıysanız, lütfen tekrar deneyin. Yeni sunucular size hizmet vermeye hazır. ”

Apptopia’nın içgörüler başkan yardımcısı Adam Blacker’e göre, Signal ve Telegram indirmelerindeki artışa rağmen, WhatsApp bir düşüş görmedi.

Çok kökleşmiş. Blacker, CNBC’ye e-posta yoluyla verdiği demeçte, günlük olarak WhatsApp kullanan ve son zamanlarda onu silen çok az sayıda insan var.

“Signal veya Telegram’ı indirip kullanan kişiler bile, arkadaşlarının ve ailelerinin çoğunun olduğu yer olan WhatsApp’ı kullanmaya devam edecekler. Signal üzerinden belirli kişilerle konuşmaya başlayabilir, ancak yine de WhatsApp üzerinden anneleriyle sohbet edebilirler. ” dedi.

Ülkemizde de geçiş yapacağını öne süren yüzlerce kişi var ve bu konuda ilk tercihleri Bip oluyor ancak BiP uygulaması da Whatsapp’tan çok farklı değil hatta paylaşacağını direk söylüyor..

Siz hangi uygulamayı kullanmak istiyorsunuz?

Yorumlar (2 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 3 yıl önce

    şu bipin sözleşmesini nerdee bulcam yardımcı olur musunuz

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 3 yıl önce

    Hepsi aynı b*k ben hiç birini kullanmıycam

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla