İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Uber'in Yeni Özelliği Sürücüleri Gizlice Şikayet Etmeyi Sağlıyor - bannygo.com

Uber'in Yeni Özelliği Sürücüleri Gizlice Şikayet Etmeyi Sağlıyor

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
550948 kişi okudu
5 1

Uber son güncellemesi ile yeni bir güvenlik özelliğini daha uygulama içinde müşterileri için sunmuş gibi görünüyor.

Uber Yeni Güvenlik Güncellemesi

Uber’in yeni güncellemesi, sürücünüzün yeterli güveni vermediği durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu yeni güncelleme küçük rahatsızlıklar için büyük raporlar gerekmemesi adına yada belirli sorunlar için sürekli Uber müşteri hizmetlerinin rahatsız edilmesini önlemek yada bir diğer amaç olan sürücünün hal ve hareketlerine dikkat etmesi ve aracı konforlu bir şekilde sürmesi için geliştirilmiş gibi görünüyor.

Eğer sürücünüz sürüş sırasında cep telefonundan mesaj gönderiyorsa, frenlere gerektiğinden daha fazla sert basıyorsa yada olası güvenlik sorunları hissettiyseniz bunu uygulama içindeki yeni özelliği kullanarak Uber yetkililerine hızlıca bildirebilirsiniz.

Uber tarafından yapılan açıklama da teorimizi doğrular nitelikte.

Uber, bu yeni özelliğin 'güvenlik olaylarını' bildirmek için tasarlandığını açıklıyor. Kullanıcılar rapor aracını Uber uygulamasındaki Güvenlik -> Araç Seti içinde bulabilirler. Görüntülenen menüde 'Güvenlik Sorunu Bildir' adlı yeni bir seçenek bulunur. Bu butona dokunun ve sorunun ne olduğu hakkında kısa bir not yazın, ayrıca acil bir durumda doğrudan 911'i aramak için bir seçenek de aynı menüde mevcuttur.

Bu özellik bir yolculuk sırasında kullanılabilir, yani sürücünüz mesajlaşmaya başlarsa, Uber'e mesaj göndermek için kendi telefonunuzu çıkarabilirsiniz. Bu yeni özellik sadece acil olmayan durumları bildirmek içindir ve sürücülerin kendilerini güvensiz hissettiren olayları bildirmemesi sonuçta başka bir kişinin güvenliğini tehlikeye atmak olarak da görülebilir.

Uber, ayrıca bu raporu sürücü ile paylaşmayacağını söylüyor, bu da Uber'in bu raporların yolculuk sırasında yapılmasını amaçladığını düşünmek iyi bir şey.

Uber’den bir kişi, yolculuk bittikten sonra konuyu takip etmek için müşteri ile iletişime geçecektir. Ancak bu raporların sürücüler üzerinde ne tür etkileri olabileceği henüz belli değil.

Ayrıca yeni özellik global anlamda On-Trip olarak biliniyor ve kullanıcılara 911’i doğrudan arama aracı paylaşması ile daha da sevilen bir özellik olabileceğini gösteriyor.

Peki 911’i aramakta ne var ki?

Yurtdışında yaşayanlar bilir 911’i aradığınızda telefonda ya önce yerinizi belirtmelisiniz ya da sizi bulmaları için telefonu bir süre açık tutmalısınız fakat UBER konumunuzu 911 yetkilileri ile doğrudan paylaşarak sizi bulmalarını da kolaylaştırıyor. Tabii ki bir sürüş esnasında bu özelliğin çalıştığını hatırlatalım. Sonra evde bir sorun olduğunda UBER’den 911’i aramayı denemeyin ????

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder