İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

NASA Ve Uber, Gelecekteki Hava Yolculuğunu Desteklemek Için Bazı Testler Yapıyor - bannygo.com

NASA ve Uber, Gelecekteki Hava Yolculuğunu Desteklemek için Bazı Testler Yapıyor

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
596173 kişi okudu
5 1

NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’ndeki uzmanlar, bu hafta Uber’ten gelecek bir ekiple birlikte çalışacak ve bu sayede şehir ortamların dahilinde, gelecekteki hava seyahatlerinin bilgisayar simülasyon testlerini yapacaklar.

NASA -- Uber

Uzay ajansına göre testler, 'zaten bildiğimiz bazı şeyleri ve hala icat etmemiz gereken diğerlerini' tespit etmek için yapılacak. Çalışma, NASA'nın gelecekteki drone teslimatlarının ve şehirler üzerinde küçük araç hava taşımacılığının önünü açmayı amaçlayan Urban Air Mobility programı kapsamında yürütülüyor.

UBER kendi yazılımlarını ve verilerini NASA ile paylaşıyor

NASA, gelecekte düşük irtifalarda çalışacak uçağı ve diğer küçük uçakları yönetmek için gerekli yazılım sistemlerinin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla 2017 yılının sonlarında Uber ile ortaklık yaptı. Bu tür yönetim yetenekleri, uçağı kullanan dağıtım hizmetleri, küçük insan gruplarını kısa mesafelerde taşıyacak VTOL araçları ve daha fazlası için gerekli olacaktır.

'Kentsel Hava Hareketliliği' (UAM) adı verilen bu tomurcuklanan hava taşımacılığı sistemi ilk planda hem büyük hem de küçük şehirlerdeki sistemleri yönetecek.

Hava sahası yönetim sistemi, uzay ajansına göre, bu taşımacılık hizmetlerinin büyük çapta işletilmesini mümkün kılacak ve herhangi bir çarpışma ve diğer sorunların olmamasını sağlayacaktır.

Uzay ajansı, Uber’in bir kentsel havacılık ortak paylaşım ağını başlatmak için kendi planlarını paylaştığını ve ajansın sistemi geliştirmesine yardımcı olduğunu söylüyor. Birlikte bu çalışmanın altında, NASA ve Uber, UAM çabası için hangi bilgi ve verilerin gerekli olduğunu bulmak amacıyla testler yapmak üzere bu hafta bir araya gelecekler.

NASA - UBER

Bu noktada, ekipler havaya gerçek hava taşıtları koymayacak; daha doğrusu, Bu sadece bir simülasyon olacak, ancak bir gün tabii ki gerçek hava araçları ile seyahat edeceğiz.  Çünkü NASA, bunun garantisini de yaptığı açıklamalarda belirtiyor. Bu alçak irtifa uçuş içeren çeşitli senaryoların simülasyonları çalıştırmak için NASA'nın ve UBER bilgisayar sistemlerini bağlayan. NASA, önümüzdeki aylarda ve yıllarda da bu projede diğer ortaklarla birlikte çalışacağını da söyledi.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder