İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Robotlar 2030 Yılına Kadar 20 Milyon Kişiyi İşsiz Bırakabilir - bannygo.com

Robotlar 2030 Yılına Kadar 20 Milyon Kişiyi İşsiz Bırakabilir

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
623174 kişi okudu
5 1

Gelecekte dünyanın önemli bir yerini kapsayacak olan Robotlar hakkında çok önemli tespitler yapıldı, Oxford Economics tarafından yayınlanan raporlar baz alınarak ifade edilen bilgilerde, Robotlar 2030 yılına kadar yaklaşık 20 milyon insanı işsiz bırakabilir.

Ben robot filmi ve robotların yapay zeka yüklemesi

Gelişen Teknoloji ve Yapay Zeka gün geçtikçe kendisini daha da gösteriyor ve gelişme kat ediyor, bununla beraber otomasyon teknolojisi de endüstrilerde ve üretim ekipmanlarından kullanılması oldukça hız kazandı. Bu durum bir yandan oldukça iyi fakat bir yandan kötü desek doğru olur Yapay Zeka'nın gelişmesi üretimi oldukça etkileyecek bir faktör üretim sayısı kat ve kat daha da artabilir fakat işsizlik gibi sorunların ortaya çıkabileceği ve hayatta yapılacak aktivitelerin sayısını azaltacağa benziyor. Edinilen bilgilere dayanarak Robotların 2030 yılına kadar dünya üzerinde ve imalat sektöründe iş yükünün yüzde 9'unu alması bekleniyor diyebiliriz.

İmalat sektörü robot

Yüzyıllar her zaman yeni bir akımın başlamasına neden olmuştur aslında, 1920'den sonra dünyada savaş tanklarının gelişimine neden olması, her yüzyılın başından sonra gelişen teknolojilerden anlaşılabiliyor. 2020 senesinden sonrada dünyayı çok farklı bir sosyal yaşam bekliyor olacaktır. Önümüzdeki 10 sene içerisinde tam anlamıyla 20 milyon insan işsiz kalacak desek yalan söylemiş olmayız. İnsanların önceden iş gücü olarak yaptıkları bu sefer robotlar tarafından hayata geçirilecek. Oxford Economics'in Raporlarına göre imalat sektöründe ciddi bir üretim artışı beklenirken işsiz insanlar hakkında neler yapılacağı merak konusu. Rapora göre bu durumdan en etkili bir şekilde etkileneceklerin ekonomisi zayıf ülkeler veya gelişmekte olan ülkelere aday ülkeler olduğu gözlemlenmiştir. Bu durum insanların robotlar tarafından yapılamayacak işlere doğru yönelmesinin önünü açıyor.

fabrikalarda çalışan robotlar

İleride dünya üzerinde İnsanoğlu'nun ilk olarak yeteneği ön plana çıkacak ve sırasıyla sosyal zeka ve empati yapabilme becerilerinin mesleğe dönüşeceği hakkında büyük beklentiler mevcut. İnsanoğlunun adete kendine yatırım yapacağı bu gelişmeler günümüz dünyasını oldukça etkileyecek. Edinilen bir başka bilgiye göre 200 seneden beri otomasyon yüzünden 1,7 milyon insan işsiz kaldığı ortaya çıktı, Acaba gelecekte insanoğlunu ne gibi olumlu veya olumsuz şeyler bekliyor merak konusu doğrusu.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder