İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Fransız Mucit Bastille Günü Kutlamalarına Bir Flyboard Ile Uçarak Katıldı (İzleyenler Şaşkın) - bannygo.com

Fransız Mucit Bastille Günü Kutlamalarına bir Flyboard ile Uçarak Katıldı (İzleyenler Şaşkın)

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
630648 kişi okudu
5 15

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dahil olmak üzere Avrupalı ​​liderler, pazar günü Paris'teki Bastille Günü şenlikleri sırasında, aslında jetski şampiyonu Franky Zapata tarafından icat edilen bir tür gaz türbini ile çalışan jetpack / hoverboard / uçan platform olan Flyboard Air'in bir gösterisine maruz kaldılar.

Fransalı Mucit Franky Zapata Jetpack

Zapata’nın kesinlikle yer çekimine meydan okuyan yeni ve sorunsuz bir jet motoru geliştirdiğini söylemekte fayda var. Zapata Fransız askeri güçleri üzerinde uçarken birde Fransa renklerini taşıyan bir çeşit duman ile gökyüzünde fransa bayrağını oluşturdu. Macron, gösteriyi alkış tutarak izlemeyi sürdürdü.

Peki bu bize ne ifade ediyor?

Önce hepimizin bildiği şu videoyu bi hatırlayalım :)

France24’e göre, Zapata Flyboard ile uçarken elinde bir de gizli bir tüfek taşıyordu. Fransız silahlı kuvvetleri bakanı Florence Parly, France Inter radyonusa verdiği demeçte, cihazın farklı bir kullanım için, örneğin uçan bir lojistik platform için geliştirilebileceğini ya da saldırı platformu olarak bazı testlerde kullanılabileceğini söyledi. Zapata ayrıca 2017 yılında savaş ordusuna yönelik cihaz geliştirme departmanında ABD ordusu ile ortak çalıştığını da söyledi.

Nadir istisnalar dışında, geleneksel flyboard’ların kullanımı son derece pahalıdır. Diğer yönden bu jetpack türevleri ile ilgili çok fazla haber görmememizin sebebi bazı bilinen mühendislik sorunlarının hala çözülememiş olmasıdır. Bunlar; uçuşu sürdürmek için gereken büyük miktarda enerjiyi kontrol etmek, sürülen jetpack’in Aerodinamik yapısına uygun bir hava süspansiyonu ve jet motorunu sırtına bağlayan pilot için bazı güvenlik sorunlarını içerir.

Zapata ABD ordusuyla yaptığı çalışmalara ilişkin, uçan bir platform olan bu varyantın bilinen mühendislik sorunlarını içermediğini söyledi. Hatta tablet boyutundaki bir ekrana uçuş verilerini ileterek yapay zekâ teknolojisinden faydalanabileceğini de ekledi.

7 jet türbini içeren yeni modelin, jetli motorlardan biri arızalandığında dahili motorların bunu otomatik algıladığını ve havadaki Aerodinamik yapıyı bozmadan uçuşu tamamlayabildiğinin bilgisini de verelim.

Zapata şenliklere tabi ki Macron’u ya da Fransa halkını eğlendirmek için katılmadı. Zapata, denizcilik personel transferleri ve rutin yer devriyeleri için otomatik bir makine çözümü olarak görülen ve gerçek muharebe yerleştirmelerine kadar askeri amaçlar için kullanıma uygun Fly-EZ modelininin tanıtımını güzel bir şekilde yapmış oldu.

Fransalı Mucit Franky Zapata Jetpack

Yapılan açıklamalara göre gemi, 280 Kilo’ya kadar yük taşıyabilir, saatte 80 mil hızla 12 dakika kadar da uçabilir. Hatta maksimum yükle olsa bile 9.000 feet yüksekliğe çıkabilir. France24, gösteride kullanılan versiyon için 10 saate kadar uçabilen ve 118 mil azami hıza ulaşabilen bir model olduğuna vurgu yaptı.

Bununla birlikte, tabi ki böyle bir teknolojinin son derece pahalı olacağına dikkat çeken diğer kaynaklar, olası bir modelin yaklaşık 250.000 dolar olduğunu bu yüzden birliklerin bu sistemle donatılmasının maliyetinin yüksek olacağını iletti.

Çeşitli amaçlar için kullanıma uygun jetpack’lerin özellikle gizli operasyonları bozacak gürültü yapabileceği, operatörün misilleme için kullanılabileceği hatta tamamen düşman ateşine maruz kalan helikopterlerin toplu halde asker ve malzeme taşıyabileceği gerçeği şimdiden kafamıza soru işaretleri doğurdu. Verilen örnekler arasında en dikkat çekeni, hızlı müdahale ekipleri için askeri üstler kurulması veya afet yardımı operasyonlarında kullanılması öne çıkıyor.

Flyboard’un gelecekte silahlı kuvvetler tarafından geniş çapta benimsenip kabul edilmesi bekleniyor.

Yorumlar (1 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar