İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

PewDiePie'ın YouTube Tatili, Yayıncılar Için Kasırga Yılını Getirecek - bannygo.com

PewDiePie'ın YouTube Tatili, Yayıncılar için Kasırga Yılını Getirecek

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
606666 kişi okudu
5 1

İçerik yaratıcıları ve yayıncılar için çok hareketli bir yıl olduğunu söylemekle birlikte, Felix “PewDiePie” Kjellberg az önce 2019’u büyük bir duyuru ile kapattı. Ünlü YouTuber, henüz detayları açıklamamasına rağmen, gelecek yılın başlarında sosyal içerik devi Youtube’dan ayrılacağını açıkladı.

PewDiePie

PewDiePie genellikle her gün kanalına yeni videolar yükleyen ve bir bütün olarak YouTube'daki en popüler içerik oluşturuculardan biridir.

Aslında PewDiePie, uzun bir süre YouTube adına hüküm süren Youtube kralı olarak sisteme hizmet etti ve Youtube’a diğer kanallardan çok daha fazla abone verdi. Ancak bu, bu yılın başlarında birden değişti, Çünkü T Serisi adında bir kanal onu geçip ikinci sıraya indirdi. T-Series'in liderliği üstlenmesinden sonra bile, PewDiePie 100 milyondan fazla abonesi olan sadece iki kanaldan biri olmaya devam etti.

Bu yüzden, bu seviyede bir aboneye sahip olan PewDiePie'ın ara vermeye karar vermesi oldukça büyük bir şey.

YouTube’un son taciz politikası değişikliklerini tartıştığı yeni videosunun sonunda gelecekteki planlarını açıklayan Kjellberg, izleyicilere önceden bilgi vermek istediğini çünkü zaten kararını çoktan verdiğini söyledi aynı zamanda ara vermek istemesinin sebebinin yorgun olduğu için olduğunu söyledi. Molanın ne kadar süreceğini veya özellikle ne zaman yapmayı planladığını açıklamadı, ancak gelecek yılın başlarında olacağını söyledi.

İçerik yaratıcıları için karmakarışık geçen 2019 yılı, yalnızca YouTube'da video yayınlayanlar için değil birçok canlı yayın sistemleri içinde zorlu rekabetle sonuçlandı. YouTube, kullanıcılarıyla özellikle iyi sonuç vermeyen bir dizi değişiklik yapmakla kalmadı, aynı zamanda diğer canlı yayın platformlarına da birçok youtuber kaptırdı. Özelikle bazı büyük kişilikleri olan youtuber’lar özel sözleşmeleri imzalamak için büyük paralar (büyük olasılıkla) ile kandırılıyor.

PewDiePie

Microsoft, Ağustos ayında Tyler “Ninja” Blevins’i Mixer’a kaçırdığında, o ve seyircilerini Twitch’ten uzaklaştırarak topun önünü açmış oldu. Bunun üzerine Michael “Shroud” Grzesiek'i de bir sözleşmeyle imzalayarak ve o zamandan beri Facebook ve YouTube'un kaçak avlanma eylemine girdiğini gördük. Bununla birlikte Twitch, son zamanlarda ayrılmalarını önlemek için özel sözleşmelere imza attığı en büyük flamalarden bazılarına imza attı.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder