İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

En İyi Video Akış Hizmetleri 2019: Netflix, Hulu, HBO Now, Amazon Prime Video Ve Daha Fazlası - bannygo.com

En İyi Video Akış Hizmetleri 2019: Netflix, Hulu, HBO Now, Amazon Prime Video ve Daha Fazlası

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
604540 kişi okudu
5 1

Netflix, yenilikçi sektörde değişen konseptlerle dünyayı ele geçirdiğinden beri - önce 22 yıl önceki DVD posta sipariş sistemini ve daha sonra da talep üzerine video akışını medyanın tüketim biçimine göre önemli ölçüde değiştirdi. Benzer platformların yükselişi, altın çağda akan çağın doğmasına neden olmuş ve kablolu televizyonu bitirmesiyle de sonuçlanmıştı.

Şimdi her zamankinden daha fazla seçenek olduğu gibi, aynı zamanda iki büyük oyuncunun yanı sıra (Disney ve Apple) geliştirilen yeni video içerik markaları üzerinden onları ayırt edebilmek adına birçok kriter bulunuyor.

En iyi platformda gezinmenize ve sizin için en iyi video akış servisini bulmanıza yardımcı olmak için, 2019'daki 5 platform arasında karşılaştırma yaparak, programlamayı, fiyatı ve teknik özellikleri ayırdık. Burada kısas olarak bir sıralama yapmadık, çünkü her platformun kendisine has bazı özellikleri var ve bu özellikler kesinlikle kişiden kişiye değişerek insanları mest ediyor. Bu yüzden tüm platformları inceleyin ve size en yakın geleni seçin J

Netflix

Netflix

Sahip Olduğu Popüler Yapımlar

Black Mirror, Mindhunter, Stranger Things, Orange Is the New Black, House of Cards, Roma, Chef’s Table, Dark, Narcos, Daredevil, Bojack Horsemen, Big Mouth, Ugly Delicious, Homecoming: A Film by Beyoncé, Gaga: Five Foot Two

Aylık abonelik ücreti

Bir aygıtta sınırsız standart tanımlı izleme için temel seçenek aylık 8.99 $ 'dan başlar, ardından iki ekranda aynı anda iki tanımlı yüksek çözünürlüklü görüntüleme olanağı sağlayan 12.99 $ Standart planı izler. Son Premium seçenek 15.99 dolara mal oluyor ve mevcut olduğunda yüksek tanımlı veya 4K Ultra HD'de aynı anda dört cihaza izin veriyor.

Olası eş zamanlı akış sayısı

Hangi plana bağlı olduğunuza bağlı olarak bir ila dört arasında değişiyor.

Çevrimdışı görüntüleme?

Evet, çevrimdışı görüntüleme için seçkin başlıklar var.

Reklamlar?

Hayır

Paket Seçenekleri ve Daha Fazla Bilgi

Evet, Netflix, OG ve Hulu, özellikle orijinal içerik söz konusu olduğunda, diğerlerinin oldukça önünde olan en iyi akış servislerinden biri. Fakat Netflix, son 3 yılda kendisini ciddi bir prodüksiyon stüdyosu olarak göstermeye yönelik agresif bir tavır sergileyerek Netflix Originals yapımcılığında bazı kalitesi yüksek filmler yaratarak sıralamasını yine zirveye taşımayı başardı. Yaptığı yapımlar ile büyük isimleri geri de bıraktı ve doğal olarak daha iyi prodüksiyonlar yapma şansını da yakaladı.

Ancak bu, içerik dizisinin kalanını görmezden geldiği anlamına gelmez. Streaming Observer tarafından yapılan bir araştırma, Rotten Tomatoes puanlarını kullanarak çeşitli akış içerik kütüphanelerini karşılaştırdı ve Netflix'in, Amazon Prime, Hulu ve HBO'dan daha fazla Sertifikalı Fresh filminin bulunduğunu öne sürdü.

Netflix, içeriğin kralı olduğunu biliyor olmalı ki, uygun fiyatlandırma seçeneklerinin yanı sıra yüksek kalitede görüntüleme, çevrimdışı indirme, reklamsız içerik ve çok çeşitli aygıtlarda izleme olanağı sunuyor. En büyük dezavantajı, Netflix'in Canlı TV sunmaması olabilir, yani bir Netflix Orijinal şovu olmadığı sürece, insanlar hala farklı bir platformun yolunu tutabilir.

Hulu

Hulu

Sahip Olduğu Popüler Yapımlar

Hulu Originals, The Handmaid’s Tale, Veronica Mars’ın yeni sezonu, PEN15, The Act, Shrill, Ramy, The Mindy Project ve Catch-22.

Aylık abonelik ücreti

Hulu'nun isteğe bağlı akış planı ayda 5,99 ABD Doları'ndan başlıyor, reklam içermeyen sürümünü tercih edenler ise 11,99 ABD Doları ödüyor. Hulu + Live TV, talebe bağlı akış üzerinden 60'tan fazla kanal sunar, fiyatlar temel plan için 44,99 ABD doları ve Hulu'nun reklamsız sürümü için 50,99 ABD dolarıdır. Ek bir ücret karşılığında, HBO, Showtime ve Starz'ın yanı sıra sınırsız ekranlarda ve gelişmiş bulutta DVR'de görüntüleyebileceğiniz çok sayıda eklenti de bulunmaktadır.

Olası eş zamanlı akış sayısı

Hulu'nun eşzamanlı akış sınırı iki cihaza kadardır. Bununla birlikte, sınırsız ekran eklentisi ile aynı modeme bağlı kişilerin izleyebileceğinin bir sınırı yoktur; Yine farklı modem yada mobil veri ile üçe kadar cihaz evin dışından izleyebilir.

Çevrimdışı görüntüleme

Hulu geçen yıl 2019’da çevrimdışı izlemeye başlayacaklarını açıkladı, ancak bu özellik henüz uygulamaya konmadı ve şimdilik hakkında daha fazla söz edilmiyor.

Reklamlar?

Evet, ancak temel seçenek ve reklamsız yineleme tercihi ile kapatılabiliyor.

Paket Seçenekleri ve Daha Fazla Bilgi

Evet, şirket bu konuda birçok pakete sahip, Hulu'nun önceden varolan esnek abonelik seçeneklerinin yanı sıra, Disney geçtiğimiz günlerde 12 Kasım'da başladığında 12.99 $ karşılığında Disney +, Hulu ve ESPN + ile bir paket sunacağını duyurdu. Ayrıca Spotify Premium aboneleri ek bir ücret ödemeden reklamsız bir hulu sürümüne sahip olabilirler.

Hulu, VOD'un ve Canlı TV'nin peşindeyseniz, ikisine de aynı pakette sahip olmanız için kolaylık sağlıyor. Hulu'nun orijinal içeriği Netflix'inkiyle tam olarak aynı değil, ancak klasik şovların kütüphanesinin yanı sıra, seçkin kanallara erişim çoğunlukla bunu telafi ediyor.

Hulu'nun yeni şovları yayınlandıktan hemen sonra alması aboneleri için oldukça kolaylık olarak görünüyor. Ancak Hulu’nun bazı teknik özellikleri diğer servislerde olduğu kadar güçlü değildir, örneğin 4K akışı sınırlıdır ve çevrimdışı görüntüleme mevcut değildir.

Disney, Hulu’yu çoğunluk sahibi olarak kontrol ediyor ve Disney + hizmeti Kasım’da başladığında bir yeni bir paket açıklayacaklar, ancak iki farklı hizmetin gelecekte bundan nasıl etkileneceği belli değil.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Sahip Olduğu Popüler Yapımlar

Sneaky Pete, The Grand Tour, Jack Ryan, The Romanoffs, Transparent, The Marvelous Mrs. Maisel, Bosch, The Man In the High Castle, Goliath, and Fleabag (BBC Three ile birlikte) diğer ağlardan ve stüdyolardan gelen çok sayıda başka film ve TV içeriği bulunmaktadır.

Aylık abonelik ücreti

Amazon Prime’a üyelik gerçekleştirmek size aylık 12.99 $ veya yıllık 119 $ seviyesine patlayacaktır. Nakliye ve alışveriş avantajları üzerine Amazon’un video yayın hizmetine tam erişim de dahildir.

Amazon Prime üyesi değilseniz, ancak akış platformuna hala erişmek istiyorsanız, aylık 8,99 ABD dolarına bunu yapabilirsiniz. Ek olarak, ana Prime Video hizmetine dahil olmayan filmler ve gösteriler kiralayabilir ya da satın alabilir veya 4,99 - 14,99 ABD Doları arasında ödeme yaparak 100'den fazla premium kanala abone olabilirsiniz.

Olası eşzamanlı akış sayısı

Bir seferde üç cihaza kadar yayın almak mümkündür, ancak aynı filmi izlemek isterseniz aynı anda sadece iki cihaza yayın yapılabilir.

Çevrimdışı görüntüleme?

Evet, çevrimdışı izlemek için çeşitli filmler indirebilirsiniz.

Reklamlar?

Hayır

Paket Seçenekleri ve Daha Fazla Bilgi

Evet, ek bir ücret karşılığında HBO, Showtime, CBS All Access, AMC, Cinemax, Starz, NBA League Pass ve daha fazlasını içeren 100'den fazla premium eğlence, spor ve yaşam tarzı kanalı eklemek mümkündür.

Alışveriş avantajları için bir Amazon Prime üyesiyseniz, VOD Perks, Prime Music'e de erişim sağlayabilirsiniz. Tek başına, Prime Video zaten kötü bir seçenek değildir. Orijinal dizileri sürekli daha da iyi bir hale geliyor ve bir sürü de film var. Streaming Observer'in çalışmasına göre, potansiyel olarak 17.000'den fazla filmden sadece 232'si Fresh on Rotten Tomatoes Sertifikası aldı. Bu,% 1.3 gibi bir oran ve dâhil olan hizmetlerin en düşüğü diyebiliriz. Bu bir anlaşma değil, ancak akılda tutulması gereken bir şey.

Teknik olarak, Amazon'un sunduğu teklif, 4K akışını, çevrimdışı görüntülemeyi, birçok cihaza erişimi ve üç adede kadar eşzamanlı akışı desteklemektedir. Akılda tutulması gereken bir başka şey, altı aylık ücretsiz deneme ve bundan sonra indirimli oranı sağlayan cömert öğrenci indirimidir. Sonuçta, Amazon Prime’ın çok çeşitli yaşam tarzı avantajlarının peşindeyseniz, muhtemelen en iyi akış hizmetidir.

HBO Now

HBO Now

Sahip Olduğu Popüler Yapımlar

Her zaman orijinal programlama kalitesi dizisiyle tanınan, HBO'da Artık Euphoria, Insecure, Chernobyl, Game of Thrones, and Westworld, as well as HBO classics like The Sopranos, The Wire, Sex and the City, Curb Your Enthusiasm, Deadwood, Six Feet Under ve daha fazlası.  Ayrıca HBO orijinal belgeselleri ve bir dizi popüler film içermektedir.

Aylık abonelik ücreti

HBO Now, aylık 14,99 ABD doları karşılığında kullanılabilir.

Olası eşzamanlı akış sayısı

HBO, bir evde birden fazla cihazın aynı anda izleyebileceğini, ancak güvenlik nedeniyle eşzamanlı akışların sayısının sınırlı olduğunu belirtir. Ancak, çoğu online incelemeyi sınırsız olduğunu öne sürerek resmi olarak maksimum ekran sayısını belirtmiyorlar.

Çevrimdışı görüntüleme?

Hayır

Reklamlar?

Hayır

Paket Seçenekleri ve Daha Fazla Bilgi

Evet, ve bu konuda pek çok seçenek var. HBO Now, Hulu, Amazon Prime Video, Playstation Vue, Sling TV ve AT&T TV Now ile bir eklenti olarak sunulmaktadır. Bu yüzden düzenli bir ödeme planına izin verir; bu, diğer hizmetlerden birine abone olmaktan daha iyi olduğunuzu gösterir.

Diğer hizmetlerle karşılaştırıldığında HBO Now, sunduğu filmlerin sayısına ışık tutar, ancak bunların kalitesini göz önünde bulundurarak daha fazla düşündürür. Ve HBO Now sunan birçok platformda, kolay ve tek adımlı bir eklenti alarak şirketin sunduğu çoğu özelliğe erişebilirsiniz. Ancak çevrimdışı görüntüleme, 4K veya HDR akışı gibi başkalarının yaptığı teknik avantajların çoğunu sunmadığını da belirtmek gerekir.

HBO’ya sahip olan WarnerMedia, Temmuz 2020’de HBO Max adında yeni bir platformun prömiyer olacağını açıkladı. Tüketici servisi, Warner Bros.’un filmleri ve DC Entertainment, Turner Classic Movies gibi diğer WarnerMedia özelliklerinin yanında HBO’nun içeriğini de içerecek. Bazı yetişkin filmlerini içermesi de platformun kullanım amacını ve abone sayısını arttıran özelliklerden biri. Ayrıca, Max Originals adı altında olacak bir orijinal içerik listesi duyurdular. Etkili bir şekilde HBO Max, daha geniş bir içerik dizisi sunarken, HBO Now’u büyük ihtimalle yutacaktır. Şimdilik daha fazla bir şey bilmiyoruz ama gelecek yıl için bunu aklınızda bulundurun.

YouTube TV

YouTube TV

Sahip Olduğu Popüler Yapımlar

YouTube TV, ABC, AMC, Adult Swim, Bravo, Discovery, E!, ESPN, National Geographic, BBC, The CW ve toplamda 70 kanaldan oluşan canlı TV formatına odaklanır. Showtime, Starz, and NBA League Pass  dahil ek paketler. Aynı zamanda, aralarında çok az olabilen YouTube Orijinalleri'ni de içeriyor, ancak Cobra Kai, Wayne ve Impulse gibi gösterilerin hepsi tomurcuklanan stüdyoya söz verdi.

Aylık abonelik ücreti

Aylık 49,99 ABD doları karşılığında YouTube TV, neredeyse en pahalı hizmetlerden biridir, ancak sunduğu bazı yapımlar ve popüler içerik platformu olması nedeniyle durum o kadar da kötü olmayabilir.

Muhtemel eşzamanlı akış sayısı

Bir üyelik size aynı anda üç tanesine kadar aktarabileceğiniz altı hesap verir.

Çevrimdışı görüntüleme?

Hayır

Reklamlar?

Evet

Paket Seçenekleri ve Daha Fazla Bilgi

Ana pakete Showtime veya AMC Premiere gibi birkaç premium kanal eklemek isterseniz, bunu yapabilirsiniz.

YouTube TV, istek üzerine video hizmeti yerine 70 kanaldan fazla canlı TV sunan geleneksel kablo gibidir. “Kablo kutusu, sözleşmeler veya gizli ücretler” bulunmuyor ve canlı TV kurulumunu tercih edenler için harika spor ve haber kanallarının yanı sıra eğlence olanakları da sunuluyor, hatta bu mükemmel bir alternatif olarak lanse ediliyor. Bu yeterli değilse, Starz ve NBA League Pass gibi birçok yapımı da pakete ekleyebilirsiniz. Hatta bunların yanında neredeyse tüm kayıtları dokuz ay boyunca tutan YoutubeTV, sınırsız DVR bulut depolama da sunuyor.

Ayrıca, normal YouTube'un reklam içermeyen, indirme yeteneklerine sahip olan ve YouTube müziğine erişim sağlayan üstün bir sürümü olan YouTube Premium'un (eski adıyla YouTube Red) olduğunu unutmayın. Ancak, bu başka bir şeydir ve YouTube TV ile veya bu listedeki diğer servislerle karşılaştırılamaz.

Yorumlar (2 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Netflix isminin altında ki o resim hangi filme yada diziye ait?

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Hulu'yu bu platformlar arasında tek geçerim aksini iddia eden bu işe bilmez.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla