İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Chrome, Multimedya Kontrolünü Basitleştirmek İçin Bir "Oynat" Düğmesi Ekliyor - bannygo.com

Chrome, Multimedya Kontrolünü Basitleştirmek İçin Bir "Oynat" Düğmesi Ekliyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
631346 kişi okudu
5 10

Google, kullanıcılar için medya kontrolünü büyük ölçüde kolaylaştıracak bir Chrome oynatma / duraklatma düğmesi ekliyor.

Chrome Media Player Güncellemesi

Bu yeni özelliğe Global Media Controls (GMC) adı verildi ve bu hafta Chrome'un oyun alanı Chrome Canary sürümünde etkinleştirildi.

Şu anki biçiminde, düğme URL çubuğunun sağ tarafında görünüyor ve kullanıcının o anda oynatılan medyayı durdurmasına veya sürdürmesine izin vererek browser’dan aşağı kayan bir açılır pencere gösteriliyor.

Panel hem video hem de ses içeriğini destekliyor hatta uygun olduğunda birden fazla sekmede de çalışıyor.

Bu sayede kullanıcılar, farklı bir pencerede oynatılan bir videoyu tamamen duraklatabileceklerdir. Böylece her sekmede onlarca kez dolaşmamıza da gerek kalmayacak.

Chrome Media Kontrol Güncellemesi

Özelliğin açılır menüsünde, içeriğin URL'sinin yanı sıra adı, yayıncısı ve içeriğin ön izlemesini yapan küçük resmi de bulabilirsiniz. GCM özelliğinin, kullanıcıların rahatsız edici sekmeyi bulmadan ve sesini kısmak için sağ tıklatarak, otomatik olarak oynatılan videoları ve diğer sekmelerdeki diğer istenmeyen içerikleri daha hızlı bir şekilde sesini kısmalarını sağlar.

GCM Oynat / Duraklat düğmesi, Chrome'un Windows, Mac ve Linux için masaüstü sürümlerine de kısa zamanda eklenecektir. Chrome OS için şimdilik haber yok, ancak düğmenin orada da çalışacağı oldukça olası.

Şu anda, özellik çok sıkıcı ve bir videoyu duraklatmaya çalıştığınızda neredeyse her zaman çöküyor, ancak gelecek sürümlerde her şeyin sorunsuz şekilde çalışması bekleniyor.

GCM Oynat / Duraklat düğmesi için ETA sağlanmadı, ancak Chrome kullanıcıları buradaki Chrome hata izleyicisi aracılığıyla özellik ilerlemesini izleyebilir.

Kullanıcıların yeni GCM Play / Pause'u nasıl alacakları şu anda bilinmiyor, çünkü bu şimdilik birinin radarında çok istenen bir özellik değil.

Ancak, kullanıcılar büyük olasılıkla onu seveceklerdir.

Bunun nedeni, Google’ın 2018 sonbaharında, ses veya video oynatılan sekmelerde görünen "konuşmacı" simgesine basarak bir sekmeyi kapatma yeteneğini kaldırmasıdır. Kullanıcılar bir sekmeyi sağ tıklatarak sekmeleri kapatmaya devam edebilirler, ancak "konuşmacı" simgesine tıklamak artık işe yaramıyor.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, kullanıcılar Google’ın bu seçeneği, sesleri otomatik çalma sesi olan sekmelerden duraklatmanın hızlı bir yolu olarak yeniden etkinleştirmesini istiyorlar.

Yeni Oynat / Duraklat düğmesi eski tıklanabilir "hoparlör" düğmesinden bile daha iyi çalışabilir, çünkü kullanıcının rahatsız edici sekmeyi bulması gerekmez. Kullanıcılar, otomatik olarak çalma sesini gezindikleri herhangi bir sekmeden durdurabilir.

GCM Oynat / Duraklat düğmesini etkinleştirmek için, Chrome Canary kullanıcılarının aşağıdaki bayrağı etkinleştirmesi gerekir: chrome: // flags / # global-media-control

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder