İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Facebook Instant Games üzerinde Bazı Büyük Değişikliklere Gidiyor (Yeni Oyun Sekmesi) - bannygo.com

Facebook Instant Games üzerinde bazı büyük değişikliklere gidiyor (Yeni Oyun Sekmesi)

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
623088 kişi okudu
5 1

2016 yılında Facebook ve Messenger’a entegre edilen oyun sekmesi ile büyük bir başarıya ulaşan Facebook bu özellik üzerinde büyük bir taşıma işlemi yapmayı hedefliyor.

“Instant Games” olarak tanımlanan bu entegre oyun şekli zaten hepimizin bildiği gibi Facebook yada Messenger üzerinde dolaşırken karşımıza çıkan ‘işte bilardo oyunu şimdi oyna’ şeklinde bir buton içeriyor. Ve butona tıklamanızdan hemen sonra farklı bir sayfaya yönlendirilmeden yine Facebook ve Messenger içinde bu oyunu oynamaya başlıyorsunuz. İşte teknik tarafta bir başka platformun içine koyulan ve dış bir uygulamaya yada bağlantıya yönlendirilmeyen yapıya entegre sistem deniyor.

Facebook Instant Games Taşınıyor

Bunlardan en çok bilinenleri;

  • Candy Crush Saga (Bölümleri geçmek için kafayı yerdik)
  • FarmVille (yılların oyunudur kendileri)
  • Zynga Poker (Ne kasardık bir ara)
  • Angry Birds (Stres atmaya yarardı.)

Ve benzeri türevdeki oyunlardır.

İşte Facebook yayınlayacağı yeni güncelleme ile bu oyunların artık Popüler Mesajlaşma Uygulaması olan Messenger üzerinden oynamaya kapalı olacağını belirtti.

Bununla birlikte, Messenger üzerinde kapanan Entegre Oyunlar Facebook üzerinde ‘Oyun’ sekmesi altında tekrar sunulacak. Facebook bu özelliğin yakın zamanda sunulacağını açıkladı.

Facebook geçmişte, Messenger’ın genel olarak daha az karmaşık olmasını istediğini belirtmişti. Bu yüzden bu açıklama herkesi şoke etmiş diyemeyiz.

“Bu oyun oturumlarına geçişimiz birkaç aşamada gerçekleşecek” diyen Facebook, bu yazın başından itibaren ‘Instant Games’ artık doğrudan IOS üzerindeki Messenger’ın yeni sürümünde oynanamayacak. Ayrıca sorunsuz bir geçiş sağlamak için Messenger’daki oyunculara oyun güncellemeleri ile ilgili bir başlık gösterilecek ve oyunlar yavaş yavaş Facebook’a geçecek.

Peki Facebook neden böyle bir şey yapıyor?

Messenger uygulamasını sadece oyun oynamak için açan bir kitle olmuş olacak ki Facebook bunu istatistikler ile anlayıp bu geçişi sağlamak için çalışmalara başlamış. Ayrıca oyunlara nasıl erişileceğini adım adım talimatlarla kullanıcılara anlatarak oyun yapısını ve sağlığını korumaya çalışacak. Ancak bunun oyuncu sayısında bir düşüş yaşanmasını önleyip önlemeyeceği henüz bilinmiyor. İleriki günlerde daha net bilgi sahibi oluyor olacağız.

Tüm bunlara ek olarak, Facebook ‘Instant Games’ geliştiricileri içinde yeni bir uygulama ve inceleme süreci başlatacağını bu nedenle Facebook’un yeni oyun sekmesi’ni sadece oyun oynamak isteyenler için daha meşru bir yol haline getireceğini anlamış oluyoruz. Bu haber için gelişmelere dikkat edeceğim. Ancak Messenger aracılığıyla Instant Games oynamayı seviyorsanız sayılı günleriniz kaldığını unutmayın ve eğlencenin tadını çıkarın!

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder