İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Facebook, Yeni Sosyal Yaşam Alanı Facebook Horizon'u Duyurdu! - bannygo.com

Facebook, Yeni Sosyal Yaşam Alanı Facebook Horizon'u Duyurdu!

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
601985 kişi okudu
5 1

Facebook bugün yeni VR oyunu ve uygulaması olan Facebook Horizon’u duyurdu.

Facebook Horizon, Pixar dünyalarıyla mükemmel bir dünya olacak!

2020'de Oculus Quest ve Rift Platformuna gelen ve yeni sosyal dünyası olacak Facebook Horizon, Facebook’un geçmişte çeşitli VR uygulamaları geliştirirken sanal alanlar ve topluluklar hakkında öğrendiklerinin bir sonucu olarak görülebilir.

Horizon, gerçek hayatta yapabildiklerinizi daha kolay bir şekilde sanal dünya da yapmanıza izin veren ve keşfetmek için dünyalar arasında atılan ilk adımdır. Erken erişim ilgilenen kullanıcılar için buraya tıklayarak beta başvurusu için kaydolabilirler. Böylece oyunun en erken sürümü olan beta versiyonu 2020 yılında yayınlandığında ilk olarak siz deneyimleyebileceksiniz.

Horizon, özetle size, gerçek hayatta yapabileceklerinizin çok daha üzerinde bir dünya sunuyor olacak ve geliştirilme süreci boyunca farklı yeni dünyalar yaratılarak daha iyi bir oyun keyfi sunmaya da çalışacak.

Sana Özel Avatar

Horizon’un eşsiz dünyasına girmeden önce, herkes kendi bireyselliklerini tam olarak ifade edebilmelerini sağlamak için bir dizi stil ve beden seçeneğinden oluşan kendi avatarlarını tasarlayacak.

Her çeşit avatar, seninki eşsiz olacak!

Oradan, “telepods” olarak adlandırılan büyü benzeri portallar, insanları kamusal alanlardan macera ve keşiflerle dolu yeni dünyalara taşıyacak.

İlk başta, insanlar çok oyunculu bir hava deneyimi olan Wing Strikers gibi Facebook tarafından yapılan oyunlara ve deneyimlere atlayacaklar.

Dünyaları birlikte oluşturun!

İnsanlar, kullanımı kolay yaratıcı araçların bir koleksiyonu olan World Builder'ı kullanarak inşa edilen çeşitli Horizon dünyalarına atlayacaklar.

Herkes tropikal sığınak noktalarından etkileşimli aksiyon alanlarına kadar, sıfırdan başlayarak yeni dünyalar ve etkinlikler inşa etme gücüne sahip olacak - daha önceden olduğu gibi ekstra kodlama deneyimine de gerek yok.

Horizon'da dünyalar inşa etmek, Oculus Medium veya Google Blocks gibi diğer VR uygulamaları gibi olacak

Horizon'da dünyalar inşa etmek, Oculus Medium veya Google Blocks gibi diğer VR uygulamaları gibi olacak

Horizon'da dünyalar inşa etmek, Oculus Medium veya Google Blocks gibi diğer VR uygulamaları gibi olacak

Dünyaları arkadaşlarınızla birlikte inşa edebileceksiniz ve çeşitli şekilleri kullanarak birçok şeyi modelleyebileceksiniz. Sonunda, başkalarının dünyalarını keşfetmelerine izin vermek için dünyanı “telepodlar” ile kolayca paylaşabileceksiniz.

Ortamları modellemek için basit araçları kullanan sanatçılar için bazı alanlar olacak ve geliştiriciler, onları bir Horizon SDK ile doğrudan Unity'den ithal eden çeşitli nesnelere veya öğelere özel etkileşimler veya davranışlar eklemek için bir miktar kodlama kullanabilecekler.

Horizon'un “Pixar” fragmanı

Horizon Vatandaşlığı

Facebook, deneyiminizi kontrol etmek ve topluluğun aktif bir parçası olmak için size bazı araçlar sağlayacak!

Kendi güvenliğiniz ve sınırlarınızla oynayabilecek, duraklatmak ve kişisel bir alana girmek için Kalkan düğmesine basabileceksiniz.

Burada diğer insanlardan ve çevreden biraz zaman geçirebileceksiniz. Ayrıca, Horizon'da nerede olursanız olun, temel güvenlik araçlarınıza erişebileceksiniz. Başka bir toksik oyuncuyu anında susturabilir, engelleyebilir veya raporlayabilirsiniz.

Ayrıca diğer oyuncuların size ve avatarınıza ne kadar yakın olacağını belirleyen kişisel sınırlarınızı belirlemeniz gerekecek. Bu, diğer kişilerin sizi zorlamaya çalışmasını engellemek veya diğer kullanıcılara yardımcı olmak için Tıbbi Uyarılar ve benzeri araçlar sunuyor olacak. Zaten geçmişte VRChat gibi diğer VR sosyal medya uygulamalarında da benzer durumlar meydana gelmişti.

Peki Oculus Odaları ve Facebook Uzayları?

Horizon başlatılmasının bir parçası olarak, Facebook yavaş yavaş kapatılacak ve tüm sosyal medya bu dünyaya taşınacak, böylece yeni Facebook, Facebook Spaces ve Oculus Rooms üzerinde yoğunlaşacak.

Oculus Odaları

Facebook Alanları

Oculus Rooms, 2016 yılında dekoratif özel VR daireniz olarak göreve başlarken, Spaces , 2017'de ilk kez kullanıcıların sohbet etmesine, film izlemesine ve arkadaşlarla VR özçekimleri almasına izin vermek için başlatıldı.

Her iki uygulama da, çok daha geniş ve platformlar arası bir VR toplantı uygulaması olan BigScreen gibi tam teşekküllü bir VR bekleme odası gibiydi. Buna karşılık, Horizon, kullanıcıların tonlarca zaman harcayabilecekleri çok daha büyük bir ortam olarak tasarlanmıştır.

Huzurlu ve Rahat bir Yaşam

Oynamaya hazır oyuncular bir süre sonra bazı yeteneklere sahip olacaklar. Bunlar; arkadaşlar ile ortak film izlemek veya sanal dünyada bir nehir kıyısında kitap okumak yâda hayallerimizde, geniş ve çeşitli sanal dünyalar oluşturarak bunları, Web'in geleceği ve sosyal etkileşimlerin odağı haline getirmek gibi.

Geçmişte Playstation Home veya Second Life gibi birçok şirket sanal dünyalar kurmaya çalıştı, ancak hepsi yavaşça başarısız oldu.

Aslında Second Life herkesin evi olmaya çalışıyordu ama sonunda, PS3'e sahip olan dünyadaki oyuncuların oranıyla sınırlı kaldı, Home için de aynı miktarda oyuncu ile niş bir ürün haline geldi.

Son on yıl boyunca, World of Warcraft'ın evreni gibi 15 yıldan fazla süren devasa çok oyunculu çevrimiçi oyunlar için birçok başka dünya inşa edildi.

Bu oyunlarla, dünyayı genişletmeye devam etmek için gereken para, oyuncuların oynamaya devam etmeleri için ödedikleri ücretle neredeyse aynıdır.

Horizon, muhtemelen özgür olacak ve Facebook bunun riskli olacağını ancak yapılması gereken çok büyük bir çaba olduğunu söyledi. Yeni dünyaların yaratılmasını teşvik edecek, yaratıcılarının Horizon dünyasını yaratmak isteyen markalara ulaşmalarına yardımcı olacak ya da ana alanlarda “ telepod ” göstererek ilerleyecekler.

Horizon yaratıcıları anladığım kadarıyla, Spak AR yada Instagram benzeri girişimler yapma yolunda ilerlemek istiyor. Yani Oculus Start'ı inşa etmek için yeni geliştiricilerin büyük yapımcı toplulukları üreten Rift veya Quest platformları için VR oyunları geliştirebilmelerini sağladı.

Kötü Şeyler ve Kötülük

Facebook'un Ücretsiz Temel Bilgileri açıkladığını hatırlıyor musunuz? Çevrimiçi erişimin olmadığı veya neredeyse bulunmadığı tüm dünyaya ücretsiz olarak sınırlı sayıda İnternet sitesi ve hizmeti sunmayı amaçlayan Facebook destekli bir girişimdi.

Hindistan'da hükümet tarafından yasaklandı, çünkü yalnızca belirli bir web içeriğini ücretsiz sunarak İnternet tarafsızlığını ihlal etti. Bu platform “diğer işletmeleri kendi web sitelerinde veya göstermesine olanak sağlayacak veya Facebook’la bir şekilde alışveriş kurmaya zorlayacaktı. Bunun sonucunda da Facebook'a rakipler ve internet üzerinden çok büyük bir güç verecekti.

Facebook Horizon

Horizon’da aslında aynı sorunu ortaya koyabilir, kullanıcıyı her zaman Horizon dünyalarında kalmaya zorlayacağından, bu evrenden çıkamayabilirsiniz ve oluşturduğunuz hiçbir içeriğe de sahip olamazsınız. En büyük web metaforlarından birinin parçası olacaksınız, ancak özgürlüğünüzü kaybedecek ve inşa ettiğiniz şeye sahip olma olasılığını kaybedeceksiniz.

Hepsi de reklamsız başlamış olsalar bile, Facebook ürünlerinin trendlerini inceleyerek, her biri, kullanıcılarına tonlarca farklı afiş veya reklam göstermek için Reklam Sistemleri'ni satın aldı. Aynısının Horizon’da olması da beklenmedik bir şey değil.

Muhtemelen reklamlar şu şekilde olacak!

Önümüzdeki 24 saatte 1000 kişinin dünyanızı görmesine izin vermek ister misiniz? Lütfen buraya tıklayın ve bize 100$ verin! Bölgenizdeki Asya Katolik Tall kullanıcılarına yeni dünyanız için küçük bir pankart göstermek ister misiniz? Oraya buraya 50 dolar ekleyin!

Bir şekilde Facebook’un ürünü olacaksın ve Facebook seni istediği gibi kullanacak. Facebook ve Instagram’a geçmişte neler olmuş bir incelesen iyi olur.

Facebook Horizon

Facebook’un oyun için bir, iki farklı sloganı da var.

Facebook Horizon, eşsiz bir evren olacak

Umudumuz, keşfe çıkmayan tek bir kişi bile kalmaması…

İyi Özet

  • Horizon muazzam bir proje ancak Facebook bu hayali gerçekleştirebilmek için önemli miktarda sermaye yatırımı yapması gerekecek.
  • Facebook, yaratıcıları birçok girişimlerinde desteklemektedir ve muhtemelen Horizon'daki yaratıcılara da yeni fırsatlar ya da fon sağlama konusunda yardımcı olacaktır.

Kötü Özet

  • Horizon bir Facebook ürünü olacak, ilk planda ücretsiz alacaksınız, ancak Internet filmindeki Ralph Breaks gibi reklamlar veya diğer sponsor içeriklerle çevrili olacaksınız.
  • Ne kadar harika sanal dünyalar inşa etmiş olsanız da bunlara sahip olamazsınız, çünkü herhangi bir dışa aktarma düğmesi yok.
  • Tek bir Sanal gerçeklik dünyasının içinde yer alacaksın, dışarı çıkman ve özgür olman için hiçbir kapı yok.

Horizon beta gelecek yılın başlarında yayınlanacak. Beta açıldığında size bildirilmek üzere oculus.com/facebookhorizon/sign-up adresinden kaydolun. Eğer bu ürünün yayınlandığında bir parçası olabilirsem size daha fazla deneyim paylaşacağım.

Belki de gelecekte bir Bannygo adası kurar ve üyelerimizle birlikte orada eğleniriz, kim bilir?

Yorumlar (2 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Yazma tarzınız gibi içeriği de çok beğendim!

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Halihazırda insanlar yüzlerini 7 gün 24 saat akıllı telefonlarına gömdüğü için bu VR gelecek nesilleri kesinlikle mahvedecek. Ancak, teknolojinin artılarını eksileri yerine kullanmak insanlara kalmış. Artıları ve eksileri ele güzel bir yazı.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla