İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Ceza Alan Neymar Galatasaray Maçında Oynayabilecek Mi? - bannygo.com

Ceza Alan Neymar Galatasaray Maçında Oynayabilecek mi?

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
606235 kişi okudu
5 1

Neymar’ın Şampiyonlar Ligi yasağı azaltıldı ve akıllardaki soru Galatasaray’a karşı oynayıp oynamayacağı oldu.

Neymar geçtiğimiz günlerde maç görevlilerini hedef alan bir paylaşım yapmış ve ardından şampiyonlar ligi maçlarında 3 maçlık bir ceza almıştı.

Neymar’ın yasağı almasından hemen sonra yıldız futbolcunun kulübü cezanın azaltılması için Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’a başvurmuştu.

Ceza CAS tarafından azaltıldı ancak Paris Saint-Germain yıldızı yine de Real Madrid ile yüzleşemeyecek.

Neymar

Olay nasıl başlamıştı?

Neymar, geçen sezon maç yetkililerine (VAR Kontrolcülerine) işini doğru yapmadıkları için küfürle karışık bir söz söylemişti. Bunun üzerine Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), yıldız oyuncuya şampiyonlar liginde 3 maçlık bir ceza vermeye karar verdi.

Neymar, hikâyesinde şöyle demişti

Neymar

“Bu bir rezalet, futbol hakkında hiçbir şey bilmeyen VAR kararı için oturtmuşlar.”

“Ceza bile verilmedi, Sanırım Hentbol oynuyoruz. S*ktirin Gidin!”

Bunun üzerine 3 maç ceza alan Neymar’ın cezası, kulübünün devreye girmesiyle 2 maça düşürüldü.

Bu, önümüzdeki hafta Real Madrid ile oynayacağı karşılaşmayı kaçıracağı ve iki hafta içinde Galatasaray’a karşı yapacağı seyahatinde engelleneceği anlamına geliyor.

CAS Açıklaması şu şekildeydi

“CAS, Fransız kulübü Paris Saint-Germain ve oyuncu Neymar Da Silva Santos Jr.'ın 18 Haziran 2019'da UEFA Temyiz Kurulu tarafından alınan karara karşı temyiz başvurusunda nihai kararını vermiştir.”

"Adı geçen oyuncular, Şampiyonlar Ligi maçı Paris St-Germain - Manchester United - Manchester United - 6 Mart 2019 sonunda maçın sosyal haklarıyla hakemlere hakaret etmiştir ve UEFA yarışma maçlarından 3 maç ceza almıştır. Uygunluğu kabul edilmiştir.

“Paris Saint-Germain ve oyuncu tarafından 18 Temmuz 2019'da yapılan temyiz başvurusunun ardından, bu CAS prosedürü bir Taban Hakemi Prof. Ulrich Haas'a (Almanya) yönlendirildi.

"CAS merkezinde 13 Eylül 2019'da bir duruşma düzenlendi; bu sırada tarafların ve yasal temsilcilerinin dinlendiğini de söyledi.”

“Cezanın uygulanmasında, 15 (1) maddeli bir maç görevlisine yönelik “küfürlü bir dil” durumunda iki maçın asgari şekilde askıya alınmasını sağlayan UEFA Disiplin Yönetmeliği b. Sole Hakemi, temyiz başvurusunu kısmen destekledi ve Uefa'nın Neymar Jr.'a verdiği cezayı kısmen düşürdü (2).

“Sebeplerle verilen tam ceza CAS tarafından birkaç hafta içinde yayınlanacak.”

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder