İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Kasım'da Yaklaşık Yarım Milyar Kullanıcı Among Us Oynadı! - bannygo.com

Kasım'da Yaklaşık Yarım Milyar Kullanıcı Among Us Oynadı!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
430184 kişi okudu
5 1

Among Us yönetimi, kabaca yarım milyar kişinin Kasım ayında aktif olarak oynadığını bildirdi. Böylece devleri yenerek Aylık olarak en fazla oynanan oyunlar arasına katılmayı başardı.

Among Us

Pokemon GO ve Candy Crash Saga, Nielsen Superdata’ya göre oyun “Aylık oyuncu” sayısı açısından bugüne kadar ki en popüler oyun olmayı başardı.

Bu başarı aslında daha da dikkat çekicidir çünkü Among Us oyununu üreten şirket InnerSloth sadece 4 çalışana sahiptir. Bu, oyunda çalışan kişi başına yaklaşık 125 milyon oyuncu demektir.

O kadar popüler olduğu kanıtlandı ki, stüdyo çalışmalarında bir devam oyunu çalışmaları durduruldu ve tüm enerji bu oyunu geliştirmeye harcandı. Hatta Twitch’te 400 bin’den fazla izleyiciye ulaşan bir izleyici kitlesiyle, insanları oy vermeye teşvik evmek için oynayarak canlı yayın yapan kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’in dikkatini bile çekti.

SuperData Baş analisti, Carter Rogers “The Verge” e gönderdiği bir e-posta’da, aylık aktif kullanıcılar açısından Among Us’tan sonraki en yakın popüler oyunun yalnızca 300 milyonda kaldığını bildirdi.

Rogers, Nielsen’in rakamlarına “Yayıncılar, geliştiriciler ve ödeme hizmeti sağlayıcılarından gelen satış noktası ve etkinlik verilerinin bir karışımı” aracılığıyla ulaştığını belirtiyor. Among Us, Nintento Switch üzerinde tutunamaması ile ilgili de “zaten kayda değer bir etkisi yoktu” olarak açıklıyor.

Among Us

Aslında Among Us’ın 500 Milyon oyuncusu vardı, ancak seçkin erişimden ücretsiz bir oyun yaparak mobil cihazlarda da çalıştığını söylediler ve SuperData’ya göre, bu 500 Milyon oyuncunun sadece yüzde ücü PC versiyonunu oynuyordu. Bu sayıyı bir perspektife koymak gerekirse, CyberPunk 2077, uzun zamandır gördüğümüz en heyecanlı AAA oyunu lansmanlarından biri ve bu ay yalnızca 13 Milyon sattı.

Elbette oyunlar arasında büyük bir fiyat farkı var ( Among US, cep telefonunda ücretsiz ve PC’de sadece 5 Dolar ) ancak mobil oyunlar için izleyicinin diğer platformlardan çok daha büyük olduğunu gösteriyor. Innersloth, önümüzde ki yılın başlarında eklenen yeni görevler içeren Airship haritası gibi yeni içerikler eklemeye devam ederek bir miktar daha güç sağlamak için çalışıyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder