İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Cristiano Ronaldo: 2019'da Net Değeri - Parasını Nasıl Harcıyor? - bannygo.com

Cristiano Ronaldo: 2019'da Net Değeri - Parasını Nasıl Harcıyor?

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
623928 kişi okudu
5 20

Cristiano Ronaldo'nun net değeri 2019'da 450 milyon dolar olarak açıklandı. Onun adı birinci sınıf bir futbolcu adı değil, milyonlarca dolarlık bir marka. Sadece Ronaldo 34 yaşındayken değerini bu şekilde arttırabilir.

Cristiano Ronaldo inkâr edilemez bir şekilde tüm zamanların en iyi futbolcularından biridir. Bununla birlikte, dünyanın en zengin sporcusu da olmayabilir, yada dünyanın en karlı şöhreti de değil, ancak Instagram'da dünyanın en çok takip edilen bir halk figürü. Hiç şüphe yok ki, Cristiano Ronaldo kendine has bir erkek.

Cristiano Ronaldo

Peki Ronaldo'yu bu kadar zengin yapan ne?

Elbette, dünyaca ünlü bir sporcu olmasına rağmen, maaş çeki milyonlarca dolarlık nakit akışını sürdürmek için yeterli değil. Profesyonel bir sporcu olarak kariyeri bugünkü ana gelir kaynağı olmaya devam ederken Ronaldo, futbol sahası dışındaki diğer alanlarda da bir süper star atlet olarak ününü ve başarısını kullanmayı başardı, böylece kendini sadece en değerli değil aynı zamanda neslinin en kazançlı sporcularından biri haline de getirmiş oldu.

Profesyonel Futbol Kariyer Kazançları

450 milyon dolarlık serveti sadece tek bir yerden gelmedi, hepsi yıllarca egemen olduğu alanda başladı – Futbol! Portekiz'de doğup büyüyen Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro genç yaşta futbol oynamaya başladı ve ilerleyen dönemde ülkenin milli takımının da vazgeçilmez bir parçası oldu. Ancak kariyerindeki parlama noktası Manchester United'a katıldığında ve takımın ilk Portekizli oyuncusu olduğunda gerçekleşti. Manchester United ile yaptığı ilk anlaşmanın 12,25 milyon £ ( yani yaklaşık 85.874.407,50 Türk Lirası ) olduğu açıklandı. Böylece ekiple birlikte beş yıllık bir sözleşmeyi imzaladı.

Manchester United'la olan sözleşmesini uzattıktan sonra, Ronaldo 2009'da Real Madrid ile 150 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Real Madrid için oynamak, gelirini sadece yüz milyon dolarlık bir markete yükseltmekle kalmadı, kariyeri de kendi istediği gibi başladı. Rekorlar kırdı ve birçok ödül aldı, böylece ismini uluslararası futbol dünyasındaki değerli oyuncuların arasına girmeye zorladı. Temmuz 2018'de, Ronaldo Real Madrid'e veda etti ve 138 milyon dolarlık dört yıllık bir sözleşme karşılığında İtalyan kulübü Juventus'a taşındı. Real Madrid'den ayrılmadan önceki ücretine göre bir miktar ücret kesintisi de yaşandı. Yine de Forbes’a göre 2019’da kazandığı yıllık gelir hala 109 milyon dolar ( yaklaşık olarak 622.416.160,00 Türk Lirası ). Bu da onu, futbol ikonu Lionel Messi’nin ardında yılın ikinci en yüksek ücretli sporcusu yaptı.

Ürün Kazançları

Cristiano Ronaldo

Ronaldo'nun şöhret kazanması, adının değerindeki artışla birlikte geliyor. Real Madrid ile kariyerinden bu yana, spor giyim, telekomünikasyon, petrol, havayolları, çelik, ilaç ve hatta oyun ve web siteleri gibi farklı sektörlerden çeşitli ürün ve şirketlerin yüzü oldu. Haziran 2019 itibariyle, Ronaldo bu sektörlerde toplam 44 milyon dolar kazanmıştı; bu da sadece bu yıl için toplam gelirinin %40'ından fazlasını oluşturuyordu.

Kazançlı Nike Sponsorluğu

Daily Mail UK’ye göre, Ronaldo’nun 31 sponsorluk anlaşması var ve bu, onu dünyanın en yüksek ücretli sporcuları arasına tutmaya yetiyor. İlk sponsorluk anlaşmaları arasında 2003'ten 2007'ye kadar yıllık 5,09 milyon dolar karşılığı anlaştığı Nike var! Sözleşme 2010 yılında yenilendi ve Ronaldo yıllık 8.05 milyon dolarlık maaş aldı. Daha sonra, 2014 yılında, Nike anlaşmasından elde edilen kazanç 23,7 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir miktara yükseldi. Ronaldo'nun Nike ile ortaklığı 2016 yılındaki son artışla yıllık 30 milyon dolar oldu ve hala devam ediyor. Aynı yıl, marka ile 1 milyar dolardan daha az olmayan bir ömür boyu kontrat da yapmayı başardı. Nike, Michael Jordan ve LeBron James adlı iki sporcu ile ömür boyu sözleşmeler yaptı. Bu Ronaldo'nun bu özel anlaşmayı kazanan üçüncü sporcu olduğu anlamına da geliyor.

Diğer Ciroları

Ronaldo, 2009 yılında, Global petrol ve petrol şirketi Castrol ile yıllık 4,5 milyon dolar değerinde iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Aynı yıl, 2013 yılına kadar 1,6 milyon dolar karşılığında ünlü moda markası Emporio Armani’nin de marka yüzü oldu. Yıllar 2014'e geldiğinde Ronaldo yılda 1 milyon dolarlık TAG Heuer'i reklam etmeye başladı. Ve 2016'da telekomünikasyon şirketi ZTE, futbol Süperstarı ile bir yıllık anlaşma karşılığında 4,47 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Ronaldo'nun kazançlarının ve sponsorluklarının tümü milyonlar değerinde değil. Örneğin KFC ile yılda 750.000 dolar karşılığı imzaladığı üç yıllık bir sözleşmesi var. Ayrıca Abbot Laboratories ilaç şirketi PokerStars ile ve her biri yarım milyon dolarlık aracı ve danışmanlık şirketi gibi anlaşmaları da var.

Tabii ki, Egyptian Steel, Emirates Hava Yolları, Samsung ve Toyota ile olan bazı sözleşmeleri de var. Sayıları açıklanmayan ya da resmen onaylanmayan anlaşmaları olduğunu da unutmayın!

Ronaldo’nun Sosyal Medya Kazançları

Sahip olduğu şöhretiyle büyük bir servet kazanan Ronaldo, itibarını da en iyi şekilde kullanıyor.

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarını, en iyi markalar için etkileyici bir şekilde kullanıyor. Resmi Instagram hesabının şu anda 172 milyondan fazla takipçisi var, Twitter'da 78,4 milyon takipçisi ve Facebook'ta 122,5 milyondan fazla takipçisi var. Bu sayılarla, Ronaldo kültü takip eden sosyal medya etkileyicilerinin hayalini kuruyor.

Bir Instagram planlayıcısı ve planlama aracı olan Hopper HQ'ya göre, Ronaldo, 2018'in En Çok Kazananlar Instagram Listesi'nde ilk sırada yer alıyor. ”Marka sponsorluğundaki her bir görev için en az 750.000 $ kazanç sağladı.” Diğer futbol yıldızları Neymar da Silva Santos, Jr., Messi ve David Beckham sırasıyla ikinci, üçüncü ve dördüncü şeklinde ilerliyor bu liste. Ronaldo, 1 milyon dolar alan Kylie Jenner ve 800.000 dolar alan Selena Gomez'den sonra üçüncü sırada yer alıyor.

Bir İş Adamı Olarak Cristiano

Cristiano Ronaldo Parfüm

Baş harflerinden ve forma numarasından alınan CR7 kelimesi, Ronaldo’nun kendi resmi etiketi olarak biliniyor ve popüler bir lakaptan çok daha fazlası olduğu da kesin.

CR7'nin lansmanı, futbolcunun kariyerinde bir başka dönüm noktası oldu. Ronaldo'ya girişimcilik konusunda büyük bir baskı yaptı ve bu girişim kârlı oldu. CR7 markası, lüks iç çamaşırlarından, erkekler için giyim hattı, ayakkabılar ve kokulardan oluşan bir ürün çeşitliliğine de sahiptir.

Cristiano Ronaldo - CR7

Ronaldo, böyle bir sektör ve serüvende yetişmek aynı zamanda marka haline gelebilmek için uzun bir yol olduğunu biliyordu, ancak dünyanın en pahalı ünlü imza kokularından biri olmayı bile başardı.

Şu an için en pahalısı Beyonce Heat kokusu ve yaklaşık değeri 400 milyon dolar.

Yatırımcı Olarak Cristiano

Cristiano Ronaldo bir keresinde “Sadece ne yapmak istediğini düşün. Dışarı çık ve bunu yap.” açıklamasında bile bulunmuştu.

Ama Ronaldo, futbol oynamak dışında dışarıda ne yapabilirdi? O, bir yatırımcı olarak niyetini açıkça belirtti. Ronaldo, 2015 yılında Pestana Hotel Group'un butik otellerinden dördüne 40 milyon dolar yatırım yaptığında, otel zinciri sahibi olarak yaşam boyu hayallerinden birini gerçekleştirerek turizm ve eğlence firmasının uluslararası hissedarlarından biri olmuş oldu.

Bunun dışında, 2016'da Ronaldo, Fitness sektörüne girerek Crunch ile ortaklık kurdu; ABD sağlık şirketi ilk spor salonunu Madrid'de açacak. Hepsi buda değil; Mart 2019’da büyük futbol İspanya’daki Insparya denilen ilk saç nakli kliniğini açarak güzellik sektörüne doğru da ilerlemiş olacak.

Gayrimenkul Sahibi Olarak

Cristiano Ronaldo'nun Evi

Süperstar sporcular, abartılı gayrimenkullere sahip olmaları ile de tanınırlar ve Ronaldo bundan çok farklı değildir. Resmi ikametgahı, İtalya'nın Torino merkezinde, ikonik Gran Madre di Dio'nun arkasındaki tepelerde bulunan bir çift villa olarak görünmektedir. Villanın stratejik konumu, Torino'nun olağanüstü bir panoramik manzarasını sunmaktadır. İlginç olsa da, 8 yatak odalı villaya sadece özel bir yoldan erişilebiliyor. Eşsiz özelliklerinden bazıları; özel bir bahçe, kapalı yüzme havuzu ve spor salonu gibi alanları içermesidir.

Her şeyden önce, villaları, binaları meraklı gözlerden koruyan, stratejik olarak yerleştirilmiş, yemyeşil bir bitki örtüsü vardır. Bu mülkün değeri hakkında çok fazla bilgi yok, ancak beklediğiniz gibi böyle bir villa oldukça pahalıdır.

Ronaldo'nun New York şehri, Beşinci Cadde'deki Trump Tower'dan başka hiçbir yerde olmayan 18,5 milyon dolarlık bir çatı katı dairesi.

Daire; üç yatak odası, üç buçuk banyo ve lüks iç kısmının pastasındaki buzlanmayla muhteşem bir Central Park manzarası olan 2.509 ayak kare ölçülerinde. Dairenin 2015 yılında satın alındığı ve EL James'in en çok satan romanı Grinin Elli Tonu filminin başrolü Christian Grey'in bekarlık partisinde kullandığı sahne olarak da ün kazandığı biliniyor.

“Oyuncak” Koleksiyoneri Olarak

Cristiano Ronaldo Arabaları

Ronaldo kesinlikle büyük çocuklardan biri.

Şişkin mali kasları nedeniyle, etkileyici pahalı araba koleksiyonunu göstermekten de hiç çekinmiyor. Araba koleksiyonu arasında, en pahalı süper arabalardan biri olan ve Instagram hesaplarından birkaçının yıldızı olan 4.7 milyon dolarlık Bugatti Chiron var. Fiyatı yeterince “lüks” görünmesine yetmiyormuş gibi, Ronaldo'nun Bugatti Chiron ürünü dünyada sadece 500 adet üretildi ve CR7 markasıyla da özel olarak kişiselleştirildi. Ayrıca 1.8 milyon Euro (yaklaşık 2 milyon ABD Doları) değerinde bir Bugatti Veyron'a da sahiptir.

Cristiano Ronaldo Bugatti

Garajında ​​bahsetmeye değer diğer otomobiller arasında,

  • 340.000 dolar değerinde olan Lamborghini Aventador LP 700-4
  • 200.000 dolara mal olan bir Aston Martin DB9 ve onun en yeni ilavesi
  • Mart 2019'da satın alınan 400.000 $ değerinde Rolls Royce Phantom
  • Üç ünlü Ferraris'i de var - F430 (300.000 $), 599 GTB Fiorano (310.000 $) ve 599 GTO (385.000 $)
  • Ronaldo 2017'de bir tane daha Ferrari F12 aldı.
  • Ayrıca BMW M6 - Bentley Continental GTC ve 3 Audi marka arabası da var (Audi Q7, R8 ve RS6)
  • Ayrıca birkaç Porsche aracı (911 Carrera 2S Cabriolet ve Cayenne Turbo) ile de gurur duyuyor.
  • Bahsetmeye değer lüks oyuncaklarından bir diğeri de birkaç isim daha vermesi gereken Mercedes-Benz C-Class.
  • Ronaldo gibi üst düzey bir oyuncu sadece yolda seyahat etmenin yanı sıra en pahalı uçaklardan birinde de cömertçe uçuyor. Ronaldo, ünlü CR7 amblemini taşıyan 32 milyon £ (yaklaşık 226.792.878,34 Türk Lirası) Gulfstream G650 özel jetine de sahip.

Bilgin olsun, bu oldukça lüks bir jet yolculuğu - Cristiano Ronaldo gibi değerli bir erkeğe en uygun jet.

Peki tüm bunların arkasında ne yatıyor?

Real Madrid ile geçirdiği yıllarda Ronaldo'nun futbol kariyerinin zirvede olduğu inkâr edilemez.

Madrid merkezli kulüpte kalması, büyük yatırımlarının ve mülklerinin çoğunu finanse etti. Bununla birlikte, Juventus hamlesinin de ona ne getireceğini söylemek için henüz çok erken. 34 yaşında bile Ronaldo zaten bir futbolcu olarak kariyerinin “en parlak yıllarında” diyebiliriz.

Ancak, büyüyen işletmeleri ve yatırım anlaşmaları gelirlerine ve net değerlerine önemli miktarda katkıda bulunmaya hala devam ediyor. Bu nedenle, Cristiano Ronaldo'nun emeklilik yıllarında bile cömert bir hayat yaşayacağını söylemek hiçte zor olmasa gerek.

Yorumlar (7 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 3 yıl önce

    20.000 lira borç var huzurum yok **

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    Hayallar hayatlar diycem de korkuyorum daha kötüsü de gelir mi başımıza

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    ismoloji - 5 yıl önce

    ya Ronaldo hayatımı yaşıyorsun zaten allah aşkına 3-5 milyon dolar versen emin ol farketmezsin bile bırak farketsen bile ne olacak hergün o kadar parayı yolda falan kaybediyosundur sen

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 5 yıl önce

    @ismoloji niye para dileniyon ki adamdan çalış seninde olsun çok mu zor erkek gibi çalışmak

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    garfield01 - 5 yıl önce

    inanmıyorum ya adam dünyanın en zengin iş adamıymış bende üzülüyorum real madridten gitti napacak bu çocuk şimdi diye :)

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    halilemre.x.x - 5 yıl önce

    @garfield01 aynen zaten asgari ücret alıyodu nasıl geçinecek tüh ya .asjdhsjd

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    erkan - 5 yıl önce

    O bir futbolcu değil kendi başına bir yıldız

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla