İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Vejetaryen Beslenme İnme Riskini Önemli Ölçüde Azaltıyor - bannygo.com

Vejetaryen Beslenme İnme Riskini Önemli Ölçüde Azaltıyor

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
546323 kişi okudu
5 1

Tayvan'da iki büyük yetişkin grubunu takip eden ve yeni yayınlanan bir çalışma, belirli gıdalarda yüksek vejetaryen bir diyet yemenin kişinin inme riskini önemli ölçüde azaltabileceğini buldu.

Araştırmacılar, ilk aşamada balık yiyen insanlar ile et yiyen insanları karşılaştırmayı seçti ve gruplar yaklaşık on yıl boyunca takip edildi, bu süre zarfında araştırmacılar düzinelerce inme tespit etti ve diyet verilerini bunlara bağladı.

Araştırma son zamanlarda Neurology adlı dergide American Academy kaynağı ile yayınlandı

Nöroloji çalışmalarının bir parçası olarak, araştırmacılar Budist topluluklarından insanların vejetaryen bir diyet yeme, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan kaçınma olasılıklarının daha yüksek olduğu iki büyük insan grubuna odaklandılar. İki grup yaklaşık 14.000 kişi olarak toplandı.

Her grupta yaklaşık yüzde 30 erkek vejetaryen olduğunu belirten araştırmacılar vejetaryen beslenen kişilerin bazı peskataryalar hariç, et ve balık yemeyen insanlar olduğunu söylüyor. Ayrıca katılımcıların hiçbirinde çalışma sırası boyunca herhangi bir inme durumuna da rastlanılmadı.

Araştırmacılar, bu katılımcıları birkaç yıl boyunca takip ettikten sonra, soya, fındık ve sebzeler ile beslenen veya vejetaryen diyetler kullanan insanların, diğer insanlara kıyasla yüzde 74 daha düşük (iskemik inme riski de dahil olmak üzere) inme riskinin olduğu sonucuna ulaştılar.

Sayılar, %60 daha düşük iskemik inme riski bulunan ikinci gruptaki katılımcılar için benzerdi. Bu, vejetaryen diyetleri düşük inme riski ile ilişkilendiren ilk çalışma değildir, ancak son zamanlarda yapılan bir çalışma, yeterli düzeyde kolesterol ve B12 almayan vejetaryenlerin yüksek inme riski altında olabileceğini de düşündürmektedir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder