İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Utah'ta Keşfedilen Yeni Etobur Dinozor Türü: Allosaurus Jimmadseni - bannygo.com

Utah'ta Keşfedilen Yeni Etobur Dinozor Türü: Allosaurus Jimmadseni

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
558701 kişi okudu
5 1

Paleontologlar Utah'ta yeni bir dinozor türü bulunduğunu açıkladılar. Yeni tür Allosaurus jimmadseni olarak adlandırıldı ve 90'ların başında Utah'daki Dinozor Ulusal Anıtı'nda keşfedildi. Bilim adamlarına göre yeni tür bir et yiyen. Ekip, dino'nun yaklaşık 26 ila 29 feet uzunluğunda olduğunu tahmin ediyor.

Allosaurus jimmadseni

Bilim adamları, dino'nun Kuzey Amerika'yı 157 milyon ila 152 milyon yıl önce dolaştığını ve Allosaurus'un en eski türü olduğunu söylüyor. “Allosaurus jimmadseni” isminin ikinci kısmı Utah Devlet Paleontoloğu James H. Madsen Jr. a ait.

Bilim adamları daha önce Jurassic North America'da sadece tek bir Allosaurus türü olduğunu düşünmüşlerdi, ancak bu çalışma iki tür gösteriyor. Yeni Allosaurus jimmadseni, kuzeni Allosaurus fragilis'ten en az 5 milyon yıl önce evrildi. Ekip, yeni dinozorun kafatasının Allosaurus fragilis'ten daha hafif bir şekilde olduğunu ve bunun da farklı bir beslenme davranışı gösterdiğini söylüyor.

Bilim adamları dinozorun iki ayaklı olduğunu ve yüzünde yaklaşık 80 keskin dişi ve boynuzu olduğunu söylüyor. Dinozor keşfedildiğinde sadece ceset bulundu ve kayadan patlayıcılarla çıkarılması gerekiyordu ama daha sonra içindeki iskeletle birlikte büyük bir kaya parçası helikopterle taşındı.

Allosaurus jimmadseni

Kafa daha sonra keşfedildi, vücuttan uzak değildi bu yüzden kolayca çıkarıldı. Ekip, dinozorun büyük bir etobur olduğunu ve boynuzlarından burnuna uzanan bir kreti olduğunu ve uzun kollarının her birinin üç keskin pençeyle sona erdiğini söylüyor.

Dinozorun adı, James Madesn Jr.'ın binlerce binlerce Allosaurus kemiğinin kazısını korumaya yönelik "Herkül çabaları" nedeniyle seçildi.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder