İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Sağlıklı Bir Diyet Yapmak Haftalar İçinde Depresyonu Engelleyebilir - bannygo.com

Sağlıklı Bir Diyet Yapmak Haftalar İçinde Depresyonu Engelleyebilir

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
594685 kişi okudu
5 1

Yıllar boyunca yapılan bir dizi çalışma, sağlıklı diyetleri depresyon geliştirme olasılığını azalttığı ile ilişkilendirdi, ancak ne yediğimiz ve nasıl hissettiğimiz arasındaki ilişki tam olarak araştırılmadı. İşte bu çalışmayı genişletmek için, araştırmacıların depresif bir kişinin diyetini iyileştirmenin depresyonlarının şiddetini azaltıp azaltamayacağına dair değerlendirme yapmaları için PLOS'ta son zamanlarda yayınlanan bir çalışma.

Sağlıklı Besinler

Çalışma Avustralya'daki Macquarie Üniversitesi'nden Heather Francis; 17-35 yaşları arasında toplam 76 üniversite öğrencisini içeren göreceli olarak bir araştırmaydı. Katılımcıların tümü, çalışmanın başlangıcında hafif-şiddetli depresyon belirtileri gösteren semptomlar gösterdi. Tüm katılımcılar aynı zamanda o sırada zayıf diyetler tüketiyorlardı; bu da yüksek oranda şeker, doymuş yağ ve işlenmiş yiyecekler anlamına geliyordu.

Çalışmanın bir parçası olarak öğrenciler, biri 'normal' bir diyet ve diğeri sağlıklı bir diyet alan iki gruba ayrıldı. Öğrencilere basit bir şekilde diyetlerini geliştirmenin yanı sıra bazı yiyecekler ve diğer yiyecekler için biraz para vermeleri konusunda talimatlar verildi.

Sağlıklı beslenmeyenlerin depresyonlarında değişiklik olmadı

Depresyon

Üç hafta sonra, her iki grup değerlendirildi ve sağlıklı yiyicilerin depresyonda bir düşüş yaşadıklarını ve bunun da “normal” aralığa girdiğini ve kaygıda önemli bir düşüş yaşadıklarını buldu. Ancak, sıradan bir diyet yemeye devam eden grup, depresyon seviyelerinde bir değişiklik göstermedi.

Üç ay sonra araştırmacılar, katılımcıların 33'ünün hala çoğunlukla sağlıklı bir diyet yediğini ve ruh halindeki gelişmeleri deneyimlemeye devam ettiğini buldu. Bulgular, bazı insanlar için düzenli olarak işlenmiş yiyecekler yemek yerine, çok miktarda şeker ve diğer sağlıksız yiyeceklerin depresyona ve endişeye neden olabileceğini göstermektedir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder