İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Recep İvedik 6 Filmini İzlemek İsteyenlere Tavsiyeler Ve Özeleştiri - bannygo.com

Recep İvedik 6 Filmini İzlemek İsteyenlere Tavsiyeler ve Özeleştiri

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
588178 kişi okudu
5 1

Recep ivedik 6 filmini internetten full izle hemen izle gibi aratan insanlara hak verdiğim ve dün akşam hüsranla izlediğim bir Şahan gökbakar filmi hakkında notlarımı ve eleştirilerimi sizinle paylaşacağım.

Recep ivedik 6

Öncelikle, eğer filmi izlemediyseniz, makale içinde vereceğim bilgiler sizin için spoiler niteliğinde olabilir bu yüzden ya hemen burayı terk edin yada yavaşça okumaya devam edin.

Ayrıca bana hiç eleştiri falan yapma önce bi film ne anlatıyo bileyim diyorsan şu yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bir diğer konu olan, sen kimsin ki Şahan abimin filmini eleştiriyosun? Şeklinde sorulara şimdiden hazırlıklıyım bilginiz olsun. Kaldı ki Şahan’ın türk komedisi konusunda sinema dünyasına verdiği emeği her zaman takdir ediyorum. Neyse konumuza geçelim.

Film yaklaşık 2 saat sürüyor ve ilk yarım saatten sonra uykunuz gelmeye başlıyor.

  • Nasıl ya sürekli gülmüyor muyuz?

Hayır arkadaşım, ne yazık ki sinemadaki 100 kişinin 40’ı uyuyordu diğerleri de bitse de çıksak hesabı yapıyordu. Hatta ara verildiğinde yanımdaki koltuklardan 3-4 kişi geri dönmedi bile.

Recep ivedik 6

Peki, film ne anlatıyor ki bu kadar insanları sıkıyor?

Aslında güzel bir enerjiyle geliyor insanlar, oturduklarında gülmeye hazırlanıyorlar, ve eğlenelim hadi diye filmin başlangıç introsunu bekliyorlar sonra ilk aşama olan Konya Kuru Fasulye festivaline gitmek isteyen Recep, kankası Nurullahı’da peşine takıyor ve telefonun tam Konya uçağına bilet alma kısmında çekmemesi üzerine Kenya’ya bilet alınıyor. Tabi izleyeceklerin filmde biraz safa yatırıldığını da eklemekte fayda var.

Recep ivedik 6

Örneğin nasıl oluyor da hiç pasaport müdürlüğünden geçmiyorlar, yada havaalanında anonstamı duyulmuyor yada hiçmi lafı geçmiyor bu Konya ilinin de Kenya’ya bilinmeden uçuluyor. Tabi bu şekilde film izlenmez diyenlerde olabilir.

  • Yahu ablacım, ona bakarsan geleceğe dönüş filminde zamanda yolculuk yapıyorlar ona ne diyceksin?

Bişey demiycem çünkü, o bilim kurgu filmi ancak bu gerçek hayatta bir komedi o yüzden Kenya’nın bilinmez bölgelerinde yaşayan 2 kabilenin Türkçe bilmesi falanda ilginç oluyor. Neyse filmi film neticesinde izleyelim.

Recep ivedik 6

Filmde Recep ve kankası Nurullah, Konya Kuru fasulye festivali yerine yanlışıkla Kenyaya gidiyor ve uçağın uzun süren seyahatinden bir şey olduğunu anlayan Recep, durumu ilk olarak uçakta anlıyor ve ortaya komik sahneler çıkıyor. Sonrasında Kenya’da bir tur ile hareket eden ikili, Recebin arabadan inip mideyi bozması üzerine tek başına yolculuk etmeye başlıyor. Bu yolculukta görsel efektlerle aslanlar, zürafalar ve diğer hayvan türleri ile karşılaşıyorlar. Bir şekilde bunlarla geçen süreci kazanan ikili, sonunda yabancıları sevmeyen bir kabile bölgesine geliyorlar.

Burada ölümle yüzleşen İkili, bir yol bulup kurtuluyorlar zaten sonrası biraz sinemanın sıcaklığıyla uyku noktasına getiriyor insanı ve filmin sonuna kadar ayakta kalan gerçekten bordo bereli oluyor.

Fragmanı da şöyle bırakayım

Sonuç olarak benim filme puanım 4.7 gibi bir şey olur. Ancak bunun kişisel bir eleştiri olduğunu kendi açımdan (diğer recep ivedik serilerinde özelikle Recep İvedik 3 filminde kahkalara boğulmuş biri olarak.) değerlendirildiğini unutmamak lazım.

Yinede keyifli zaman geçirebileceğiniz bir film olduğunu söyleyebilirim. Ancak 2 saate ulaşan süre insanı bunaltıyor. Bilginiz olsun yorumlarda sizde kendi düşüncelerinizi lütfen belirtin.

Yorumlar (4 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    Sen yorum yapma daha seni elestirmeye bile yazik.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    Bütün recep ivedik flimlerinde mantıkmı da bu flimde pasaport ild türkçe konuşan yerliye takıldık????kısa kısa hep izledim hiç komik olmayan sahne görmedim insanlar hangi sahnede uyuduğunu sıkıldığını merak ettim doğrusu

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    1 numara film amma cok zor bakmasi eskileri daha kolaydi

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    ilk yorumu yapayim bari, tam olarak Recep ivedik seriisinin en kötüsü diyebilirim.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla