İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

PigeonBot Gerçek Tüylerle Donatılmış Bir Robot Kuştur - bannygo.com

PigeonBot Gerçek Tüylerle Donatılmış Bir Robot Kuştur

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
563546 kişi okudu
5 1

Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kanatlarının şeklini değiştirerek kuşların kontrollü uçuşu tam olarak nasıl koruyabileceklerini araştırıyorlar. Çalışmaları için, bir çift “biyo hibrid geçiş kanadı” olan PigeonBot adlı bir robot icat ettiler. Robot yeni kontrol prensiplerini test etmek için kullanılıyor.

PigeonBot

PigeonBot'un en ilginç yönlerinden biri, bilim adamlarının uçan robotu gerçek kuş tüyleriyle donatmasıdır.

Araştırmacılar, kuş tüylerinin, yalnızca araştırmacıların “yönlü Velcro” olarak tanımladığı mikron ölçeğinde bir özellik kullanarak, bir yönde kaymaya karşı koymak için bitişik tüylere yapıştığını keşfettiler. Ekip, bunun “bilim ve teknoloji adına yeni bir şey olduğunu söylüyor. “Gerçek tüyler kayabilir, kanadın şeklini değiştirmesine izin verebilir, ancak belirli bir noktadan sonra, yönlü Velcro kanat yüzeyindeki boşlukların gelişmesini önlemek için devreye girer.

Bilim adamları ayrıca, gerçek kuş tüylerinin daha yumuşak, daha hafif, daha sağlam olmaları ve bir çarpışmadan sonra yeniden şekillenmeleri gibi hatta hafif olmak gibi başka avantajları olduğunu da kaydetti.

PigeonBot, gerçek tüyleri elastik ve bireysel olarak çalıştırılabilen bilek ve parmak eklemleriyle bir çift robot kuş kanadına bağladı. Ancak robot, kanat çırpmak yerine geleneksel bir pervane ve geleneksel bir kuyruk kullanıyor.

Araştırmacılar, PigeonBot'un gövdesinde yer alan parmak ekleminin sadece kanattaki hareketi ile kontrol edilebileceğini buldular. Bu tekniğin, geleneksel uçaklar tarafından kullanılan kanatçık rulosundan doğal olarak daha kararlı olduğunu söylüyorlar.

Araştırmacılar, yönlü Velcro keşfinin çalışmalarından daha önemli bulgulardan biri olduğuna inanıyorlar. Şaşırtıcı bir şekilde, herhangi bir ek uygulama izlemiyorlar ve keşiflerinin topluma fayda sağlayabilmesi için bulguyu patentlememeye karar verdiler.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder