İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Google Translate Yıllar Sonra Gelen Dil Güncellemesi Yaptı - bannygo.com

Google Translate Yıllar Sonra Gelen Dil Güncellemesi Yaptı

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
545785 kişi okudu
5 1

Yıllarca herhangi bir dil eklemesi yapmadan kullanılan Google Translate nihayet yeni bir dil güncellemesi yaparak 5 yeni dili kullanıcılarının hizmetine sundu.

Google Translate 5 yeni dil

Google’a göre sahip olduğu diller dünyanın dört bir yanından yaklaşık 75 milyon kişi tarafından konuşuluyor. Bununla birlikte eklediği 5 yeni dil seçeneği bu sayıyı daha da artıracak.

2020 Modern Teknoloji dünyasında yaşayıp aman ben hala bilmiyorum diyenler için Google Çeviri, hem web hem de mobil cihazlardan erişilebilen popüler bir dil çeviri hizmetidir.

Kullanıcılar çevrimdışı destek te dahil olmak üzere birçok dili diğerine çevirebilir. Başkalarıyla iletişim kurmak için sesli anlık çeviri hizmetinden de yararlanabilir.

Google Translate 5 yeni dil

Bununla birlikte 2016 yılında aldığı bir güncelleme üzerinden yazılı, resim ve benzeri her şeyi de anlık olarak çevirebilir. Örneğin Çin’e gittiniz ve bir restoranda yemek yiyeceksiniz ancak menü Çince ve yemeklerin içinde ne olduğunu da anlamıyorsunuz. Kolayca Google Çeviri uygulamasını açın ve fotoğraf simgesine tıkladıktan sonra kamerayı menüye doğru tutun Google Çeviri sizin için anlık olarak menüyü istediğiniz dile çevirecektir.

Yanlış anlamayın fotoğrafını çekip çevirmiyor, doğrudan anlık olarak çeviriyor. İşte size bir örnek;

Gördüğünüz gibi Google sihirli bir şekilde anlık çeviriyi yapıyor.

Bununla birlikte aşağıda ki beş yeni dilin eklenmesiyle Google Translate artık toplam 108 dil içeriyor.

  • Odia
  • Kinyarwanda
  • Türkmence
  • Tatarca
  • Uygurca

Google Translate hizmetinde ki dillerin birçoğuna kıyasla, bu beş dil çok yaygın olmayabilir ve nispeten konuşan çok fazla kişi de bulamazsınız. Bu yüzden Google’ın çeviri algoritmasını zorlaştırdığını söyleyen Google’a göre aynı zamanda bu dillerde çok fazla içerikte yok. Bununla birlikte, şirket makine öğrenimi teknolojisine dokunmayı mantıklı buldu ve bu diller için destek eklemek üzere Google Çeviri Topluluğu ile ilişki kurdu.

Bu beş yeni dil için web sitesi çevirisi ve metin çevirisi mevcuttur. Uygur, Tatar ve Kinyarwanda da sanal klavye girişi için ekstra destek de içerir.

Ayrıca Google, bu dilleri konuşan herkesi, makine çevirilerinin kalitesini artırmaya yardımcı olması için Google Çeviri topluluğuna katılmaya teşvik eder.

Yorumlar (1 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 4 yıl önce

    Kinyarwanda bu hangi dilmiş nerede hangi kabile konuşuyormuş ta google güncelleme yapmış yav

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla