İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Nvidia GeForce RTX 3080 Çıkış Tarihi, Fiyatı Ve Özellikleri: Tüm RTX 3080 Söylentileri - bannygo.com

Nvidia GeForce RTX 3080 Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Özellikleri: Tüm RTX 3080 Söylentileri

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
508514 kişi okudu
5 1

Nvidia GeForce RTX 3080 şu anda sadece bir söylenti olabilir. Ancak, bu yıl ve sözde RTX 3000 hattı ile Nvidia'nın yeni nesil GPU'larına yönelik spekülasyonlar arttı.

Nvidia GeForce RTX 3080

Nvidia Ampere ile ilgili sızıntılar çok yaygındı, birçoğu bunun yaklaşan GPU'ların grafik mimarisi olabileceğini düşünüyor.

Peki 2020'de GeForce RTX 3080'i görecek miyiz?

Nvidia CEO'su Jensen Huang, 7nm Amper mikro mimarisinin tüm yeni nesil grafik kartları için kullanılacağını zaten söyledi. Bu muhtemelen bir sonraki GeForce kartının da Amper tabanlı olacağı ve Q3 2020 yayın teorisinin su tuttuğu anlamına geliyor. Ancak AMD ve NVIDIA hazırladığı bazı raporlarda ekim ayında bazı grafik kartlarının piyasaya çıkacağını söyleyerek ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.

RTX 3000 söylentilerinin piyasaya sürülmesinin üzerinden yalnızca birkaç ay geçmiş olmasına rağmen şu an da hala yeni söylentiler ortaya atılıyor. Hatta yeni söylentilerde, nasıl görüneceği ve bununla ne yapacağımıza yönelik yazılarda yer alıyor. Bir oyun sever bu ekran kartıyla birlikte 4K oyunların daha popüler olmaya başlayacağını da öne sürdü.

Tüm söylentileri, sızıntıları, spekülasyonları ve dedikoduları takip ediyoruz ve bu sayfayı güncellemeye devam edeceğiz.

Takipte Kalmak İçin

  • Bu ne? Bir sonraki Nvidia GeForce amiral gemisi
  • Ne zaman çıkacak? Muhtemelen Ağustos 2020'de
  • Ne kadar? Nvidia GeForce RTX 2080 ile aynı fiyata

Nvidia GeForce RTX 3080

Ayrıca Nvidia'nın yaklaşan GPU serisi için nelerin mevcut olduğunu öğrenmek için sayfayı sık kullanılanlara da ekleyebilirsiniz.

RTX 3080 çıkış tarihi

RTX 3000 için bir süredir söylentiler sürüyordu, ancak Nvidia mart ayında yapılması beklenen GPU Teknolojileri konferansını iptal ettiğinden, sürecin gecikeceğini biraz anlamıştık. Neyse ki, yeni nesil RTX Kartları görmek için 2021 yılına kadar bekleyeceğimizi düşünmüyorum.

Nvidia ürünlerinin yenilenme süreci neredeyse en fazla iki yıl ara ile oldu. Örneğin, Nvidia GeForce GTX 1080, Mayıs 2016'da piyasaya sürüldü. GeForce RTX 2080, Ağustos 2018'de bunu başardı. GTX 980 ve GTX 1080 arasındaki zaman, Eylül 2014'te gelmesi ile biraz daha kısaydı. Genel kural olarak, her iki yılda bir yeni bir ekran kartı sunulduğu olayına tarihsel olarak güvenebiliriz.

Nvidia GeForce RTX 3080

RTX 3080 fiyatı

Potansiyel bir GeForce RTX 3080 sürümünden çok uzak olduğumuz için, ne kadar tutacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Ancak, bu konuda biraz spekülasyon yapamayacağımız anlamına gelmez.

Ekran kartlarının en popüler satışlarının oyun severler tarafından olduğunu düşünürsek, burada büyük takımların gündem yaratan sözlerini dikkate almakta fayda olacaktır.

Profesyonel CSGO takımlarından BIG ve NaVi, yeni nesil ekran kartlarının kendileri için fiyat/performans açısından çok iyi bir getiri sağlamayacağının altını çizerek oluşacak yeni fiyatlandırmanın 2080 ile aynı fiyat ya da daha düşük olması gerektiğini söyledi.

Buna yanıt olarak Nvidia'nın hem Radeon RX 5700 serisi hem de Radeon RX 5600 XT için fiyatları düşürmesine görüldü.

Yine de Nvidia'nın perdeyi kaldırdığını görene kadar veya en azından daha önemli sızıntı yüzeyine kadar RTX 3080'in fiyatını bilemeyiz.

Nvidia GeForce RTX 3080

RTX 3080 teknik özellikleri

Sözde RTX 3080 özelliklerini çevreleyen çok belirsiz spekülasyonlar ve söylentiler gördük, ancak bazı sabitler var: en önemlileri 7nm olacak ve RTX 2080'den daha hızlı olacak.

İkincisi kesin olmalı zaten, Nvidia, önemli ölçüde daha hızlı olmasalardı neden yeni grafik kartlarını çıkarsın?

Diğer söylenti, 7nm üretim süreci, çok daha ilginç. Geçen yıl AMD vs Intel smackdown'unu takip ettiyseniz, muhtemelen AMD'yi CPU dünyasının üstünde tutan şeylerden birinin Intel'in 7nm'yi tam olarak benimseyebileceği gerçeğinin farkındasınızdır. en azından masaüstüne geldiğinde, 14nm'de takılıp kalıyor. Nvidia, RTX 3080 için 7nm'lik bir üretim sürecini benimseyebilirse, AMD'nin bu kadar kolay bir şekilde dunking'i olmaz.

Bu söylentiler gerçekten doğruysa, Nvidia'nın performansı (bazı söylentilere göre %50'ye kadar) önemli ölçüde artırabileceği ve güç verimliliğini önemli ölçüde artırabileceği anlamına gelir. Nvidia'nın bir sonraki ortaya koyduğu grafik kartlarının bir parçası olacak DLSS ile birleştirildiğinde, potansiyel olarak orta sınıf sektörde ilk kez 4K grafik kartlarının kullanılmasına neden olabilir.

RTX 3080'in ne kadar hızlı ve daha güçlü olacağını söylemek için henüz çok erken. Ancak, 33 teraflop , 24 GB bellek ve 1.11 GHz saat ile son zamanlarda bir kıyaslamada tespit edilen bir Nvidia GPU var . Bu kart RTX 3080 olmak için çok güçlü olsa da, Nvidia GeForce RTX 3080'in nasıl görünebileceğine de işaret edebilir.

Nvidia'nın yeni nesil amiral gemisinin potansiyel olarak 20GB'a kadar VRAM ile gelebileceğini öneren donanım sızıntısı KittyCorgi'den bir tane daha spesifik spesifikasyon sızıntısı gördük.

Tabii ki, bu büyük bir tuz dozu ile alacağımız bir sızıntıdır, ancak teorimizi Nvidia'nın açıkladığı bir sonraki grafik mimarisinin aslında profesyoneller için olacağını potansiyel olarak kanıtlayabilir. Örneğin Quadro RTX 6000, 24GB GDDR6 paketliyor- ancak 4.000 $ (4.066 £, 6.999 $) maliyeti var.

Şu anda, paramızı düşürmek zorunda kalsaydık, bu sızdırılmış özelliklerin bir Nvidia Quadro veya Tesla kartı, hatta Nvidia Titan V'ye ait olabileceğini düşünüyorum. GeForce RTX 3080 nasıl görünüyorsa, görünsün henüz özelliklerinden ciddi olarak şüpheliyiz.

Bununla birlikte, 3000 serisindeki diğer daha küçük grafik kartları da ortaya çıkarıldı ve bu destek saatlerini 2.5GHz'e kadar itebilirler. Moore Yasası Öldü, bu yeni Amper modelleri ile 4K grafiklerin ana akım standart haline geleceğini savunuyor.

Yine de endişelenme. Yeni nesil GeForce için gözlerimizi açık tutacağız ve sulu RTX 3080 spesifikasyon söylentileri gördüğümüzde bu makaleyi güncellemeye çalışacağız.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder