İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Instagram Threads - Facebook'un Snapchat'i Bitirmek Için Son Çabası! - bannygo.com

Instagram Threads - Facebook'un Snapchat'i Bitirmek için Son Çabası!

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
599779 kişi okudu
5 1

Facebook'a ait Instagram geliştiricileri tarafından yapılan ve bu haftadan itibaren app marketlere girmesi planlanan yeni bir Snapchat uygulaması mevcut. Bu, Snapchat kullanan gençleri yakalamak için Facebook'un Instagram'daki en son girişimi.

Instagram Threads

Çocuklar bir şeyleri genel olarak paylaşmak istemiyorlar, bu yüzden Snapchat'ta arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Uygulama da aslında tam olarak bunu sağlıyor.

Instagram Threads, beni ne kadar izleyecek?

Instagram threads bir paylaşım uygulaması. Temel olarak Instagram hesabınızı kullanan bir sosyal ağ içindeki sosyal ağdır. Kullanımı oldukça basit ve kolaydır. Uygulamayı kapalı halde tutsanız bile, nereye giderseniz gidin sizi izleyebilir.

Instagram Threads

Ancak sadece sizi izlemesine izin verirseniz, Instagram Threads sizi izler. Bu uygulamanın sizi takip etme şekli Otomatik Durum adlı bir özellik ile gerçekleşiyor. Otomatik Durum ile Threads, uygulamanızı kullanmadığınızda bile konumunuza, hareketinize, pil seviyenize ve ağ bağlantınıza göre durumunuzu bilecek ve sürekli olarak güncelleyecektir.

Bu, Otomatik Durum olarak adlandırılan Threads uygulamasının "ön" açıklamasında yer alan bir parçadır.

Ayrıca “otomatik durumdaki bir yerin adresini veya adını göstermeyeceklerini” önermeyeceklerini belirtiyorlar. Bunun yerine, Otomatik Durumlar yalnızca “film izliyor” veya “evde” gibi yer veya olay türünü gösterir.

Tabii ki, bu tür bilgileri ilk etapta anlaması için, dünya üzerinde bir yere “ev” dediğinizi bilmesi gerekir.

Ayrıca nerede olduğunuzu da görecek, daha sonra yakınlardaki bilinen işletmelerle bu bilgileri çapraz referans olarak gösterecektir. Ve bu bilgiyi bir şekilde anlamlandırarak hedefleri için kullanacaktır.

Instagram Threads

Bu bilgiyi kullanmanın ilk yolu - şu anda açıkladıkları tek yol bu bilgiyi kullanacakları - Otomatik Durum özelliğinin kendisidir. Bugün uygulamanın yanı sıra Facebook'taki bir blog aracılığıyla bazı açıklamalar yapıldı.

Instagram Threads, konum aramaları için konum bilgisini sunucumuza gönderiyor ancak konum bilgimiz sunucularımızda saklanmıyor, bu bilgi yalnızca cihazınızda ve sınırlı bir süre için saklanıyor” dedi. “Hatta Threads uygulamasını kaldırırsanız konumunuz da silinir.

İzleme telefonunuzun konum servisleri izni ile yapılır. Newton, “Konum hizmetlerini açmak, bulunduğunuz yerin genel kategorisini tanımlamak ve paylaşmak için yani Otomatik Durum için gereklidir” dedi.

Uygulamayı silerseniz bilgilerinizin cihazınızdan silinmesi fikri olumlu bir haberdir. GPS (konum) bilgilerinizin internet üzerinden uzak bir sunucuya gönderilmesinin gerekli olması, işe yaramasından önce duymaktan memnuniyet duyduğumuz bir şey değildir. Facebook bu bilgiyi başka hiçbir sebeple kullanmasa bile.

Telefonunuz tarafından toplanan bilgiler - mevcut konumunuz, hareketiniz, pil seviyeniz ve ağ bağlantısı gibi özel bilgiler - uzaktaki bir sunucuya göndermeyi arzuladığınız bir şey değil. Ya da amacınız bu bilginin yanlış kullanılması potansiyelini en aza indirmekse zaten böyle bir şey mümkün olmazdı.

Bunun reklamlar için olmadığını söylüyorlar

Newton’a göre, Otomatik Durum üzerinden Instagram Threads ile paylaştığınız bilgiler reklamlar için kullanılmayacak. Özellikle, “Otomatik Durum için toplanan kesin konum bilgileri, Konulara özgü yeni bir özelliktir ve reklamlar için asla kullanılmayacaktır.”

Instagram Threads

Yine, “Threads, sunucumuza konum bilgisi gönderdiğinde” ( Instagram / Facebook sunucuları), bunu asla göremeyecek “çünkü konumlar orada saklanmayacak” şeklinde yazıyor- bu bilgi cihazınızda sadece sınırlı bir süre için saklanıyor .”

Reklamlar, tüm bu gizlilik durumunun tek parçasıysa, Threads açılışında endişe duyduğunuz bir konu varsa, muhtemelen zaten indirmeyeceksiniz. Ancak ifade özgürlüğü, Facebook'a otomatik olarak bilgi gönderdiğiniz gerçeğini değiştirmez.

Eğer Threads'i kullanmayı planlıyorsanız, “Instagram'dan Threads” in nereden indirileceğini bilmek zorundasınız - Android için Google Play'de veya iOS için Apple App Store'da uygulamayı kolayca bulabilirsiniz. Tüm Gizlilik Politikasını Instagram'da çevrimiçi olarak şimdi görebilirsiniz. Okumaya devam edin - zaten konuyu güncel tutacağız!

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder