İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

NASA Yaşanabilir Yeni Bir Dünya Keşfetti - bannygo.com

NASA Yaşanabilir Yeni Bir Dünya Keşfetti

Abone Ol Google News Logo
Hamza Durmuş
623454 kişi okudu
5 1

NASA'nın envanterinde bulunan TESS uydusunun son zamanlarda bulduğu keşifler ile olağanüstü gelişmeler  yaşanıyor, TESS uydusu Dünya'ya yakın bir yaşanabilir gezegen keşfetti. Süper Dünya olarak isimlendirilen bu gezegenin insan yaşamı için uygun olduğu söyleniyor.

Gezegen keşif uydusu TESS, NASA'nın göz bebeklerinden, son zamanlarda yaptığı araştırmalarla gündemde yerini almıştı. Nisan ayında Dünya boyutlarında bir gezegen keşfeden TESS, Temmuz ayında bir sistem içinde 3 tane daha gezegen keşfetmişti. TESS' in yapmış olduğu bu keşifler yaşabilir bir 'Süper Dünya'nın olduğuna işaret etti.

Süper Dünya, Yeni gezegen, GJ 357 d

'Süper Dünya' terimi boyut olarak Dünya'dan büyük olan fakat Güneş Sistemindeki Neptün veya Uranüs'ten küçük olan gezegenler için söyleniyor. TESS uydusunun bulduğu bu yeni dünya'nın yaşanabilir bir Dünya olduğu gerçeğini ifade ediyor. 'Süper Dünya' olarak isimlendirilen bu gezegenin asıl ismi 'GJ 357 d' olarak ifade ediliyor, Dünyadan en az 6 kat daha büyük ve içindeki maddelerin ve materyallerin neyden oluştuğu henüz bilinmiyor. GJ 357 d gezegeni kendi yıldızına, yaşanabilir uzaklıkta bulunuyor. Kendi yıldızı ile arası Dünyanın Güneşle olan uzaklığından 5 kat daha yakın ve buna rağmen 'GJ 357 d' gezegeninin boyut olarak büyük olması sebebi ile, kendi yıldızı olan gezegen bu gezegenden daha az enerji topluyor. Yeni keşfedilen gezegenin yer yüzünün kayalıklı olması ve hatta içinde sıvı su bulundurması ihtimali üzerinde duruluyor.

GJ 357 d, Yeni Gezegen, Süper Dünya

Keşfi anlatan yazarlardan Diana Kossakowski, 'GJ 357 d, yoğun bir atmosferi olması durumunda yeterince ısıyı yüzeyinde hapsedebilir ve sıvı suyu yüzeyinde barındırabilir' açıklamasını yaptı.

Süper Dünya

'GJ 357 d TESS' in bulduğu yıldız sistemi içerindeki tek gezegen değil, Süper Dünya ayriyeten iki kardeş gezegene sahip olduğu doğrulandı. Dünya'dan % 21 oranında daha büyük olan gezegenin yanı sıra GJ 357 c adıyla bir başka gezegen daha bulunuyor. GJ 357 d gezegeninin bizim için en önemli durumu 31 ışık yılı ötede bulunması ve Dünya gibi en yakın yaşam koşullarına sahip olması. Gelecek zamanlı araştırmalar içerisinde gezegenin atmosferi ve yaşam belirtileri olup olmadığı araştırılacak.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder