İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Biden'in Şirketi, Çalışanlarına Güvenlik Ve Gizlilikle İlgili Endişeleri Nedeniyle TikTok'u Kişisel Ve İş Telefonlarından Silmelerini Söyledi - bannygo.com

Biden'in Şirketi, Çalışanlarına Güvenlik ve Gizlilikle İlgili Endişeleri Nedeniyle TikTok'u Kişisel ve İş Telefonlarından Silmelerini Söyledi

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
483848 kişi okudu
5 1

ABD’li Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'in kampanyası, çalışanlarına popüler sosyal medya uygulaması TikTok'u kullanmaktan kaçınmalarını söyledi, Bloomberg haberi ilk kez pazartesi günü bildirdi ve bir kampanya yetkilisi Business Insider'a haberi doğruladı.

ABD’li Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden

Bloomberg'e göre, Biden'in genel danışmanı Dana Remus, çalışanlara e-postayla "TikTok'u iş ve kişisel cihazlarda indirmekten ve kullanmaktan kaçınmaları gerektiğini" belirterek veri gizliliği ve güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

Bir kampanya yetkilisi Business Insider'a rehberlikte, Cumhuriyetçi Ulusal Komite ile birlikte personeli uygulamayı kullanmamaları konusunda uyardığı Demokratik Ulusal Komite'nin benzer bir tavsiyeyi yansıttığını söyledi.

Pekin merkezli internet şirketi ByteDance'in sahibi olduğu TikTok , ABD'de milletvekillerinin yanı sıra Çin hükümetinden etkilenme potansiyeli olan endişe duyan istihbarat ve askeri yetkililer tarafından artan bir inceleme ile karşı karşıya kaldı.

Guardian geçtiğimiz yıl, dahili belgelerin moderatörlere Çinli yetkilileri öfkelendirebilecek içeriği sansürleme talimatı verdiğini bildirdi, ancak TikTok o sırada bu politikaların artık kullanılmadığını söyledi.

Raporun ardından, ABD'li üst düzey senatörler, uygulamanın Çin ile bağlantısını ve ulusal güvenlik riskleri gösterip göstermediğini araştırmak için istihbarat ajanslarını çağırdı.

istihbarat ajansları

O zamandan beri, ABD ordusu ve İç Güvenlik Bakanlığı da dahil olmak üzere çeşitli devlet kurumları, birliklerinin ve çalışanlarının uygulamayı kullanmasını yasakladı ve Başkan Donald Trump, uygulamanın ABD'de çalışmasını tamamen yasaklama fikrini sundu. Çin'in koronavirüs pandemisine verdiği yanıtı, kullanımını durdurmak istemesinin nedeni olarak belirtmiştir.

Trump yetkilileri ayrıca TikTok'un veri toplama uygulamalarının kullanıcılar için gizlilik riskleri oluşturduğunu iddia etti. Şirket, çocukların bilgilerini koruyamadığı iddialarıyla tekrar tekrar karşılaşsa da, uzmanlar Business Insider'a TikTok'un gizlilik politikasının Facebook ve Google gibi şirketlerin de aynı şekilde müdahaleci olmayı önerdiğini söyledi.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder