İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

IPhone'lar Artık Google İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması İçin Kullanılabilir - bannygo.com

iPhone'lar Artık Google İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması İçin Kullanılabilir

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
561882 kişi okudu
5 1

Teknoloji şirketleri arasındaki rekabet bazen o kadar kısır olabilir ki, en azından bir rakibiniz teknolojisinin kullanılmasına izin verdiğinde daha şaşırtıcıdır. Geçen yıl Google, tüm Android 7+ cihazlarının Gmail, Drive ve diğer birinci taraf hizmetlerinde oturum açarken iki faktörlü kimlik doğrulama olarak kullanılabileceğini duyurdu. Modern iPhone'ların çoğu artık Google uygulamaları için yerleşik bir telefon güvenlik anahtarı olarak kullanılabilir.

iPhone'lar artık Google hesabı iki faktörlü kimlik doğrulaması için kullanılabilir

Bununla birlikte, bu bağlantılı çağda, özellikle rakiplerinizin platformunda bile bulunmaya çalıştığınızda, bu tür işbirliği ve etkileşim kaçınılmazdır. Neyse ki, Google, masaüstünüzdeki Google hesaplarına güvenli bir şekilde giriş yaparken iPhone'un güvenlik donanımını kullanmaktan kaçınmıyor gibi görünüyor.

Telefonlar, iki faktörlü kimlik doğrulamada kullanılan en yaygın cihazlardan biridir çünkü neredeyse herkesin bir tane telefonu vardır.

Mobil 2FA ( iki faktörlü doğrulama ) yöntemleri arasında SMS en yaygın ancak en az güvenli olanıdır. Authenticator uygulamaları gibi daha az sorunlu olan başka yöntemler de var, ancak Google şimdi iPhone'un güvenli donanımını, Güvenli Enclave olarak kullanıyor.

iPhone'lar artık Google hesabı iki faktörlü kimlik doğrulaması için kullanılabilir

Google'ın Smart Lock iOS uygulamasında yapılan güncelleme, iPhone ve iPad sahiplerinin Google hesabı giriş denemelerini zaten güvendikleri güvenlik özelliklerini kullanarak doğrulayabilecekleri anlamına geliyor. Bu hem Face ID'yi hem de bazı eski modeller için Touch ID'yi içerir. Ayrıca, Smart Lock uygulaması yalnızca Bluetooth kullandığından, işlem İnternet'e sızmaz ve her şeyi güvenli bir şekilde yerel depoda tutar.

Bununla birlikte, bazı dezavantajları da vardır

Bu yeni güvenlik kontrolü yalnızca Chrome tarayıcısının içinden bir Google hesabında oturum açarken çalışır. Yine de ikinci bir faktör olduğundan, önce şifrenizi yazmanız gerekir. En önemlisi, işlemin başarılı olması için iOS cihazının Bluetooth menzili içinde olması ve elbette hem bilgisayarın hem de iPhone'un Bluetooth bağlantılarının açılması gerekir. Detaylar İçin Tıklayın

Cihazlar arasında ileri geri geçiş yapmak zorunda kalmadan tamamen pürüzsüz ve ağrısız bir süreç olmayabilir, ancak alternatifler çok daha korkutucu. Son SIM takas çalışmaları göz önüne alındığında, SMS 2FA, ne Google ne de Apple'ın istemeyeceği 2FA'ya sahip olmak kadar kötü.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder