İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Google, USB-C Yongalı Yeni Titan Güvenlik Anahtarı Modelini Duyurdu - bannygo.com

Google, USB-C Yongalı Yeni Titan Güvenlik Anahtarı Modelini Duyurdu

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
597459 kişi okudu
5 1

Google, USB-C konektöre sahip güncellenmiş bir Titan güvenlik anahtarını tamamladığını açıkladı.

Google, USB-C Titan USB

Yeni USB Bellek (Dongle), geleneksel iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) tekliflerinden daha fazla güvenceye ihtiyaç duyan ve en yeni USB konektör tipine sahip cihazlara yükseltme yapan kullanıcılar için daha güvenli bir seçenektir.

Yeni güvenlik anahtarı ilk planda Yubico'dan gelecek ve yarından başlayarak doğrudan Google'dan satın alınabilecek.

İnsanlar, finansal belgeler, tıbbi kayıtlar, mesajlaşma kayıtları ve daha fazlası dâhil olmak üzere çevrimiçi olarak depolanan son derece hassas bilgilere sahiptir. Bunun ötesinde, bazı profesyonellerin fiziksel güvenlik anahtarlarının bulunduğu çevrimiçi hesapları veya müşteri belgelerini korumak için gelişmiş güvenlik kullanmaları gerekebilir. Google Titan’da tam olarak burada devreye giriyor.

Google Titan

İki faktörlü kimlik doğrulama etkinleştirildiğinde, USB Bellek (dongle) önce önceden tanımlanmış cep telefonunuza bir sms atacak ve anlık bir şifre (öz anahtar) üretecek, bu şifreyi ekranda açılan panele girmeden bellekteki bilgiler eşleşmeyecek, yine aynı şekilde fiziksel anlamda belleğiniz olmadan hesaplarınıza giremeyeceksiniz. Ancak Google bazı kimlik doğrulama uygulamalarını da isteğe bağlı olarak entegre edebileceklerini söylüyor.

Bu yönden, güvenlik anahtarları, hırsızlara karşı daha güvenli bir alternatiftir. Fiziksel dongle'a sahip olmadıkça birinin hesaplara erişmesini engeller.

Google Titan

Pazartesi günü yapılan bir duyuruda Google, yarın başından itibaren Google Mağazasında USB-C ile güncellenmiş bir Titan güvenlik anahtarı yayınlayacağını açıkladı. Dongle, ABD'de bulunan tüketicilere sunulacak ve onlara USB-C cihazları için yeni bir seçenek sunacak.

Yeni Titan güvenlik anahtarı, Android, yanı sıra Chrome OS, Windows ve Mac ile uyumlu olacak.

Dongle, şirkete göre, Google tarafından tasarlanan ürün yazılımına sahip bir donanım güvenlik elemanı yongasına sahiptir - mevcut Titan güvenlik anahtarlarında sunulan aynı donanım / ürün yazılımıdır. Yeni güvenlik anahtarı modelinin her biri 40 ABD dolarına mal olacak.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder