İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

IOS 14: Apple'ın 11 Dilde Çalışan Yerleşik Çeviri Uygulaması - bannygo.com

iOS 14: Apple'ın 11 Dilde Çalışan Yerleşik Çeviri Uygulaması

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
470257 kişi okudu
5 1

İOS 14'te Apple , adından da anlaşılacağı gibi bir dilden diğerine çeviriler sunmak için tasarlanmış yeni bir Çeviri uygulaması ekledi.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Çeviri uygulaması, hem yeni bir dil öğrenirken hem de farklı bir dil konuşan biriyle konuşmaya çalışırken kullanışlı olan bazı yararlı özelliklere sahiptir.

Bu kılavuz, Çeviri uygulamasındaki tüm özellikleri ve bunların nasıl kullanılacağını açıklamaktadır.

Tasarım

Çeviri uygulaması, en üstte çevireceğiniz dilleri seçmenize ve mikrofon seçeneğine dokunduktan sonra çevrilecek metni yazmanıza (veya yapıştırmanıza) veya sesli olarak konuşmanıza olanak tanıyan basit, kullanımı kolay bir arayüze sahiptir.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Çeviriler, orijinal ifade siyah ve çeviri mavi ile gösterilen büyük metinle gösterilir. İPhone oynatma düğmesi dokunulduğunda size uygun telaffuz almak veya farklı bir dili konuşan birisiyle çevirisini oynayabilir kadar yüksek sesle çeviriler dışarı konuşabilir.

Diller

Çeviri uygulaması Arapça, anakara Çince, İngilizce (ABD ve İngiltere), Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Portekizce, Rusça ve İspanyolca dillerine ve bu dillerden çeviri yapabilir.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Sesli Çeviriler

Sesli çeviri ile, Çeviri uygulamasında mikrofona dokunabilir ve hedef dile çevrilmesi için yüksek sesle bir cümle söyleyebilirsiniz. Örneğin, seçilen diller olarak İngilizce ve İspanyolca'yı seçtiyseniz ve "Banyo nerede?" uygulama uygun yanıtı sağlayacaktır: "Dónde está el baño?"

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Desteklenen dillerden herhangi birinde konuşabilir ve konuşma dilinin diğer dillerden herhangi birine çevrilmesini sağlayabilirsiniz. Çeviri uygulaması basit ifadeler veya uzun cümleler ve konuşmalarla çalışır.

Metin Çevirileri

Metin çevirileri Çeviri uygulamasına yazılabilir; bu, çeviri için bir web sitesinden veya belgeden bir şey yapıştırmanız gerektiğinde kullanışlıdır. Metin girmek için, uygulamadaki "Metni girin" ifadesine dokunmanız yeterlidir ve bir şeyler yazabileceğiniz veya bir dokunuşla yapıştırabileceğiniz bir arayüz açılır.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Tek bir cümle yazabilir veya uzun metin paragraflarını yapıştırabilirsiniz; Çeviri uygulaması her şeyi bütünüyle çevirebilir ve telaffuzunuzu duyabilmeniz için oynatılabilen sözlü bir çeviriyle tamamlanabilir.

Konuşma Modu

Konuşma Modu, başka bir dil konuşan biriyle karşılıklı sohbet etmenize olanak tanıyan küçük, zarif bir özelliktir. Konuşma Moduna geçmek için, "iPhone" u yatay moda çevirmeniz yeterlidir.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Konuşma Modunda, ‌iPhone‌ her iki dili de dinler ve bunlar arasında doğrudan çeviri yapabilir. Biriyle sohbet ederken, her kişi konuşurken mikrofon düğmesine dokunduğunuzdan emin olun ve ‌iPhone‌ sohbeti her kişi için kendi diline çevirecektir.

Otomatik konuşma algılama özelliği ile konuşma modunu kullanmak için, uygulamanın üst kısmındaki dil kutularından birine dokunarak ve "Otomatik Algılama" nın açıldığından emin olmak için aşağı kaydırarak ayarın etkinleştirildiğinden emin olun.

Otomatik Algılama iyi çalışmıyorsa, Otomatik Algılama kapalıyken görünen uygulamanın altındaki iki mikrofonun arasına dokunarak onu devre dışı bırakmak ve konuşmak faydalı olabilir. Bu şekilde, "iPhone" un doğru dili dinlediğinden ve çevirdiğinden emin olabilirsiniz.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Not: ‌iOS 14‌ beta sürümündeki Konuşma Modu biraz hatalı görünüyor ve her zaman iyi çalışmıyor, bazen konuşulan dilleri tespit edemiyor. Apple, bu özelliği beta testi dönemi içinde geliştirecektir.

Dikkat Modu

‌İPhone‌ yatay konumdayken Konuşma Modunda, genişlet simgesine (iki ok dışa bakacak şekilde) dokunursanız, çevrilen cümle Dikkat Modu'nda gösterilir, yani daha kolay okumak için tüm ‌iPhone‌ ekranını kaplayan büyük harfler.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Bu modda, dili konuşamadığınızda mesajınızı iletmek için uzaktaki birini göstermek için büyük metin kullanışlıdır. Bu modun, yakınlaştırma nedeniyle daha uzun metinler yerine kısa ifadeler ve cümleler için en iyisi olduğunu unutmayın.

Oynat düğmesine dokunduğunuzda çeviri yüksek sesle söylenir ve konuşma balonu simgesine dokunulduğunda Dikkat Modundan çıkar ve Konuşma Moduna geri döner.

Favoriler

En son çeviriler, "Favoriler" sekmesi aracılığıyla favori olarak kaydedilebilir, böylece en çok kullandığınız çevrilmiş cümleleri kaydedebilir ve gerektiğinde tekrarlayabilirsiniz. Favoriler sekmesi aynı zamanda son çevirilerinizi de gösterir.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Sözlük

Çeviri uygulamasında herhangi bir dildeki herhangi bir kelimeye dokunursanız, sözlük özelliği bir tanım ve kullanım örnekleri sağlar; bu, bir kelimenin başka bir dilde ne anlama geldiğini bilmiyorsanız yardımcı olan bir özelliktir.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Cihaz Üzerinden Çeviriler

Çeviriler varsayılan olarak cihazda yapılmaz, ancak Çeviri uygulamasında bir dil paketi indirirseniz, daha fazla gizlilik için bu dile ve bu dile çeviriler ‌iPhone'da yapılabilir.

İOS 14 Apple Çeviri Uygulaması

Çevrimdışı dilleri kullanan çeviriler aygıt üzerinde ve gizlidir, Apple'ın çevrilen içeriğe erişimi yoktur. Çevrimdışı diller, Çeviri uygulamasının üst tarafındaki dil kutularından birine dokunarak, aşağı kaydırarak "Kullanılabilir Çevrimdışı Diller" e gidip indirmek istediğiniz dilin yanındaki indirme düğmesine dokunarak indirilebilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder