İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Google Haritalar Artık Arttırılmış Gerçeklik Özelliği "Live View" Ile Geliyor - bannygo.com

Google Haritalar Artık Arttırılmış Gerçeklik Özelliği "Live View" ile geliyor

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
612003 kişi okudu
4.67 14

Google haritaların bir süredir üzerinde çalıştığı arttırılmış gerçeklik (Live View) versiyonu nihayet bu hafta hem Android hem de IOS cihazları için geliyor.

Bu hafta, Google haritalar'ın yeni sihirli özelliği olan Live View departmanında görevli kişiler, Canlı Görünümün kullanılabilirlik alanının artık limit değerlerinin üstüne çıktığını ve test için kullanılan beta versiyonuna ait ilk yazılımın tamamlandığını ilettiler.

Google Haritalar (Live View)

Nedir bu Google Arttırılmış Gerçeklik?

Eski kâğıt haritalardan bu yana çok yol kat ettik. Akıllı telefon navigasyonunun şu anki ilerleyişi ile birlikte Google çıtayı bir kez daha yükseltti ve Google Haritalar üzerinden haritayı, gerçek dünya ile görselleştirmeye yardımcı olan yeni bir canlı Arttırılmış Gerçeklik özelliğini kullanıma sundu.

En güzel yanlarından biri, Android ve iPhone, bu yeni AR özelliği olan “Live View” versiyonunu destekleyecek.

Google Haritalar (Live View)

Bu yazılımla neler yapılabilir?

Beta (test) versiyonunda çok inanılmaz şeyler yapamasak ta, ilk versiyon, Sanal yol tarifleri ile gitmeniz gereken yere sizi yönlendirecek bazı anime ikonlar içerebilir. Ya da Yerel Esnaf içeren bölgelerde, size bir asistan gibi yardımcı olabilir.

Örneğin İstanbul, Fatihte yürürken ve uygulama aktiften, bir dinozor çıkıp “Acıktıysan 100 metre ileride Sultanahmet Köftecisi var.” Diye size tavsiyede bulunabilir.

Yada seçtiğiniz bir restorana giderken size restoran hakkında en çok verilen siparişleri hatta yoğunluğu bile gösterebilir. Böylece farklı yemek seçenekleri hakkında size bilgi sağlayabilir. Google haritalar, yeni özelliği ile birlikte, yaptığınız kısa yada uzun seyahatlerin rotası hakkında size geçmiş bilgileri de paylaşabilir. Hatta uçak ile bir seyahat yapmış iseniz uygulama kapalı olsa bile uçağın başlangıç ve bitiş rotasyonunu gösteren büyük bir canlı modelleme yapabilir.

Google Haritalar (Live View)

Ayrıca tüm seyahat verilerinizi de kayıt eder.

Yalnız uygulamanın bu özelliğinin hala Beta modunda olduğunu açıkça belirtmeliyim. Hatta özelliğe eriştiğinizde sağ üst köşede küçük bir beta bayrağı göreceksiniz. Google sistemi, kitlelerin hazır oldukları noktaya kadar geliştirip sonrasında main sürüme yükseltmeyi planlıyor.

Bu noktada, Google bu özelliği, ilerleyen dönemlerde yine kendi bünyesinde geliştirdiği bir Arttırılmış Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile uyumlu çalışacak şekilde kodlayabilir. Ve yolda yürürken Ironman gibi nesneleri analiz eden (köpekleri, arabaları vb.) yada yemek lokasyonları öneren hatta doğrudan görebileceğimiz şekilde yola bir navigasyon bile çizebilir.

Google Haritalar (Live View)

Bu hafta içinde, Google Haritaların bu güncellemesini telefonunuza almak için, (akıllı telefonunuzun uygulama gereksinimlerini desteklediğini varsayarak) Akıllı telefonunuzun uygulama mağazasına gidin ve Google Haritaları bulun ve daha önce yapmadıysanız, güncelleme düğmesine bir kez basın ve bir süre bekleyin. İşte hepsi bu kadar!

Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde, bizi daha hangi yenilikler bekliyor hep birlikte göreceğiz.

Yorumlar (2 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Profil Resmi
    garfield01 - 5 yıl önce

    Bi teslanın sahipi elon muskun geliştirdiklerine bakın bide diğer tüm şirketlerin adam çığır açıyor teknolojide resmen bunlar boş özellikler

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla
  • Profil Resmi
    mia.khalifa - 5 yıl önce

    Uygulamayı kullanırken sürekli ss alacak bir tayfa doğuyor. bir ara pokemon go da vardı bu muhabbet şimdi buraya da taşınır kolay gelsin sosyal medya yeniden

    0 Yanıtla
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla