İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Counter-Strike İçin RGB Aydınlatma Kodlayan Çılgın Adam - bannygo.com

Counter-Strike İçin RGB Aydınlatma Kodlayan Çılgın Adam

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
550389 kişi okudu
5 1

E-spor etkinlikleri sırasında kullanılan üst seviye aydınlatma ve bazı ışıklandırma tekniklerinden esinlenen [Hans Peter] kişisel Counter-Strike: Global Offensive oturumları için ölçeklendirilmiş bir versiyon geliştirmeye başladı.

Counter-Strike Led

Böyle bir şeyi geliştirmek, oyun motorunu hacklemek gibi görünebilir, ancak ortaya çıkan bilgilere göre, Valve nispeten durumu kolay hale getiren bir oyun API’ını yayınlamak için nazik davrandı.

Açıklamalara göre, CS: GO istemcisi düzenli aralıklarla bir HTTP sunucusuna durum bilgisi gönderecek şekilde yapılandırılabilir. Hatta [Hans], mevcut oyunun durumunu analiz eden bazı koşullu ifadeler ekleyerek bu projeye uyarlanan Node.js'de basit bir durum sunucusu uygulamak için örnek kod bile sağladı.

Bu işlevler, ekli Arduino'ya seri komutları verir ve bu da WS2812B LED'lerini kontrol eder. Arduino kodu, HTTP sunucusu tarafından sağlanan bilgileri alır ve kazanımlar ve kayıplar gibi farklı koşullar için çeşitli aydınlatma rutinlerine ayırır. Ama bir bomba aktifken işler gerçekten zor gibi görünüyor.

Hans, yanıp sönen LED'leri, bombanın oyunda verdiği bip sesi ile senkronize etmek istedi, ancak API yeterince ayrıntılı veri sağlamadığı için Hans, bomba kurma dizisinin sesini kaydetti ve bip seslerini tam olarak zamanlamak için Audacity'yi kullandı bununla birlikte diziyi Arduino koduna da uyguladı.

Aşağıda paylaşacağım videoda senkronizasyonun mükemmel olmadığını görebilirsiniz, ancak kesinlikle savaşın sıcaklığındaki o anı elde etmek için yeterince yakın.

Counter-Strike’ın aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala oyuncuların kalbinde yer aldığı o özel yerle birlikte, insanların oyunu yeni ve farklı özelliklerle deneyimlemesini sağladığını böylece bir kez daha görmüş oluyoruz.

Kişisel görüşüm, Hans’ın geliştirdiği kodları, e-spor maçlarında çok daha üst boyutlarda yakın zamanda görebiliriz. Düşünsenize her takım için özel bir intro hazırlanıyor roundların sonunda bu introlar ile tüm salon renk değiştiriyor. Ne harika bir atmosfer olurdu değil mi?

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder