İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

İki Kahve Bileşiği Şişmanlıkla İlgili Birçok Sorunu Önleyebilir - bannygo.com

İki Kahve Bileşiği Şişmanlıkla İlgili Birçok Sorunu Önleyebilir

Abone Ol Google News Logo
Burcu Başak
594882 kişi okudu
5 1

Kahve çekirdeği atığından elde edilen ekstreler, tip-2 diyabet ve iltihaplanma ile ilgili olanlar dahil, obezite ile ilgili çeşitli kronik durumların önlenmesi için umut vaat etmektedir.

Kahve ve Obezite

Bulgular yakın zamanda Illinois Üniversitesi Tarım, Tüketici ve Çevre Bilimleri Üniversitesi'nden bir çalışmada ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Kronik hastalıklar için potansiyel olarak yeni önleme seçenekleri sunmaya ek olarak, bu bileşiklerin kullanımı kahve üretiminden kaynaklanan atıkları da azaltabilir.

Çalışma, her ikisi de silversenden ekstrakte edilmiş ve kabukları çıkarılmış ve tipik olarak kahve çekirdeği üretimi sırasında atılmış olan, gallik asit ve protokatejik asit adı verilen iki fenolik bileşik üzerinde yoğunlaşmıştır. Bileşiklerin farelerden toplanan yağ hücreleri üzerinde test edildiği ve insülin duyarlılığını arttırdığı, hücrelerin glikozu emme yeteneğini arttırdığı ve yağın neden olduğu iltihabı azalttığı bulunmuştur.

Bu, artan sayıda obezitenin bir sonucu olarak gelişen kronik sağlık sorunları ile karşı karşıya kalan insanlar için potansiyel olarak iyi bir haber.

Ağır sporlara artık ihtiyaç olmayabilir!

Glikoz emiliminin ve insülin duyarlılığının azalması ile karşı karşıya kalındığında, birisi sonunda müdahale veya yaşam tarzı değişikliği olmadan tip 2 diyabet geliştirebilir olacak. Bu şu demek olabilir çok fazla yağlı biriyseniz artık koşup, ağır kilolar kaldırmadan da hızlıca yağ yakabileceksiniz, hatta oturduğunuz yerden.

Kahve ve Obezite

Ayrıca, aşırı vücut yağının, kardiyovasküler hastalıkların, otoimmün sorunların ve çeşitli başka sorunların gelişmesine neden olabileceği kronik enflamasyona neden olduğu bilinmektedir. Çalışma, bu kahve çekirdeği özlerinin birinin diyetine eklenmesinin bu hastalıklara yol açan değişikliklere karşı koruyucu bir etkisi olabileceğini göstermektedir.

Her yıl, bir milyon tondan fazla kahve çekirdeği kabuğu, tarlada kullanılmayan bir kahve yan ürünü olarak atılmaktadır. Ayrıca, yılda on binlerce ton silverskin üretilmektedir. Bu iki bileşik insanlarda güvenli ve etkili olduğunu kanıtlarsa, bulgular kahve üretiminden kaynaklanan atığı azaltmaya da yardımcı olabilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder