İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Hindistan, TikTok Klonu Da Dahil Olmak Üzere 47 Tane Daha Çinli Uygulamayı Yasakladı! - bannygo.com

Hindistan, TikTok Klonu da Dahil Olmak Üzere 47 Tane Daha Çinli Uygulamayı Yasakladı!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
489475 kişi okudu
5 1

Geçen ay Hindistan, çılgınca popüler TikTok da dahil olmak üzere 59 Çince uygulamayı yasakladı ve "veri egemenliğine" ihtiyaç olduğunu belirtti.

TikTok Yasaklandı

Şimdi ülke 47 tane daha uygulamayı yasaklamak için yeni bir çalışma başlattı ve potansiyel yasaklar için 275 tanesi daha gözden geçiriliyor.

Bugün yasaklanan 47 uygulama öncelikle Hindistan’ın daha önce yasakladığı TikTok gibi klonlar veya hizmet varyantlarıydı. Yasaklanan uygulamalardan birinine "TikTok Lite" adı verildi.

Delhi BJP'nin BT ve sosyal medya hücresinin başkanı Punit Agarwal, Twitter'daki haberi doğrulayarak şunları yazdı: "Hindistan hükümeti, haziran ayında yasaklanan 59 uygulamanın varyantları ve klonlanmış kopyaları olan 47 daha fazla Çince uygulamayı da yasakladı. Tiktok Lite, Helo Lite, SHAREit Lite, BIGO LIVE Lite ve VFY Lite. PubG dahil olmak üzere radar altında 250'den fazla uygulama var.

TikTok Yasaklandı

29 Haziran'da yasaklanmadan önce, TikTok Hindistan'da muazzam bir seyirciye sahipti. Nisan ayında uygulama, 611 milyonu Hindistan'dan gelen ve TikTok'un toplam küresel kitlesinin %30'unu oluşturan 2 milyar indirme sayısını aştı.

Hintli TikTok kullanıcıları, uygulamanın yokluğunu keskin bir şekilde hissediyor gibi görünüyor.

Analiz sitesi Sensor Tower'dan alınan veriler, TikTok'un bir sonraki en popüler video paylaşım uygulaması rakibi için indirme oranlarının yasaklandığından bu yana %155 oranında arttığını gösteriyor.

Yani TikTok’un yasaklanmasıyla birlikte rakipleri ciddi derece büyüme kazanıyor gibi görünüyor.

The Economic Times, Hindistan hükümetinin Çin oyun devi Tencent'e ait popüler battle royale video oyunu "Player Unknown's Battlegrounds" (PUBG) dahil 275 uygulamayı daha gözden geçirdiğini de bildirdi. Listede ayrıca TikTok'un ana şirketi ByteDance'in sahip olduğu bir müzik akışı uygulaması olan Resso da yer alıyor.

Çin uygulamalarına yönelik ilk yasak, Hindistan'ın kuzeyindeki Ladakh'ın tartışmalı bölgesinde bir çatışmanın ardından Hindistan ve Çin arasındaki jeopolitik gerilimlerdeki bir alevlenmenin ardından yürürlüğe girdi.

Hindistan, Çin uygulamalarına baskı yapan tek ülke değil. Pakistan geçen hafta TikTok'a "ahlaksız içerik" hakkındaki şikayetleri gösteren son bir uyarı yaptı. Bu ayın başlarında Pakistan ayrıca, oyunun "bağımlılık yapıcı, [zaman] israfı olduğu ve çocukların fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etki yarattığı" şikayetleri aldığını söyleyerek PUBG'ye geçici bir yasak koydu.

Ayrıca Trump yönetimi de potansiyel bir TikTok yasağı hakkında sesler çıkarmaya başladı. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 7 Temmuz'da ABD'nin TikTok'u gizlilik ve ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle yasaklamayı düşünerek "kesinlikle" yasaklanması gerektiğine inandığını söyledi. Bir gün sonra Başkan Trump, TikTok'u Çin'in koronavirüs salgını için cezalandırma aracı olarak yasaklamayı düşündüğünü söyledi.

Bununla birlikte önümüzde ki günlerde ABD tarafında da Çinli bazı uygulamaların yasaklandığını görebiliriz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder