İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Facebook'un Ilk TikTok Klonu Başarısız Oldu, Bu Yüzden Başka Bir Tane Deniyor - bannygo.com

Facebook'un ilk TikTok klonu başarısız oldu, bu yüzden başka bir tane deniyor

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
501923 kişi okudu
5 1

Bu hafta Facebook, biri ilk TikTok klonu olan iki deneysel uygulamasını kapattığını açıkladı. Ama endişelenme, Facebook her zamanki gibi klon numaralarından vazgeçmiyor çünkü kanatlarında bekleyen başka bir TikTok klonu var.

Hobbi

Bildiğiniz gibi Facebook klon app üretmeyi oldukça başarılı buluyor ve sektörde hali hazırda popüler olmuş uygulamaların en iyi özelliklerini hızlıca taklit edip kendi bünyesine ekliyor. Bunun en bilinenlerinden Instagram’ın Story özelliğini hızlıca taklit edip Facebook Story olarak eklemesiydi. Hatta sonra Snapchat’te yer alan filtre özelliklerini de kendi bünyesinde yer alan instagrama eklemişti. Geçtiğimiz günlerde Twitter’ın anlık hashtag akışınında benzerini yapmayı planlayan ve sonlara yaklaşan Facebook için şimdi de Tiktok klonu hazırladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Özellikle, Facebook'un kapattığı iki uygulama, yukarıda belirtilen TikTok klonu olan Lasso ve Pinterest benzeri Hobbi'dir . Her ikisi de Facebook'un Yeni Ürün Deneme ekibi tarafından geliştirildi ve son birkaç yıl içinde piyasaya sürüldü. Her ikisi de hemen hemen diğer uygulamalara benzerlikleri ile oldukça düşündürdü hatta Lasso için olumlu yorumlar TikTok ile karşılaştırıldı.

Dediğim gibi, Facebook’u diğer platformların girişimlerini çalmak için yaptığı hileler için yargılayamam. Çünkü Instagram ve Snapchat için oldukça işe yaradı hatta mükemmel çalıştı. Şirketin aynı hileyi tekrar denemesi, kimse için sürpriz olmamalı. Ama belki de bu birden fazla kez yapmak için çok yanlış bir stratejiydi. Bir ara gerçekten takip ettiğimden Lasso hakkında çok fazla kişinin konuştuğunu duymuştum. Türkiye’de çok popüler olmadığından bilmeyebilirsiniz.

Ancak Facebook, bunun yerine kaynaklarını Instagram tabanlı TikTok rakibi Reels'e döküyor gibi görünüyor . Bu çok farklı bir uygulama değil, Instagram'ın içindeki kullanıcıların müzikle ayarlanmış kısa biçimli videoları filme almasını sağlayan bir özellik gibi düşünebilirsiniz. Bu çabada yalnız da değil, YouTube, TikTok kalabalığına hitap etmek için açık bir girişimde benzer bir özellik sunuyor.

Facebook'tan Sheryl Sandberg de dahil olmak üzere birçok sosyal medya başkanı TikTok ve ana şirketi için hoşnutsuzluklarını dile getirdi. Birçoğu kullanıcılarının güvenliği ve gizliliği için korku olarak giyinmiş olsa da, Sandberg, gerçek düşmanlık kaynağı olan bir röportajı kaçırdı: TikTok'un meteorik yükselişi Facebook'un gençlerinin arzına dilimlendi. Sandberg, çocuklarının büyük TikTok kullanıcıları olduğunu bile itiraf etti.

Pinterest Klone

Ben çarklarda bozuklukların oluşmaya başladığını düşünüyorum çünkü bakınız dünya çapında hükümetler TikTok’u çökertmeye bile başladı.

Tiktok’un ABD'de bir ulusal güvenlik incelemesi altında olduğu iddia edilirken, uygulama Hindistan'da resmen yasaklandı.

Bazı kullanıcıların, ayrı bir uygulama kullanmak yerine, tanıdık bir uygulamaya dönüştürülmesini takdir etme şansı da var

Ancak TikTok'un , rahatsız etmeyecek birçok genç için birincil sosyal uygulama olduğunu  hissediyorum.

Bununla birlikte, Hem Lasso hem de Hobbi 10 Temmuz'da kapanacak.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder