İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Yapay Zeka, Antibiyotiğe Karşı Dirençli Bakterilere Tedavi Buldu! - bannygo.com

Yapay Zeka, Antibiyotiğe Karşı Dirençli Bakterilere Tedavi Buldu!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
546240 kişi okudu
5 1

Antibiyotiğe karşı dirençli 'süper böcekler', bu bakterileri yok edebilecek yeni tedaviler geliştirme çabalarına artan bir endişedir.

Yapay Zeka Süper Böcekler

Burada yardımcı olmak için MIT'li araştırmacılar tarafından geliştirilen bir makine öğrenme algoritması; şu anda mevcut tüm antibiyotiklere karşı dirençli bazı bakteriler olmak üzere süper böcekleri yok edebilecek yeni bir bileşik tanımladı.

Yapay Zekâ, birkaç gün boyunca 100.000.000'dan fazla kimyasal bileşikle beslenen bir bilgisayar modeli olarak kurulmuş ve bu seçeneklere göre sıralanmış birden fazla süper-hatayı yok edebilen bileşikler bulmuştur.

Sonuçlar, makine öğreniminin insanların çok miktarda veri işlemesine ve bunlardan faydalı bilgileri almasına nasıl yardımcı olabileceğini, hatta nasıl insan-tabanlı işlemeden çok daha hızlı bir şekilde işleme yapılabileceğini de gösteriyor.

MIT Termeer Tıp Mühendisliği Profesörü James Collins'e göre, 'Yaklaşımımız keşfedilen en güçlü antibiyotiklerden biri olan bu şaşırtıcı molekülü ortaya çıkardı'. Bunun bir sonraki evresi, büyüyen süper böcek problemiyle mücadele etmeye yardımcı olup olamayacaklarını belirlemek için test edilecek diğer 'umut verici antibiyotik adayları’nın üzerinde denemeler yapmaktır.

Yapay Zeka Süper Böcekler

Bu, yapay zeka sisteminin kullanıldığı ilk kimyasal proje değil. Örneğin, baharat şirketi McCormick, çeşitli yemekler için yeni baharat kombinasyonları geliştirmek ve bunlardan yeni baharatlar üretmek için IBM'in AI teknolojisini kullanmış ve başarılı sonuçlar elde etmişti.

Aynı AI teknolojisi, mevcut temel kokulara dayanarak tamamen yeni kokular oluşturmak için de kullanılmıştır. Bu çalışma, birbirini tamamlayan ve iyi çalışan yeni düzenlemeleri anlamak için binlerce çiğ kokuyu ayırabilen bir dizi makine öğrenme algoritması olan Philyra tarafından yapılıyor.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder