İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Google Akıllı Saat Pazarında Dev Marka Fitbit'i Satın Aldı Apple Watch Ve Rekabet Hakkında Detaylar - bannygo.com

Google Akıllı Saat Pazarında Dev Marka Fitbit'i Satın Aldı Apple Watch ve Rekabet Hakkında Detaylar

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
586986 kişi okudu
5 1

Apple akıllı saat işine hükmederken Google sonunda bu sektörün önemini hissetmeye başlamış olacak ki, akıllı saat pazarında önemli bir yere sahip olan Fitbit'i sonunda satın aldı.

Google ve Fitbit

Yılın 2. Çeyreğinde pazarın neredeyse %46'sını yakalayan Apple Watch’a en iyi cevabın Google, WearOS smartwatch yazılımı ile yanıt veren Google, 1 Kasım’da kişisel fitness takipçisi Fitbit’i satın almak için 2,1 milyar dolar ödedi. Fitbit, Şu an da giyilebilir bant pazarında %24 ile ikinci sırada yer almaktadır.

Eleştirmenlerce beğenilen beşinci nesil Apple Watch’ın piyasaya sürülmesiyle birlikte, Google’ın kendine özgü bir isim oluşturmak için yetişmek zorunda kalacağı ancak, tüm AI-smart'larının ikramiyesiyle pazarın büyük bir bölümünü satın alan Google-Fitbit birlikteliği bundan böyle bileklerinizdekilere büyük bir etki yapabilir.

Akıllı saatler sizi ekosisteme bağlar

Tabii ki Apple ile ilgili bildiğimiz en önemli şey Apple ürünlerinin diğer Apple ürünleriyle en iyi şekilde çalışmasıdır. Diğer türlü Airpod'ları iPhone'larla eşleştirmek oldukça zor bir hal haline gelirdi. Apple Watch'taki servisler de yine aynı entegrasyonu paylaşıyor. Böylece Apple kullanıcılarına diğer markalara bakmamaları için başka bir sebep veriyor. Buna karşılık, Google müşterilerine de Apple’a bakmaları için bir neden veriyor.

Apple’ın aksine, Google ürünleri daha açık bir kodlamaya sahiptir. Çünkü Android açık kaynaklıdır. kablosuz kulaklık başlıkları çoğu cihazda aynı özelliklerle çalışır - çoğunlukla üçüncü taraf geliştiricinin kalitesine bağlıdır. Bu münhasırlık eksikliği Fitbit ile değişmeyebilir, ancak iyiyse, Apple Watch'a layık bir rakip sunar.

Google ve Fitbit

Tabii ki Google aynı zamanda, Casio ve Fossil gibi üçüncü taraf üreticilere sağlanan bir smartwatch yazılımı olan WearOS'a da sahiptir. Ancak Google Pixel'in Android sürümü bir şey kanıtlasaydı, WearOS Google'ın kendi ürünleriyle daha da uyumlu hale gelebilirdi.

Bu şekilde, Google, Apple ürünlerini Android cihaz koleksiyonunuza eklemenizi engelleyebilir veya diğer taraftan yeni tüketiciler kazanabilir. Fitbit'i almak gerçekten güçlü bir dövüş şansı gibi görünüyor.

Fitbit'in takip kaydı ve Kişisel Veriler

Google düşüncesine göre, kendisini yeni bir pazarda kurmak, güvenilirlik ve imaj gerektirir. On yıldan fazla bir zamandır akıllı bant ürettikten sonra, Bu yüzden bakıldığında Fitbit, ön satış yapmak için sadık bir kullanıcı veritabanına ve müşterileri arasında kelepçe deneyimine sahiptir.

Versa ve Inspire Ailesi gibi ürünlerinin kaderi hala bilinmemekle birlikte, birçok sağlık uygulaması ve özelliğine sahip bu iyi değerlendirilmiş fitness izleyicileri, bu Pazar için oldukça sağlam bir temel oluşturabilir.

Google gibi veri odaklı şirketler için, sizin hakkınızda ne kadar çok şey bilirlerse, o kadar çok para kazanacaklardır. Keşke bütün gün kolunda olan başka bir cihaz daha olsaydı.

Bileklerinize bağlı olan saatler, üreticilere değerli kişisel bilgiler sağlamakta oldukça ustadırlar. Bunlar uyku alışkanlığından, sağlık durumundan kalp atış hızı izlemeye hatta ne kadar egzersiz yaptığınıza kadar her türlü bilgilere uzanır.

Google’ın, Fitbit verilerinin hedefli reklamlar için kullanılmayacağından açıkça bahsettiğini unutmayın - kilonuzdan veya kondisyon düzeyinizden türetilmiş reklamlar görmeyi bi hayal edin vay canına. Ancak Teknoloji devi Google, Fitbit kullanıcılarının mevcut verileri inceleme, taşıma ve silme seçeneklerine sahip olacağını belirtti. Fitbit markasına girenlerin ayrıca Google’da olması gerekmez.

Gayet adil bir oyun gibi görünüyor.

Google’ın bu söylediklerine bakılırsa reklamlardan arınmış olabiliriz, ancak Google bu verileri Fitbit ile ilgili olmayan girişimler için kullanma konusunda herhangi bir söz vermedi. Daha iyi veya daha kötüsü için, sağlık çalışmaları, davranış araştırması ve on milyonlarca kullanıcı faaliyetine dayanan diğer denemelere hala tamamen izin verilmektedir.

Google Fitbit’i nasıl değiştirebilir?

Hala gemideyseniz, dört gözle beklediğiniz en büyük şeylerden biri akıllı AI entegrasyonudur. Geniş kullanıcı tabanı ve arama motoru ile söylenmesi oldukça kabul edilebilir olan Google Asistanı, Alexa ve Siri'yi (oh ve Bixby) neredeyse halkadan çıkardı. Ve Google’ın AI destekli akıllı saatlere geldiğine bahse girerim.

Google ve Fitbit

Google, Fitbit ile reklamcılığını işinden uzak tutacağına yemin ederken, AI'nın fitness rejimleri, teknoloji sağlığı ve sağlığınızı nasıl geliştirebileceğiniz konusunda tavsiyelerde bulunmasını bekliyor.

Google'ın akıllı telefonlarla, diğer uygulama ve cihazlarıyla entegrasyonunu geliştirerek, Fitbit’in fitness ve sağlık konusundaki odağının ötesine geçmesi muhtemel. Kolaylaştırılmış mesajlaşma, konuşmadan metne işlevsellik, entegre haritalar ve hareket halindeyken Googling gibi yeni özellikler eklenebilir.

Gizlilik sağlanmalı

Google’a verilen inanılmaz kişisel bilgilerin yanlış kullanılabileceğinin karanlık gerçeğini sarsacak bir şey yok. Fitbit'i kazanma yarışında olduğu bildirilen Facebook'tan sonra Google, giyilebilir markayı almak için en sorunlu ikinci teknoloji deviydi.

Geçtiğimiz yıl, teknoloji devleri Kongre ve halka karşı gizlilik konularında ve veri toplama politikaları gibi konularda savaşta görüldü. Ancak Giyilebilir parçaları edinmek bu yöntemleri eve daha da yaklaştırır.

Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça bende iletmeye ve güncellemeye devam edeceğim.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder