İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Sevgililer Günü Mesajları Güncelleme Sebebiyle 8 Ay Sonra Gönderildi - bannygo.com

Sevgililer Günü Mesajları Güncelleme Sebebiyle 8 Ay Sonra Gönderildi

Abone Ol Google News Logo
Özge Betik
588685 kişi okudu
5 1

Anlık mesajlaşma servislerinin çoğalmasına rağmen, mobil merkezli kültürümüz hala eski metin mesajlarına dayanmaktadır. Fakat bu kısa mesajlar alıcılarına hiç ulaşmamışsa veya geç ulaşmışsa sizce aynı anlamı ifade eder mi?

Sevgililer Günü

ABD’de yaşanan komik olay 14 Şubat 2019 sevgililer gününde atılan mesajların sistemsel bir sorun nedeniyle dün gece sahiplerine ulaşmasıyla gündeme geldi.

Bu tam olarak aylar sonra alınan bir sevgililer günü mesajı demek.

Böylece 14 Şubatta atılan 1,7 milyon aşk dolu mesaj tam olarak 8 ay sonra 7 Kasımda sahiplerine ulaştı. Şanslı olanlar, aslında 14 Şubat 2019’da gönderilen ve Çarşamba gününe ait sevgi dolu mesajlar alma konusunda oldukça garip bir deneyime ulaştılar. Gecenin bir vakti aşk dolu mesajlar. Ne kadar da romantik?

Kulağa komik gelebilir ama bazı insanlar için durum tam tersi şeklinde gerçekleşti. Şubat ayından sonra ayrıldığınız birinden bir Sevgililer Günü mesajı aldığınızı hayal edin. veya gecenin köründe, aylar önce vefat eden birinden böyle bir mesaj alma korkusu gibi bir deneyim.

Anlaşılır bir şekilde, eğer binlerce insan eğlendirilmediyse, ABD servis sağlayıcılarının yapabileceği tek şey, konserve şeklinde küçük bir özür dileme hatta kısa bir açıklama sunmaktır.

Dört ana servis sağlayıcı firmanın tümü, işaret ettikleri şeyden etkilendi ve sistemlerini geliştirmelerinden kaynaklı bir hata olduğunu açıkladı. İlk tahmin 168.149 mesajın bu eyleme maruz kaldığıydı. Ancak diğer mobil operatör firmalarından gelen bilgiler doğrultusunda bu rakam 1.7 milyon mesaja kadar çıktı.

Sevgililer Günü

Neyse ki, kalıcı bir zarar oluşmadı yada en azından henüz rapor edilmedi

Olay, zamanlanmış mesajlar kadar basit bir şeyin nasıl olumsuz bir etkiye sahip olabileceğini ve yine de kolayca gözden kaçabileceğini vurgulamaktadır.

Operatörler ve teknoloji şirketlerinin, özellikle sistemlerini yeni duyurulmuş CCMS gibi yeni teknolojilere doğru geliştirdiklerinden, bu tür potansiyel sorunlara kesinlikle dikkat etmeleri gerekir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder