İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Coronavirus Tedavisi Başlıyor Ancak Büyük Bir Sorun Var - bannygo.com

Coronavirus Tedavisi Başlıyor Ancak Büyük Bir Sorun Var

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
588114 kişi okudu
5 1

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Corona Virüs test kitini göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

Coronavirus testi

Böylece yeni test kiti sağlık görevlilerinin bundan sonra dört saat içinde birine virüs bulaşıp bulaşmadığını belirlemesini sağlayacak. Test, tanı koymak için gereken süreyi büyük ölçüde hızlandıracak ve test yükünü azaltacaktır; ancak, test yeni deneneceği için en azından bu günlerde pek yaygın olarak kullanılmayacaktır.

CDC'nin daha fazla laboratuvarın şüpheli 2019-nCoV vakalarından örneklerini test etmesini sağlayacak bir test kiti üzerinde çalıştığını daha önce duymuştuk. Ajansa göre, önleme merkezi, dün bu testleri göndermeye başladı, ancak şimdilik sadece seçkin ABD ve uluslararası laboratuvarlara gönderilmesi planlanan 200 Test kitinin, sonrasında aynı miktarda test kitinin diğer bazı uluslararası laboratuvarlara gönderileceği de ajans tarafından paylaşılan bilgiler arasında.

Bu test kitlerinin her biri hastalardan toplanan yaklaşık 700 ila 800 numuneyi test edebilecektir.

Ancak CDC, daha fazla test kitinin üretildiğini ve bunları Uluslararası Reaktif Kaynağı aracılığıyla siparişe sunacağını söylüyor. Kitleri sipariş edebilen laboratuvarlara örnek olarak DSÖ'nün Küresel Grip Gözetim Yanıt Sistemi tesisleri verilebilir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, FDA onaylı olmayan corona virüs testi sipariş etme yetkisine sahip 115 laboratuvar bulunmaktadır. Test, acil bir durum olduğu için bu açıklık ve onay olmadan kullanılmak üzere yetkilendirilmiştir. Bununla birlikte, bunlar sadece CDC'ye göre 'acil kullanım yetkisini haklı kılan koşullar mevcut' iken kullanılabilir.

Testleri sipariş edebilen 115 nitelikli ABD laboratuvarına ek olarak CDC, dünyanın diğer ülkelerinde bulunan 191 nitelikli laboratuvarın bulunduğunu da söylüyor. Test, hastaların üst ve alt solunum sistemlerinden örnekler gerektirir; mevsimsel grip virüsü için kullanılanla aynı test aracı kullanılarak işlenebilirler.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder