İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Gerçekten Daha Küçük Bir Telefon İstiyorsanız, Küçük Jelly 2'yi Deneyin! - bannygo.com

Gerçekten Daha Küçük bir Telefon İstiyorsanız, Küçük Jelly 2'yi Deneyin!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
495686 kişi okudu
5 1

3 inçlik bir ekranla geçinebilir misiniz? Yada yeni iPhone SE'nin çok büyük olduğu konusunda ağıt mı yaktınız mı? Unihertz'ın bu konuda bir çözümü olabilir. Bugün Kickstarter'da piyasaya sürülen Jelly 2 tam olarak küçük bir telefon vaat ediyor.

Unihertz Jelly 2

Görünüşe göre Android 10 içeren ve en küçük telefon olarak piyasaya sürülmeye hazırlanan Jelly 2 gerçekten de oldukça küçük. Peki tam olarak ne kadar küçük? Bu cümleyi en iyi şekilde açıklamak için masamda bu boyutlarda bir obje aradım. En yakın bulduğum obje bir çay bardağı olabilir. Tam olarak bir çağ bardağının %80 uzunluğunda olan bu telefon. Kot pantolonun iç cebinde bile taşınabilir.

Jelly 2, Unihertz'in ilk telefonunu olan Jelly’nin tecrübeleri ile oluşan yeni bir telefon, 2017 yılında üretilen Jelly’i ben bizzat test etmiştim ve eleştirilerin odak noktasında kullanılamaz küçüklükte bir klavye, kötü pil ömrü ve gerçekten projeyi kapamaya yetecek kadar işlevsellik. Ancak Jelly 2 gerçekten bu problemlerin çoğunu düzelttiğini öne sürüyor.

Unihertz, açıkçası çok küçük olan 3 inçlik 480x384 genişliğinde bir ekran veriyor, ancak boyuttaki yüzde 20'lik ish artışı büyük bir fark yaratıyor. Ve yeni Jelly 2 ile aynı anda ekranda tam 5 tweet'i görebilirsiniz, Ancak her biri yalnızca birkaç kelime içerdikleri sürece.

Birkaç cümleden daha fazlasını yazmak istemememe rağmen, klavye hızlı aramalar, sohbet cevapları ve benzerleri için de oldukça işlevsel..

Jelly 2 tam olarak inanılmaz küçük çerçevelere sahip değil, ancak ekran telefonun fiziksel boyunu çok daha verimli kullanıyor, bu nedenle cihaz orijinalden biraz daha büyük görünüyor.

Unihertz Jelly 2

Panel şimdiye kadar gördüğüm en canlı ekran olmasa da, yeterince keskin ve kendinizle yüzleşmek gerekirse böyle bir telefonu, fotoğrafları düzenlemek veya film izlemek için satın almıyorsunuz.

Unihertz'in 4 inç Atom XL'i , bu kadar küçük bir telefon kullanmaya istekli değilseniz, genel akıllı telefon kullanımı için çok daha uygun hissediyor.

MediaTek Helio P60 işlemcisinin performansı, ışıl ışıl olarak adlandırdığım bir şey değil, Ancak Jelly 2'nin gerçekleştirmesini beklediğim türden eylemler için oldukça yeterli.

Bu kadar küçük bir ekranla, hardcore çoklu görevler yürütmeye zaten değmez. Amacınız buysa hiç gerek yok.

Performansı test etmek için Asphalt 9 yarışı oynadım ve gözle görülür derecede düşük çözünürlükteydi, ancak kabul etmek gerek çoğu oyun, sınırsız beygir gücünde bile böyle bir ekranda oynanamazdı.

Pil ömrüne gelince, testlerimde oldukça makul görünüyordu. İçinde Android telefon standartlarına göre küçük 2000mAh’lik bir pil var - ancak çoğu Android telefonun 3 inç ekranlara güç vermesi gerekmiyor ve bu orijinal Jelly'in kapasitesinin iki katından daha fazla.

Sonsuz doomscrolling ve 4K video kaydının tipik telefon senaryosu yerine çoğunlukla cebinizde tutmak ve sadece gerçekten ihtiyacınız olduğunda kullanmak için, Jelly 2'nin iyi olacağını düşünüyorum.

Unihertz Jelly 2

Kameradan bahsetmişken, arkada 16 megapiksel bir sensör ve selfie'ler için 8 megapiksel bir sensör var. Birincil kamera şaşırtıcı değil, harika değil, ancak fotoğrafları sadece küçük ekranda görüntüleyeceğiniz sürece işi yapıyor. Çoğu gerçek kamera, Jelly 2'den daha büyük ekranlara sahiptir, bu nedenle karanlık veya güzel bir yeri ziyaret etmeyi planlıyorsanız muhtemelen bunlardan birini de almalısınız.

Donanımla ilgili diğer bazı notlar. Bu telefon 16,5 mm kalınlığındadır, bu da kulağa aşırı gelebilir, ancak küçük bir ayak parmağı göz önüne alındığında yada bir çakıl taşı gibi güven verici şekilde düşünüldüğünde oldukça güvende hissettirir.

Arkaya monte parmak izi sensörü şimdiye kadar kullandığım en kötü okuyucu olabilir. Bununla birlikte 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olursunuz.

Bir kulaklık girişi var, bu yüzden bunu isterseniz kompakt bir MP3 çalar olarak kullanabilirsiniz.

Kabaca küçük bir patates boyutu büyüklüğünde Android telefon fikri size çekici geliyorsa, Jelly 2, gerçekten hayal edebileceğim kadar iyi bir örnektir.

Kickstarter fiyatlandırması 129 dolardan başlıyor, ancak tek telefon olarak kullanmak zorunda olmayacağınızı tahmin ediyorum. Jelly 2'ye çok fazla ihtiyacım olduğunu söyleyemem, ancak Unihertz'in ultra niş cihazlar yapmaya olan bağlılığını takdir etmeye devam ediyorum. Eminim Jelly 2 çok az sayıda insanın beklediği şeydir.

Yorumlar (1 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder
Tüm Yorumlar
  • Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi - 3 yıl önce

    Türkiye ye gelecek olursa hemen akmak istiyorum.

    0
    Ziyaretçi Resmi
    Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Cevapla