İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Galaxy Fold 2, Dünyanın İlk Ekran Altı Kamerasına Sahip Olabilir - bannygo.com

Galaxy Fold 2, Dünyanın İlk Ekran Altı Kamerasına Sahip Olabilir

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
592890 kişi okudu
5 1

Şimdilik sadece söylentilere dayanan Galaxy Fold 2, piyasaya çıkacak en iddialı telefon olabilir. Çünkü Ya böyle olacak ya da Samsung'un en büyük utancı olarak yıllarca akıllara kazınacak.

Samsung Galaxy Fold 2 Kamera

Samsung, katlanabilir ekranın kendisini üretmese de, sektörde bilinen en yeni ve en deneysel özelliklerden bazılarını kullanarak katlanabilir bir telefon yapmaya çalışıyor. En son, Samsung'un bir sonraki katlanabilir telefonunun, kırılmamış ve deliksiz bir ekranın altında iyi bir kameraya sahip olduğu haberi ile tekrar umutlandık.

Ekran üzerinde kesim yapılacak

Samsung, “ekran altı kamera” için kısa olan UDC teknolojisini kullanacak. Temel fikir, Galaxy S10 ve Galaxy Note 10'daki delik delgisinin kesilmesinden farklı olarak, ekran kullanımdayken bütünün tamamen görünmeyeceğidir.

Bu tür ekranları üretmek için kullanılan makineye Aktif Alandaki Delik veya HiAA denir. Samsung zaten bu yılki Samsung amiral gemisi telefonlarında ekranlar üretmek için kullanılan bir HiAA1'e sahip. Kaynaklara göre gelecek yılın katlanabilir telefonunda piyasaya sürülecek olan UDC ekranlarını üretecek olan ilk HiAA2 ekipmanını da böylece almış oldu.

Samsung Galaxy Fold 2 Kamera

Bu, zaten kendi başına karmaşık bir teknoloji olduğu için işleri daha da karmaşık hale getirecek.

Olağan bir OLED ekranı yerine, bu UDC'nin esnek bir ekranın altında kalması gerekir ve bu da kameranın performansını ciddi anlamda etkileyebilir. Özellikle Samsung, katlanabilir ekranın görüntü sensöründe olabileceği kanama ve olası bozulmaları da ele almak zorunda kalacak.

Ekranın kendisi ve bazı yazılım sorunlarından bahsetmiyorum bile, doğal olarak cihaz pek de ucuza gelmeyecek. Cam ve benzeri bir koruyucu malzemeye geçmenin yanı sıra Galaxy Fold 2, öncekinden daha pahalı parçalara sahip olabilir. Belki de bu, Samsung'a cihazı küçültmek için ekstra bir neden verebilir.

Gelişmeleri takip ediyor olacağım.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder