İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Facebook'un TikTok Klonu, Instagram Reels, Bugün Yayınlandı! - bannygo.com

Facebook'un TikTok klonu, Instagram Reels, Bugün Yayınlandı!

Abone Ol Google News Logo
Ella Switiz
489531 kişi okudu
5 1

Instagram Reels çarşamba günü ABD'de, kullanıcılarına süper kısa, eklenmiş, film müziği tabanlı videolar şeklinde içerik paylaşmanın başka bir yolunu sunmak için başlatıldı. Lansman, TikTok'un sadık hayran kitlesinin ülke çapında olası bir yasakla ilgili paniğe kapıldığı sırada yapıldı.

Instagram Reels

TikTok gibi, Reels de kullanıcıların kısa biçimli videolar kaydetmesine ve bunları çok sayıda efektle düzenlemesine ve ayrıca ses ve müzik müzikleri eklemesine olanak tanır. Reels’in çarşamba günü lansmanı, İngiltere, Avustralya, Türkiye ve diğer 50'den fazla ülkedeki kullanıcılara yönelik yapıldı.

Facebook, Reels'i ilk kez Kasım ayında Brezilya'daki kullanıcılarla test etmeye başladı ve son aylarda Fransa, Almanya ve Hindistan'a da bu özellik geldi.

Reels ve TikTok arasındaki benzerlikler çok yakın hatta Facebook'un yeni özellik ile TikTok hayranlarını hedef almaya çalıştığı da bir sır değil. Ancak Instagram'ın ürün müdürü Vishal Shah, kısa süre önce yaptığı bir telefon görüşmesinde gazetecilere, Reels'in piyasaya sürülme zamanının "tesadüfi" olduğunu ve şirketin uzun süredir yeni özellik üzerinde çalıştığını söyledi.

Shah gazetecilere verdiği demeçte, "[TikTok] kesinlikle kısa biçimli video icat etmedi, ancak videoyu yenilediler." Diyerek şöyle devam etti: "Geçmişteki formatların diğer şirketlerden esinlendiği açıktır ... Seçim yapan tüketicilerin daha iyi ürünler elde ettiğine inanıyorum."

Shah, Reels'in kullanıcılara daha yerleşik bir artırılmış gerçeklik platformu sağlamada TikTok'tan farklı olacağını ve onlara zaten sevdikleri ve kullanmayı bildikleri bir yer olan Instagram içinde kısa formlu videolar yapma yolu sunacağını söylüyor.

Hem Instagram hem de TikTok, kullanıcı numaralarını parçalamak konusunda nispeten anne oldular, ancak her ikisinin de büyük takipleri var. TikTok'un 2,3 milyardan fazla küresel indirmesi var ve son zamanlarda ABD kullanıcı tabanının 100 milyon kullanıcıyı aştığını söyledi. Bu arada Instagram'ın 1 milyardan fazla küresel kullanıcısı var ve tahminler platformun ABD kullanıcı tabanını 100 milyon ila 150 milyon arasında tutuyor.

Facebook ayrıca Amerikan kökenleri nedeniyle TikTok'a üstünlük sağlayacağını umabilir. CEO Mark Zuckerberg, antitröst endişeleri nedeniyle geçen hafta Kongre'nin önüne çıktığında, Facebook'un geleceğini TikTok'un ana şirketi ByteDance'in bulunduğu otoriter Çin tarafından tehdit edilen yerli Amerikan başarısının bir öyküsü olarak resmetti.

Instagram'daki Reels’in ABD'deki ilk çıkışı, Başkan Donald Trump ve yönetimi TikTok'u ülke çapında yasaklamakla tehdit ettiği için TikTok'un ABD'deki geleceğine korku duymasıyla ortaya çıkmaya başladı. Yasağa giden yol net olmasa da, TikTok'un ABD kullanıcıları zaten paniğe kapılıyor ve hazırlık aşamasında platforma alternatifler arıyor. ByteDance, varlığını kurtarmak için TikTok'un ABD operasyonlarını bir Amerikan şirketine satmaya çalışıyor ve Microsoft potansiyel bir alıcı olarak ortaya çıktı.

Tiktok Microsoft

Yasak tehdidiyle, Facebook bir TikTok alternatifi sunmaya çalışan tek platform değil. Bazı teknoloji şirketlerinin TikTok'a benzer uygulamaları var - Triller, Byte ve Dubsmash dahil - ancak henüz hiçbir platformun TikTok'un viral erişimine başarıyla rakip olamaması da göz önünde.

2018'de ABD'ye geldiğinden beri, TikTok bir sosyal medya merkezi haline geldi ve Z Kuşağı için internet kültürünün ve sosyal etkileşimin temelini oluşturdu. Snapchat ve Instagram gibi daha genç kitlelere sahip ABD tabanlı uygulamalardan her ikisinde de yeni performanslar öne çıktı. İndirmeler  ve harcanan zamana bakarsak ta oldukça başarılı olmuşlar diyebiliriz.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder