İsteğiniz Yapılıyor.
Giriş Yap
Hakkımızda Künye Gizlilik Şartları Yardım İletişim

Elon Musk Üzülecek! SpaceX Starlink Speedtest Sonuçları çok Tutarsız - bannygo.com

Elon Musk Üzülecek! SpaceX Starlink Speedtest sonuçları çok tutarsız

Abone Ol Google News Logo
Zafer Ogün Sefer
391172 kişi okudu
5 1

Dün gece İstanbul üzerinden oldukça belirgin ancak diğer şehirlerimizden de görülen Elon Musk’ın Starlink projesine ait uyduların hızları hakkında biraz konuşalım.

SpaceX Starlink

Elon Musk, SpaceX'in Starlink uydu takım yıldızının, çoğu operatörün yetersiz hizmet verdiği alanlara İnternet sağlayabileceğini ön görerek ortaya çıkmış bir projeydi

Dolayısıyla, hizmetin, dar gelirli, geniş bir kullanıcı ve konum yelpazesine hitap etmesi gerekecektir.

Peki Starlink Kullanıcılara ne vaat etmişti?

Dünyanın her yerine interneti ulaştırmakla birlikte en önemli vaatlerinden biri de günümüzde ki ortalama bir DSL veya Fiber hizmetinden çok daha hızlı bir internetti.

Speedtest’in yaratıcısı Ookla bunun doğru olduğunu ancak yalnızca belirli alanlar için olduğunu keşfetti.

Diğer bölgelerde, aslında tüketicilerin hali hazırda sahip olduklarından çok daha kötü bir internet hızı bulunuyordu.

Elbette, her zaman tuzlu (birden fazla kez, geniş periyotlu) testler yapılmasına yönelik açıklamalar yapan Speedtest bu test sonuçları için de birden fazla kez araştırma yaptı.

Bir dizi farklı testler kullanılarak yapılan araştırma Starlink internetine ait başlangıç ve bitiş hızlarını ortaya çıkardı ve bu sonuçlar Starlink rakipleri arasında oldukça fazla tartışmaya yol açabilir.

Musk’ın hedefleri göz önüne alındığında, Starlink hızları ile artık övünemeyeceğini artık söyleyebiliriz, çünkü ABD ve Kanada’da hizmet kapsamındaki alanlarda, Speedtest’in sonuçları tam bir hayal kırıklığı oldu.

Ortalama indirme hızları 40 Mbps ile 93 Mbps arasında değişiyordu.

Stalink Speedtest

Bu rakamlar başlangıçta bildirilen 100 Mbps’in üzerindeki hızlardan oldukça uzak

Durumu daha da kötüleştiren şey, medyanın aslında bazı bölgelerde sabit geniş banttan daha da kötü olmasıydı.

Bununla birlikte, en iyi ve en kötü hızları veren yerleri incelerseniz, bu sonuçlar aslında biraz bekleniyordu. En kötüsü, uydu sinyallerinin tam güçle geçmesini doğal olarak engelleyen yüksek binaların bulunduğu yoğun şehirlerde bulunuyordu. Sonuçta uydu İnternet, geniş ve açık alanlarda daha iyi çalışır.

Bu sonuçların, Starlink'in uzun vadede uygulanabilir bir iş olup olmayacağı konusunda soru işaretleri doğurması da muhtemel.

Böyle bir İnternet bağlantısından en çok yararlanacak kişiler, gerçekten böyle bir hizmeti karşılayacak yerlerde bulunmayabilir ve yine belirtmek lazım, takımyıldız henüz tamamlanmadı ve hizmet, gökyüzümüzü bir kez daha uydu çöpüne çevirebilir.

Yorumlar (0 )
Ziyaretçi Resmi
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsunuz. Yorumu Gönder